Havaintoja parisuhteesta

Rokottakaa lapsenne -he ovat sen ansainneet

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Hoitajana ole hoitanut jälkitautiin kuolevaa lasta, mutta jokainen toki rokotuttaa vain ne lapset, jotka haluavat pitää.”

Kyseinen sitaatti on viestistä, jonka sain hoitotyötä tekevältä ihmiseltä, joka kertoo viestissään turhautumisestaan ja vihastaan yhteiskunnassamme olevasta ilmiöstä, jossa jotkut vanhemmat päättävät lastensa elämästä ja kuolemasta jättämällä heidät rokottamatta.

Viimeksi tällä viikolla yksi rokottamaton suomalaislapsi sairastui tuhkarokkoon.

Hoitaja kirjoittaa valaisevasti, kuinka kehittyneen lääketieteen kullanarvoisen rokotusten johdosta olemme saaneet nitistettyä lukusia hengenvaarallisia sairauksia. Kuten hoitaja minulle ansiokkaasti kirjoittaa, niin varsinkin jälkitaudit ovat lapsille tappavia, ja sen hän tietää konkreettisesti oman työnsä kautta.

Hinkuyskä, Polio, sikotauti, vihurirokko, tuberkuloosi, jäykkäkouristus, aivokalvontulehdus, kurkkumätä, tuhkarokko…

Ilman timanttista lääketiedettä ja kansallista rokotusohjelmaa kyseiset taudit olivat vieläkin riesanamme ja lapsikuolleisuusluvut olisivat näiden sairauksien johdosta aivan erilaisella tasolla kuin nykyään on.

Minun on kahden lapsen vanhempana vaikea, lähestulkoon mahdotonta ajatella, että mikä on se perimmäinen syy sille, että jättää lapsensa rokottamatta. Se ei ole millään mittapuulla lapsen edun kaltaista ajattelua, vaan oman vaarallisen ideologian harjoittamista lapsen terveyden kustannuksella.

Lapsen rokottamatta jättäminen ei ole sankaruutta, eikä puhdasoppista ajattelua, vaan täydellisen itsekäs ja vastuuton teko. Ja kuten minulle kirjoittanut hoitaja sanoi, niin on käsittämätöntä, että päättämällä olla rokottamatta lapsiaan, hienosti kurissa pysyneet taudit päästetään taas leviämään.

Ihminen saa vapaassa yhteiskunnassa uskoa mihin vain ja muodostaa oman tapansa ja filosofiansa elää. Se on meille kaikille hieno asia, sillä yhden totuuksien yhteisöt ja yhteiskunnat ovat ihmiselle pahaksi. Silti jonkinlainen tiedevastaisuus, joka on nostanut yhteiskunnasamme päätään, johtaa ennen pitkään katastrofiin. Osa ihmisistä ei usko ilmastotieteilijöiden varoituksiin, vaan itsekkyydellään ja jääräpäisyydellään ovat omalta osaltaan pahentamassa jo alkanutta tuhoa.

Sama on rokotuskriittisyyden kanssa. Vastustamalla tiedettä, tulee saattaneeksi sekä lapsensa vaaraan, että vaarantaa toimillaan sairauksien leviämistä. Se on aivan tavattoman itsekästä.

Rokottakaa lapsenne. He ovat sen ansainneet.

Lue myös

X