Havaintoja parisuhteesta

Seksuaalikasvatus kuuluu päiväkoteihin, koska se luo turvaa

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Seksuaalikasvatus olisi syytä aloittaa jo päiväkodissa. Sanoo asiaan vihkiytynyt terapeutti ja ammattilaiset komppaa. Kasvatuksen tarkoitus olisi suojella lasta ja opettaa kehosta ikätasoisesti. Miten lapsi voisi kertoa jonkun tehneen väärin jos hän ei edes tiedä, että tuo joku on tehnyt väärin?

Lapsille annetaan jo nyt esimerkiksi eskarissa seksuaalikasvatusta. Se kulkee nimellä kehotunnekasvatus. Se onkin hyvä, että nimestä on häivytetty sana seksuaalisuus, koska se hieman laannuttaa konservatiivisetätätimiesten öyhötystä ja mielipahaa.

Sillä jo pelkkä uutisointi aiheesta aiheutti jälleen melkoisen hässäkän. Tässä erään liian kireään kravattiin pukeutuneen konservatiivimiehen kommentti: ”Vain perverssit tarvitsevat päiväkotiin verovaroin kustannettua opetusta, jolla kukaan ei tee yhtään mitään”. Samanlaisia kommentteja oli kolmetoista tusinassa.

Eipä siitä pitkä aika ole kuin nykyinen perussuomalaisten puheenjohtajistoon kuuluva Mauri Peltokangas kirjoitti postauksen, jossa hän arveli, että ”päiväkodin aamunavauksessa varmaan kerrotaan nykyään, kuinka toinen mies lasauttaa toista miestä a*aaliin. Tämän mielikuvan Mauri oli saanut päähänsä sen jälkeen kun kuuli, että päiväkodeissa keskustellaan ikätasoisesti rakkauden moninaisuudesta.

Olen hämmentynyt siitä, että monelle ahtaasti maailmaa katsovalle ihmiselle tulee lapsille ja nuorille annettavasta seksuaalikasvatuksesta tai rakkaudesta mieleen peppup*no tai perversiot. Mitä se kertoo heistä? Sen se kertoo ainakin, että olisi ollut hyvä, että seksuaalikasvatus olisi ollut päiväkotien ja koulujen opetussuunnitelmissa jo vuosikymmenten ajan. Sen puuttumisen mätiä hedelmiä nyt poimimme.

Seksuaalikasvatus tai jos käytetään aikuislapsia vähemmän härnäävää termiä kehotunnekasvatus on tärkeä osa lapsen turvallista kasvuympäristöä ja tietoisuuden kasvua siihen, että jokainen ihminen on koskematon ilman lupaa. Sen vastustaminen kertoo jostain sellaisesta, jota minä en halua tietää.

Onneksi asiasta päättää kasvatusalan ammattilaiset eikä perussuomalaisten piirikokous.

X