havaintoja parisuhteesta

”Rakastan häntä edelleen niin paljon, että haluan hänen olevan onnellinen”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Hei taas, halusit tarinoita kauniista eroista. Tässä minun erotarinani.

Olimme puolisoni kanssa yhdessä 20 vuotta. Monta vuotta olimme onnellisia yhdessä, mutta jossain vaiheessa intohimo suhteesta katosi. Olin myös vielä nuori tavatessamme, vähän päälle 20, puolisoni vähän vanhempi. Kasvoimme yhdessä aikuisiksi, nautimme elämästämme ja toisistamme. Olimme se pariskunta, joka aina rakasti tehdä asioita yhdessä ja olimme toistemme parhaat ystävät.

Parin viimeisen aviovuotemme aikana aloimme kasvaa eri suuntiin. Jostain syystä taistelimme kuitenkin pitkään asian tunnustamista vastaan. Lopulta muutimme työn vuoksi eri paikkoihin, ja toisen meistä oli tarkoitus muuttaa perässä myöhemmin.

Yksin vietettyjen kuukausien aikana kuitenkin molemmat huomasimme, miten paljon helpompi meidän oli hengittää omillamme. Matkustin puolisoni luokse 20-vuotispäiväämme juhlistamaan. Illastimme pitkän kaavan mukaan, ja sen illan aikana avasimme keskustelun: missä olemme nyt, toimiiko tänä enää? Totesimme yhteistuumin, että ei oikeastaan. Joten päätimme siltä istumalta erota, jotta voimme tehdä sen ystävinä.

Nyt pari vuotta myöhemmin eksäni on edelleen yksi tärkeimmistä ihmisistä elämässäni. Viestittelemme päivittäin, vierailemme toistemme luona, matkustelemme yhdessä.

Monesti tätä on ihmetelty, miksi erosimme, koska olemme edelleen niin läheisiä. Siihen voin vastata vain, että olemme edelleen niin läheisiä, koska ymmärsimme erota ajoissa. Ennen kuin toiveet erilaisista elämänsuunnista olisivat turhauttaneet meitä liikaa. Eronneina voimme kumpikin jatkaa omien unelmiemme tavoittelua, ja samaan aikaan tukea toisiamme ja iloita toisen edistysaskeleista.

Rakastan häntä edelleen niin paljon, että haluan hänen olevan onnellinen. Yhdessä emme sitä enää olleet. Näin on juuri hyvä, meille molemmille.?

Lue myös

X