Havaintoja parisuhteesta

Rakasta minua tässä hetkessä niin paljon kuin osaat ja uskallat

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Jos tämä juhannus olisi pieni kolo jossain ison maailman kätkössä, niin voisitko tulla minun kanssani siihen pieneen koloon. Istuttaisiin vierekkäin ja hengitettäisiin yhteistä rakkautta.

Kolosta näkisi pitkälle, mutta kolossa pitäisi olla lähellä. Emmekä me tässä hetkessä tahtoisi edes mitään muuta. Olla lähellä, mutta tietoisena siinä, että kolon ulkopuolella on kokonainen universumi.

Pidä minua kädestä. Ota minut syliin. Ollaan tässä ja kuunnellaan kesäyön hiljaisuutta. Taivas on niin täynnä valoa, että tähdet ovat hukkuneet sen kirkkauteen, mutta siellä ne ovat. Sinä olet siinä. Katso minua silmiin. Sinun ei tarvitse sanoa mitään, sillä minä tiedän kaiken jo pelkästä yhteisestä tilasta.

Ehkä meillä on ollut yhteinen menneisyys. Ehkä meillä on yhteinen tulevaisuus. Samantekevää. Kumpikaan niistä ei ole tässä hetkessä. Tässä hetkessä sinun kosketuksesi tuntuu siltä kuin menneisyyttä ja tulevaisuutta ei olisi. Olisi vain maailman kätkössä oleva pieni kolo, jossa kaksi ihmistä pitää rakkautta paikoillaan. Tässä hetkessä. Tässä valoisassa yössä, jonka ympärillä on valon ja varjon raamit, mutta tänään olemme valossa.

Laita kätesi minun poskelleni. Pidä sitä siinä hetken aikaa. Haluan tuntea kosketuksesi kevyen painon. Merkkinä siitä, että minä olen olemassa. Ilman kosketusta olisin vain merkityksetön kuori, jonka ohitse kaikki kävelevät. Älä irrota otettasi. Sinun kätesi lämpö tuntuu niin hyvältä.

Suutele minua. Ihan hiljaa. Jos suudelma olisi sana niin se olisi kuiskaus. Suutele kuiskaten. Kerro kuiskauksellasi, että minä olen sinulle tärkeä. Minä olen sinun kesäyö ja kuolematon hetki, josta jää ikuiset muistot. Muuta emme edes lopulta tarvitse.

Tule syliini. Nojaa minuun niin kuin rakastavaan ihmiseen nojataan. Pidetään toisiamme lähellä. Kiinni valoisan yön otteessa. Sinä minussa. Minä sinussa. Olemme yhteinen hetki. Olemme yötön yö. Olemme valo, joka ei tänä yönä sammu milloinkaan.

Rakasta minua tässä hetkessä niin paljon kuin osaat ja uskallat.

Huomenna on huomenna. Sanovat että päivä lyhenee. Päivä päivältä se lyhenee. Elämä lyhenee. Päivä päivältä se lyhenee. Sellainen on elämä. Sellaisen sen pitää olla.

Tänään, tässä hetkessä, mikään ei ole lyhyttä. On vain yhteinen tila, rakkaus ja kosketus. Me emme anna huomisen tulla ajatuksiimme. Me olemme intohimo, josta annettaisiin metsäpalovaroitus. Vähempään emme tässä hetkessä tyydy. Me olemme yötön yö. Me olemme rakkaus.

Rakasta minua, rakasta minua,

Minä rakastan sinua.

Lue myös

X