Havaintoja parisuhteesta

Rakastaminen tapahtuu pienellä vaivalla

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Se tapahtuu pienellä vaivalla.

Menisi ohimennen puolison taakse. Nostaisi kädet hänen ympärilleen. Ottaisi hänet pehmeästi itseään vasten ja pitäisi vain siinä. Pitäisi hetken siinä. Siinä ei tarvittaisi edes sanoja. Kosketus kertoisi sanoja enemmän. Halutessaan voisi sanoa jotain pientä ja kaunista. Kiitos, kun jaksat tämänkin hetken minun kanssasi. Tiedäthän, että haluan olla sinun kanssasi ja tiedäthän, että minä rakastan sinua.

Ei se ole pientä ja kaunista. Se on suurta ja kaunista. Ei kai toiselle voisi mitään suurempaa edes sanoa.

Siinä se olisi. Aikaa tuohon kaikkeen menisi minuutin verran. Arkinen, kaunis yhteinen hetki, jonka vaikutus kestäisi tunteja, kokonaisen päivä, koko pitkän yhteisen parisuhteen, jos hetkiä olisi vain säännöllisesti. Väittääkö joku ihan tosissaan, että elämän ruuhkavuodet estävät ajan antamisen puolisolleen?

Se tapahtuu pienellä vaivalla.

Huomaisi, että puolisolla on sinulle jotain sanottavaa. Hän ottaisi sinuun kontaktin. Sinä laittaisitkin siksi aikaa puhelimesi pois ja kuuntelisit häntä. Katsoisit häntä silmiin ja oikeasti kuuntelisit. Et niin kuin aina ennen, että samalla kun esittäisit kuuntelevaa, niin jatkaisit omaa hetkeäsi puhelimen tai jonkun muun kanssa. Keskittyisit häneen ja hänen asiaansa. Sinun ja puolisosi välissä ei olisi siinä lyhyessä hetkessä mitään muuta välissä. Hän tuntisi tulevansa kuulluksi ja huomioiduksi.

Siinä se olisi. Aikaa tuohon kaikkeen menisi minuutin verran. Arkinen, tärkeä yhteinen hetki, jossa ihmiset kohtaisivat aidosti toisensa. Hetki, jonka vaikutus kestäisi tunteja, kokonaisen päivän, koko pitkän yhteisen parisuhteen, jos hetkiä olisi vain säännöllisesti. Väittääkö joku ihan tosissaan, että puolisolle ei ole antaa aikaa edes sen verran, että hän saisi asiansa sanotuksi?

Se tapahtuu pienellä vaivalla.

Pysähtyisi parisuhteensa eteen. Sammuttaisi muun maailman hetkeksi ympäriltään. Tekisi rakkaansa kanssa yhdessä hyvää ruokaa. Kaataisi kahteen lasiin hieman viiniä. Sytyttäisi muutaman kynttilän. Levittäisi olohuoneen lattialle viltin. Kantaisi hyvän aterian ja viinit viltin päälle. Istuisi rakkansa lähelle. Koko rakkaus yhden pienen viltin päällä. Koko parisuhteen syvin merkitys puristettuna yhteen pieneen hetkeen. Antaisi itsensä parisuhteen vietäväksi.

Lopulta puhaltaisi kynttilät sammuksiin. Siivoaisi huoneen vasta aamulla. Ottaisi rakastaan kädestä. Rakastaisi häntä sängyllä tai viltin päällä.

Siinä se olisi.

Se tapahtuu pienellä vaivalla.

Hetki, jonka vaikutus kestäisi kokonaisia parisuhteita.

Lue myös

X