Havaintoja parisuhteesta

Sanoita minut.

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

" Sinä olet kupla kuohuviinilasissa, jonka arvoo ei voi mittaa rahassa. Olet palmurannan mainos, joka käskee lähtemään. Huipennus, joka pistää miettimään."

Näin sanoittaa rakkautta laulaja, lauluntekijä Samae Koskinen. Kuinka hän sanoittaakin rakkauttaan kauniiksi. Ei jätä sanomatta mitään, ei säästele tunnetta, ei sanoja, ei rakkauttaan. 

"Sinä olet palsternakka ostoslistalla, jonka makuu ei oo helppoo kuvailla. Mut josta aina kaunis tuoksu käsiin jää, ja se ruokkii sen, joka on niin nälissään." 

Jatkaa Samae, Sinä-biisissään. Voiko sitä kaikkea kauniimmin enää sanoa. Biisi on sanoitettu hänen rakkaalleen. Ja siinä samassa ihan meille kaikille muillekin, jotka tunnistavat sen saman tunteen sisällään. 

Sanoja, joita on turha säästellä. Minun pitää sanoittaa sinut joka päivä rakkaudella. Sanoa sinulle, että sinä olet merkitys. Ei ne ole sanoja, jotka ovat tarkoitettu pihtailtavaksi. 

Älä pihtaa.

Tämä on käsky. Ei mikään ylhäältäpäin tuleva opetus. Eikä raamatullinen valhe. Tämä on parisuhteissaan epäonnistuneen rakkausbloggarin käsky. Rakkaudessa en ole epäonnistunut koskaan. Siksi minä käsken, älä pihtaa. Sanoja, joilla sanoitetaan ihminen vierelläsi merkitykselliseksi. Rakkaus ei ole kaktus, joka tarvitsee vettä vain joka toinen viikko. Se on se kaikkein janoisin kukka, jota on kasteltava monta kertaa päivässä, jotta se kukkii niin kauniisti, että se laittaa kateellisimmat painamaan Facebookissa yrmynaaman kuvaa ja heidät, jotka tietävät, miltä tuntuu rakastaa, painamaan sydäntykkäysnappulaa. 

Minä jaoin tänään mainitsemani Samae Koskisen biisin seinälleni. Minä omistin sen kappaleen ihmiselle. Koska halusin sanoa. Halusin sanoittaa hänelle merkityksen. Halusin olla vesi janoiselle kukalle ja janoinen kukka päälle kaadettavalle vedelle. Ei se koskaan liikaa ole. Lue nämä lauseet loppuun. Laita puhelin pöydällesi. Etsi kukkasi ja kastele. Mene ihan rohkeasti. Sano ne samat sanat, jotka minä tänään sanoin. Sano ne niin, että niissä on merkitys. 

Minä rakastan sinua. 

Minä rakastan sinua ihan vitun paljon. 

Haluan olla palsternakka sun ostoslistalla. 

Sanoita se. Sanoita hänet. 

Omistettu sanoille ja hänelle. Kiitos K.

Lue myös

X