Havaintoja parisuhteesta

Seksikäs keski-ikäinen koronamörkö

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Alkuasetelma:

Kotoa käsin työtä tekevä, kuoleman puolella neljääkymmentä oleva blogia pitävä mieshenkilö. Arjen reviiri koostuu toisina päivinä akselilla kirjoituskammio-keittiö-pesutupa-lähikauppa-pimeän tullen juoksu- tai kävelylenkki. Toisina päivinä reviiriin tulee selkeä poikkeama ja se levenee päiväkotiin saakka. Juoksun korvaa lapsen kanssa lumienkelien tekeminen taloyhtiön takapihalla. Sininen enkeli on jäänyt yhdeksänkymmentäluvulle. Kerran viikossa ulkomaanmatka kaupunginosan rajan yli isoon kauppaan, josta saa avocadowrapin.

Aamuisin tarvitsee lähteä viemään joko lapsi päiväkotiin tai ei minnekään. Harrastuspaikat ovat kiinni, kuten uimahalli. Menopaikat ovat kiinni, kuten elokuvateatterit, teatterit ja keikkapaikat. Kaikki on kiinni, paitsi sosiaalinen media, joka on saatana koko ajan auki.

Mitä tekee kuoleman puolella neljääkymmentä käyvä blogia pitävä mieshenkilö. On tilaamatta ties monta kuukautta putkeen itselleen parturiaikaa. Koska miksi tilata, koska missään ei käy ja paikat, joissa käy, niin hiukset on peitetty pipolla ja kasvot maskilla. Ei tarvitse viimeisen päälle aamuisin meikata ja rajata partaa.

Havahtuminen totuuteen:

Mies herää maanantaiaamuun. Katsoo itseään pelistä. Katsoo itseään toisen kerran peilistä. Pelistä tuijottaa takasin keski-ikäinen koronamörkö. Hiukset miten sattuu, parta missä sattuu ja katse hätääntynyt kuin kaupunkiin eksyneellä peuralla. Jos mies lähtisi ottamaan passikuvan, niin hän ei pääsisi passillaan rajan toiselle puolelle, vaikka rajat olisivat auki. Bussissa lapset alkaisivat itkemään ja vanhemmat ottaisivat lapsensa ihan viereensä samaan aikaan kuiskaamalla heille opettavaisen lauseen, tuollainen sinustakin tulee, jos ei suostu syömään vihanneksia.

On aika tehdä itselleen jotain!

Lopputulema:

Vai onko? Vähän tarkemmin kuin katsoo pelikuvaansa, niin sekaisin oleva ylikasvanut tukka onkin melko kiehtova. Sojottava, epäsiisti parta kertoo hallitusta kaaoksesta ja tekee kokonaisuudesta jopa rosoisen kauniin. Katse kertoo siitä, että on valpas ja varuillaan ottamaan tämänkin päivän vastaan sellaisena kuin se on tullakseen. Yhtäkkiä peilistä katsookin melkoisen seksikäs keski-ikäinen koronamörkö. Ei ihan viimeisen päälle huoliteltu ja napakassa kunnossa, mutta silti viimeisen päälle seksikäs. Suoranainen Seksikäsi-Eetvartti jos sallitaan pieni humoristinen viittaus jokaisen teinitytön suosikkielokuvaan yhdeksänkymmentäluvun villeiltä vuosilta pääosassa Johnny Depp.

No ei sieltä peilistä ihan yhdeksänkymmenluvun Johnny Depp takaisin katso, mutta vähintäänkin sellainen 2020-luvun korona-ajan köyhän miehen Johnny Depp. Hiukset ja parta suojaavat helmikuun pakkasilta ja kaikki muu ihailevilta katseilta. Paitsi oma katse. Se katsoo peliä sangen hyväksyttävästi, vaikka jos kyseessä olisi ”etsi kuvasta virhe” leikki, niin virheitä löytyisi etsimättä.

Tällä mennään. Seuraavaksi lähikauppaan. Kahvi on loppunut ja on iltapäiväkahviaika. Pipo päähän ja maski kasvoille ja seksikäs keski-ikäinen koronamörkö lähtee rikastuttamaan maisemaa. Tänään alkoi helmikuu. Olkaa sille armollisia ja itsellenne.

Katsokaa peiliin ja nyökkäilkää hyväksyvästi. Muut sanovat mitä sanovat. Helvettiäkö se heille kuuluu.

Sinä olet kaunis.

Lue myös

X