Havaintoja parisuhteesta

Rakastumisen pelko

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Oletteko kuulleet sanasta sitoutumiskammo?

Olettehan te. Ihminen joka pakenee rakkautta. Onko se määritelmä sitoutumiskammolle?

Ei.

Ei kai kukaan rakkautta pakene. Rakastumista voi paetakin. Älkää kuvitelko, että siihen ei olisi syytä. Aina sitä syytä ei tiedä itsekään. Annetaan puheenvuoro kahdelle ihmiselle. Minulla on heille nimi. Te että niillä mitään tee.

Ihminen 1.

”Minä pelkään rakastua. Minä pelkään että menetän vapauteni. Tulee ihminen joka sitoo minut patteriin kiinni. Entä jos jälleen käy niin että annan sen tapahtua. Toisen kerran peräkkäin. Kiinni mustasukkaisessa ihmisessä. En luota itseeni, enkä ihmiseen joka minuun rakastuu. Osaan olla sitoutunut, mutta en halua olla sidottu. Liian lyjyellä narulla. Liian tiukalla solmulla. Haluan olla vapaa, mutta sylissä. Onko sellaisia syliä? En uskalla kokeilla.”

Ihminen 2.

”Rakastuminen. Kaatuminen taaksepäin ja tiedät, että joku on ottamassa kiinni. Antautuminen. Täysi alastomuus ihmisen edessä. Annat hänelle sielun, sydämen, menneisyyden haavat ja itsesi. Se ei ole helppoa. Ei ainakaan sen jälkeen, kun olet uskaltanut viimeinkin olla rohkea, riisuttuna ihmisesi edessä, valmiina rakastamaan ja tulla rakastetuksi, otat riskin, kaadut taaksepäin ja huomaat, että kukaan ei olekaan ottamassa kiinni ja sinuun sattuu niin paljon, että sen jälkeen et uskalla kaatua enää yhteenkään syliin.”

Rakastumisen pelko. Tiedätkö sen, kun pelkää tuntea jotain sellaista, jota haluaisi niin suuresti tuntea . Pelkäät rakastaa, koska pelkäät, että et tule rakastetuksi. Pelkäät rakastaa, koska pelkäät menettää vapautesi.

Silti kaiken sen pelon seassa jossain pilkistää toivo. Toivo siitä, että oikeassa käsissä sinun ei tarvitse pelätä. Oikeassa kosketuksessa sinä voit sekä olla vapaa, että rakastaa.

Kaatua taaksepäin niin, että sinuun ei satu.

X