Havaintoja parisuhteesta

SaiPan nelosketjun laitahyökkääjä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Rakkaalla ihmisellä on monta nimeä. Tämä on lohduttava lausahdus. Minulla on nimittäin nimikriisi. Se alkoi jo kuukausia sitten, kun tyttöystävääni kutsuttiin Kapaksi.

Kapa! Se kuulostaa SaiPan nelosketjun laitahyökkääjältä. Ajattelin, että se on vain yksittäisen huonon huumorin omaavan lempinimi hänelle.

Ei ollut. Koko suku kutsuu häntä Kapaksi. Paitsi hänen mummonsa.Ystävistä puhumattakaan. Paitsi yksi, joka kutsuu häntä Jyriksi.

Olin että mitä vittua. Kapa ja Jyri yhdessä naisessa. Vaikka tiedän, että naisessani on munaa enemmän kuin monessa miehessä, niin silti. Jos minä haluaisin seurustella veljesten kanssa, olisin valinnut veljekset.

Sanotaan, että ei nimi miestä pahenna. Ei niin, mutta naista saattaa. Voin kertoa, että nimet ovat tulleet muutaman kerran intiimillä hetkellä mieleeni. En minä halua panna ketään keskinkertaista jääkiekkoilijaa. 
Enkä kahden veljeksen kanssa.

Minulle on onneksi annettu lupa olla itse käyttämättä niitä lempinimiä. Se saattaisi antaa väärän kuvan, jos sanoisin seurustelevani Kapan tai Jyrin kanssa. Varsinkin, kun olen kirjoittanut tyttöystäväni pelaavan liigapörssiä, voittavan minut kädenväännössä ja kavahtavan yltiöromantiikkaa.

Helposti mainitsemillani yksityiskohdilla hän voisi olla SaiPan laitahyökkääjä. ”Rakkausbloggarin rakas on SaiPan jääkiekkoilija.” Katso kuvat! Huutaisivat lööpit. Enkä minä sillä, eihän rakkaus sukupuolta katso. Eikä jääkiekon pelaaminen.

Se vain tekee asiasta minulle oudon, koska hän on jotain aivan muuta kuin karski jääkiekkoilija. Hän on naisellinen, kaunis ja seksikäs nainen. Ei sellaisia saatana Kapaksi tai Jyriksi kutsuta.

Olen joustava. Mikä minä olen toisten antamia lempinimiä kritisoimaan. Ei minun niitä tarvitse käyttää. Onhan minuakin kutsuttu Neiti Minkkiseksi. Kerran yksi mummo sanoi, että näytän aivan hänen tyttäreltään Ursulalta.

Ei se silti tarkoita sitä, että tyttöystäväni puhuisi minusta neitinä tai Ursulana. Sekin voisi antaa väärän kuvan, että seurustelee naisen kanssa. Tai kyllähän hän voisi. Sellainen sukupuolinirsous kuuluu vanhaan aikaan.

Sitä paitsi onhan se kivaa välillä leikitellä rooleilla. Hän olisi Kapa ja minä Ursula. Tai vähän villimpänä iltana hän Kapa ja Jyri ja minä Ursula. Olkoon hän lähipiirilleen Kapa, jos he niin tahtovat.

Minulle hän on Katri, koska Katriin minä rakastuin, en Kapaan.

Palavasti rakastuinkin.

Lue myös

X