havaintoja parisuhteesta

”Sanoin hetki sitten hänelle rakastavani häntä”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”22.02.22

Tuo maaginen päivämäärä jolloin viestiboksiini kilahti erilainen kysymys juuri silloin kun olin jo kyllästynyt kaiken maailman ”kuis menee” – aloituksiin. Tämä olkoon viimeinen yritys, ajattelin.
Olen jo aiemmin kirjoittanut sinulle tekstin elämäni ensimmäisestä orgasmista kumppanin kanssa 35-vuotiaana. Kyllä, minä se täällä taas. Näinkin että aihe aiheutti keskustelua. Hyvä niin.
En sanoisi tätä vuosisadan rakkaustarinaksi. En prinsessasaduksi. En rakkauselokuvien kliseeksi.
Vaikka kaikki niiden merkit ja käänteet ovatkin vahvasti läsnä. Romanttinen herkkis (kuten minä), voisi verrata muutamaankin klassiseen Disneyn tarinaan.
Tämä on kahden aikuisen ihmisen kasvutarina, josta ei puutu mitään. Se on niin rehellistä ja avointa, että kuorii sydämen vereslihalle. Se ei anna tilaa varjoille jotka vaanivat jokaisen lauseen, tunteen, muiston takana. Valo joka meidän yhdessä olostamme syntyy, pakottaa varjot antautumaan. Me olemme tuoneet mukanamme tähän asti eletyn elämän mitään piilottamatta. Molemmilla on kokemuksia jotka ovat meitä muokanneet ja käänteitä jotka ovat meidät tähän pisteeseen tuoneet. Olen niistä jokaisesta syvästi kiitollinen.
Kukaan ei ole ollut niin rehellinen minulle kuin hän. En ole kenellekään ollut niin rehellinen elämässäni kuin hänelle. En ole keneenkään luottanut niin kuin häneen. Hän ottaa vastaan kaiken mitä kannan mukanani ja kohtelee minua niin että tunnen itseni arvokkaaksi.
Luottamus, rehellisyys, avoimuus, tukeminen, kannustaminen, kosketus.
Nämä sanat tulevat mieleeni kun ajattelen suhdettamme.
Hän on opettanut minulle enemmän kuin kukaan ja hänen kanssaan saan kasvaa sellaiseksi joksi minun on määrä tulla.
Joka ikinen ilta kun saan nukkua hänen vierellään, katson levollisia, kauniita kasvoja ja olen äärettömän kiitollinen siitä mahdollisuudesta joka minulle on annettu. Mahdollisuudesta valita elää hänen rinnallaan joka päivä, tukea, rakastaa ja kannustaa.
Sanoin hetki sitten hänelle rakastavani häntä.
Ensimmäistä kertaa elämässäni tiedän puhuvani täysin totta.”

Lue myös

X