Vaimoni on harrastanut useasti seksiä Ethan Hawken kanssa. Tiedättehän tuon kuuman näyttelijän, joka olemuksellaan on hurmannut miljoonia naisia ja miehiä rakkaus-trilogian pääosanesittäjänä. Ennen kuin kukaan tulee liian kateelliseksi, niin saanen sanoa, että kyse on ollut vain mielikuvaseksistä. Mikä parasta, vaikka vaimoni on sulkenut silmänsä ja kuvitellut itsenä Ethanin kanssa, niin minä olen saanut siinä samalla toimia Ethanin sijaisvartalona. Otan kunniana. Ei ole nimittäin ihan huonokroppaisesta kaverista kyse. Siksi vaimoni pitääkin silmänsä tiukasti kiinni, että tunnelma ei valahtaisi. 

Olen tosin ehdotellut, että käyttäisi välillä muitakin ihmisiä fantasioissaan, sillä olen kyllästynyt olemaan Ethan. Olen latonut omia nimisuosikkejani vaimoni kuunneltavaksi, mutta eivät ole kelvanneet. Olen kannustanut, että nyt olisi ihan aviomiehen luvalla mahdollisuus kokeilla ketä vaan, mutta Ethan tuntuu vain kelpaavan. Minusta olisi kiehtovaa kokeilla olla esimerkiksi Ronaldon sijaisvartalo, mutta ei se sytytä vaimoani ollenkaan. Muita ehdottamiani nimiä ovat olleet muunmuassa Timo Jutila, Barak Obama, Bill Murray ja Matti Ja Teppo. En ymmärrä vaimoni uskollisuutta Ethanille, sillä itse kuvittelen mielessäni kymmeniä nimiä jopa saman seksikerran aikana. Ei käy Ethanilla tylsäksi, kun minuutin välein vaihtuu kohde sängyssä.

Nolokseni tunnustan teille, että olen yhden kerran ehdottanut vaimolle sellaista Parisuhde-Sami mielikuvan käyttämistä. Olin saanut kirjoitukseeni hävyttömän paljon tykkäyksiä ja aloin ajatella itsestäni vähän liikoja. Vaimo suostui onneksi yrittämään ja hyvin se menikin. Kunnes noin viiden minuutin kohdalla vaimo alkoi ehdotella muita etuliite-tyyppejä. Sauna-Timo, Bile-Dani ja Pettäjä-pappi ei kuitenkaan auttanut ja vasta Ethanin mukaan ottaminen johdatti meidät jonkinnäköiseen loppuratkaisuun. 

Sanomattoman säännön vuoksi emme ota tuttuja mukaan lemmenpuuhiimme. Tai emme ainakaan sano nimiä ääneen. Sillä mistä sen ikiä tietää, että mikä nauha siellä toisen päässä alkaa pyöriä, kun silmät ovat sulkeutuneet. Eikä sitä edes tarvitse tietää. Olisihan se melko sulkeutunutta seksiä ja parisuhteilua jos toisen mielikuville ja fantasioille alkaisi olla mustasukkainen. Minä uskon ajatusvapaaseen parisuhteeseen. Se kun ei ole parisuhteesta pois, vaan päinvastoin sitä rikastava lisä. Katsokaapas kun fantaisia lähtökohtaisesti tarkoittaa jotain sellaista, jota ei ole tarkoituskaan totetuttaa. Paitsi olen kyllä antanut vaimolleni luvan, että jos elämän jossain vaiheessa Ethan alkaa vonkaamaan, niin halutessaan saa suostua. Sellaisia kerran elämässä-tilaisuuksia ei parane päästää valumaan käsistään. 

Vähän se tuntuu hassulta. Viimeksi kun kirjoitin seksifantasioista, sain useita tuohtuneita palautteita. Lähinnä siitä, että miten voi olla mahdollista, että oman puolison ajatteleminen ei riitä. Kun siitä ei olekaan fantasioissa kyse. Ei ole kyse riittävyydestä tai riittämättömyydestä. Minusta on pelottava ajatella, että olisi olemassa ihmisiä, jotka eivät koskaan päästäisi ajatuksiaan vapaaksi. Olisi niin kova kontrolli, että rajoittaisi jopa omia ajatuksiaan. Se johtaa tuhoavimpiin lopputulemiin kuin se, että antaa itselle luvan mielirakastella. Onhan niitä liian useita esimerkkejä siitä, kun ihminen yrittää tukahduttaa itsensä. On uskontoja, aatteita ja muita suljettuja yhteisöjä, jossa jo pelkät ajatukset tuomitaan alimpaan helvettiin. Mitä hyvää se on koskaan tuonut ihmisille tai yhteiskunnille.

Siksi minusta on hienoa olla suljettujen silmien alainen Ethan Hawke. En silti koe olevani riittämätön. Päin vastoin, olen niin varma itsestäni, että minua ei jaksa häiritä se, että minut toisinaan kuvitellaan joksikin toiseksi. Hyvä se vain on. Ehkä se on merkki siitä, että minua tulkitaan oikein ja että seurassani on lupa rentoutua. Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että sulkee itsensä liian ahtaaseen paikkaan. Sitä paitsi, vaikka siinä tilanteessa olisi mielikuvina muita, niin fyysisesti siinä on paikalla vain se, jonka kanssa niitä mielikuvia haluaa eniten toteuttaa. Ei kai seksinkään pidä liian ilotonta ja vakavaa olla. 

X