Havaintoja parisuhteesta

”Puolisoni sanoi ettei voi rajoittaa halujani tai seksuaalisuuttani”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Olen teini-iästä lähtien ollut tietoinen itsessäni asuvasta pienestä sateenkaarityypistä, kuitenkin olen pääsääntöisesti aina ollut ihan nainen/tyttö ja hetero. Vain heterosuhteita on ollut, lukuun ottamatta joitakin pieniä kokeiluja mm. Lukiossa ja nuorena aikuisena. Olin naimisissakin, ihan miehen kanssa ja meillä on yhteisiä lapsia. Tässä uudessa parisuhteessani olen ollut melkein 10 vuotta ja meilläkin on yhteisiä lapsia.

Viitisen vuotta sitten tutustuin uuteen ihmiseen, naiseen josta ajattelin että kunpa vain tuntisin hänet paremmin, niin hänestä voisi tulla minulle hyvä ystävä. Satuttiin sitten kerran lähtemään viihteelle yhdessä, kun hänen lapset olivat isällään ja oma puolisoni lastemme kanssa oli pois kotoa. Ilta eteni mukavasti, tutustuimme toisiimme, juttelimme, nauroimme. Hän kertoi olevansa panseksuaali, minä kerroin olevani bi, mutta pääsääntöisesti kokemusta on vain heterosuhteista. Kerroin myös että koen etten ole täysin nainen, että minulla on päiviä, jolloin olen jotain muuta. En mies, en nainen, vaan jotain muuta. Ilta eteni lisää, päihdyin ja jossain kohtaa olin kysynyt häneltä, voisimmeko harrastaa seksiä. Hän suostui. Olin innoissani, vihdoin saisin sen kokemuksen josta olin jäänyt vajaaksi tähänastisen elämäni aikana! Kerroin tämän hänelle. Hän oli iloinen puolestani.

Seuraavana aamuna iski morkkis. Miten kertoisin asiasta puolisolleni? Päätin kertoa suoraan niin kuin asia oli, kun puoliso palasi kotiin ja lapset olivat menneet nukkumaan. Puoliso kuunteli, ei suuttunut vaan sanoi että haluaa seuraavan kokeiluni tietää etukäteen. Hän sanoi ettei voi rajoittaa halujani tai seksuaalisuuttani. Hän sanoi että elämä on tarkoitettu nautittavaksi, ei rajoitettavaksi. Rakkauteni puolisoani kohtaan vain syveni tästä ja kiitin häntä.
Sitten soitin sille naiselle. Kerroin että puoliso ymmärtää minua, eikä suuttunut. Juttelimme edellisestä illasta, en itse muistanut että minä olin tehnyt aloitteen. Nauroimme, itkimme, hyväksyimme toinen toisemme ja kiitin myös häntä.

Tuosta illasta, josta joku voisi sanoa että petin, jäi paljon hyvää. Ei katkeruutta, ei vihaa, ei puhumattomuutta, vaan nautintoa, iloa, avoimuutta. Sain uuden ystävän. Meidän ystävyytemme on jatkanut syventymistä. Mieheni tietää kenen kanssa harrastin seksiä, olemme voineet istua yhteisessä kahvipöydässä tai juoda yhdessä lasilliset viiniä, jutella ja nauttia sekä minä, mieheni että uusi ystävä.

Rakkaus miestäni kohtaan vaan kasvoi, olen saanut uuden hyvän ystävän, olen saanut uuden kokemuksen, olen onnellinen!”

X