Havaintoja parisuhteesta

Rakkaus on hetkessä auki oleva syli

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Elämä on parhaimmillaan pientä. Se on hetkessä auki oleva syli, jota ei ole syytä ohittaa, vaan istua siihen.

Me kuvittelemme, että kaikki tavoiteltava on jossain kaukana. Jossain, jonne tässä ajassa ei edes pääse. Ikään kuin onni olisi vasta lentomatkan päässä, vaikka se voisi olla aivan siinä lähellä.

Muistan viime elokuun. Olin tullut taloyhtiön saunavuorosta. Kello oli lähellä kahdeksaa. Elokuun ilta oli lempeä kuin rakastuneen katse. Katseeseen oli pakko vastata. Toisiamme silmiin katsoen, elokuu ja minä, sain ajatuksen pienestä iltakauneudesta.

Elettiin aikoja, jolloin terassit saivat olla kymmeneen asti auki. Otin sähköpotkulaudan alleni. Kymmenessä minuutissa olin kaupungin keskustassa. Menin terassille ja tilasin lasillisen kylmää valkoviiniä. Terassin nurkalla jammasi yhtye, jonka nimeä en tiennyt. Ympäriltä kuului ihmisten ääniä. Elokuu oli kuin rakkauden raukaisema ihmisvartalo, rento, lempeä ja kiitollinen.

Join kaksi lasillista viiniä. Kävelin takaisin kotiin. En suoraan, vaan poikkesin matkan varrella olevan järven poukamassa. Katselin kun elokuun ilta hämäriöi kohti loppuaan. Kaikkensa antaneena. Järven pinta heijasti samaan aikaan syntymää ja kuolemaa. Matka ajatuksesta loppupisteeseen kesti muutaman tunnin. Rahaa meni kahden viinilasillisen verran. Merkitys enemmän kuin viikon pakettimatka.

Elämä on parhaimmillaan pientä. Me kuvittelemme, että elämä on aina jossain toisaalla, vaikka se on joka hetki ihan tässä käsissämme. Kauneus ei tarvitse passia eikä poikkeusoloissa edes elokuista terassia. Elokuu on mielentila. Jokaisella meillä on omat terassimme tai poukamamme, jossa kokea kauneus. Se voi olla vaikka parveke tai sohvan keskiosa.

Mene sinne yksin tai yhdessä. Mielentilaan, jossa on hyvä olla. Jos sinulla on siinä joku jota rakastaa, niin rakasta. Siinä tapauksessa elokuu on jo siinä.

Mitä sinä siihen hetkeen vielä enemmän muka tarvitset?

 

Lue myös

X