Havaintoja parisuhteesta

”Sen jälkeen kun minut 14 -vuotiaana raiskattiin, sain pettäjän maineen”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Hyväksikäyttö- ja raiskaus postauksistasi rohkaistuneena uskalsin viimein tehdä omalle tapaukselleni jotain.

Olin 14-vuotias. Bileet kaverini luona olivat menneet osaltani hiukan yli. Vuosi oli -95. Illan päätteeksi sammuin patjalle tämän kaverini huoneeseen ja heräsin siihen, että joku oli päälläni ja sisälläni. Tämä joku oli ystäväni 30-vuotias eno, joka oli ollut mukana juhlimassa alaikäisten bileissä.

Siihen maailman aikaan pikkupaikkakunnalla ei juuri välitetty, mitä nuoriso viikonloppuisin puuhaili. Kunhan ei olleet kylillä herättämässä pahennusta.

Ensimmäinen poikaystäväni, johon olin tuolloin hetki sitten tutustunut ja jolle olin neitsyyteni menettänyt, oli kaverini serkku, joten tämä päälläni ollut mies oli myös hänen enonsa.

Kun viimein jotenkin heräsin humalaisesta usvasta nousin ylös ja lähdin juoksemaan ulos. Muistan, että oli talvi ja paljon lunta. Tämä mies tuli perääni ja kertoi kuinka paljon haluaisi kanssani olla. Hän johdatti minut takaisin sisään. En muista juuri mitä tämän jälkeen tapahtui, mutta olin nukahtanut.

Aamulla, kun heräsin selvisi, että tämä ns. kaverini oli jo soittanut poikaystävälleni, että olen pettänyt häntä. Pian asiasta tiesi koko heidän lähisukunsa.

Olin 14-vuotias lapsi, mutta useat aikuiset ihmiset tässä suvussa, kuten poikaystäväni äiti (minut raiskanneen miehen sisko) kohtelivat minua kuin pettäjää, arvotonta ja epäluotettavaa.

En uskaltanut kertoa tapahtumasta vanhemmilleni, koska olinhan tehnyt jotain väärää. Tai niin minun annettiin uskoa.

Olin 20-vuotias, kun ensimmäisen kerran kerroin asiasta silloiselle sydänystävälleni. Hän oli se tärkeä ihminen, joka totesi, että sinuthan on raiskattu.

32-vuotiaana aloitin terapian, missä myös tätä tapahtumaa pystyin käsittelemään.

Nyt, 40-vuotiaana uskaltauduin tekemään rikosilmoituksen. Sikäli turhaan, että rikos on jo vanhentunut. Mutta ilmoituksen tekemisellä oli minulle itselleni suuri merkitys.

Olisin vain toivonut, että tämä ihminen olisi saanut tietää mitä minulle teki. Seksuaalisuuteni oli hyvin hukassa, kunnes olen tähän ikään mennessä päässyt siihen pisteeseen, etten vain pyri miellyttämään kumppaniani, olemaan käytettävänä, vaan uskallan nauttia myös omasta kehostani.

Yhden tyttären äitinä ainoa ja suurin tavoitteeni on pitää välimme niin luottamuksellisina sekä keskusteluyhteyden niin avoimena, että hän uskaltaisi kertoa minulle kaiken. Olen kertonut hänelle, ettei mikään muu ole niin varmaa kuin se, että äidin luokse voit tulla aina. Mitä tahansa olisi tapahtunut tai mitä tahansa olisit tehnyt.

Kiitos, että tuot näitä asioita esille. Maailma on muuttunut paljon 25 vuodessa. Onneksi edes osittain avoimempaan suuntaan. Vaikenemisen ajan on jo todella jäätävä taakse.”

X