Havaintoja parisuhteesta

Sielu menee rikki liiasta seksistä

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Sielu menee rikki liiasta seksistä ja ”masturbointi sulattaa selkärankaa”. Nämä kaksi lausetta muistan kuulleeni lapsuudessani 80-luvun lopussa. Tuolloin seksi nähtiin lähinnä uhkana ja riskinä, eikä iloa ja nautintoa tuovana harrasteena.

Sama linja jatkui seksivalistuksessa, jonka muistan koulussa saaneeni. Seksi oli ensinnäkin vain yhdyntä ja yhdynnän seurauksena nainen tuli raskaaksi tai jos toinen vaihtoehto oli sukupuolitauti.

Toisinaan keskustelupalstoilla törmään vieläkin kummalliseen olettamaan, että sinkkuseksi on jotenkin paheellista ja ihmisen olisi syytä pidättäytyä seksistä, jos hänellä ei ole parisuhdetta sitä harrastamaan. Tai jos sinkku harrastaakin seksiä, niin olettama on, että sinkku on vastuuton seksihurjastelija, joka ei ainakaan osaa suojautua ja seksitaudit alkavat levitä.

En halua olla millään tavalla kyyninen, mutta parisuhteissa tapahtuu nykyään niin paljon pettämistä ja parisuhteessa harrastetaan usein myös suojaamatonta seksiä, joten ei se seksitautien riski täysin nolla ole parisuhteissakaan olevien keskuudessa.

Seksi on vaikea aihe vastaan otettavaksi. Olen saanut lukuisia muistutuksia seksiaiheisten kirjoitusten jälkeen, että ainako siitä seksistä pitää kirjoittaa? Enkä edes kirjoita. Olen pitänyt ohjenuoranani sitä, että jos kuukauden aikana saisi kolme seksiaiheista kirjoitusta julkaistavaksi, niin se olisi sama määrä, kun Suomessa asuvat parit harrastavat seksiä keskimäärin kuukaudessa.

Huomaan seksin voiman siinä, että seksiaiheisiin ei tule kauheasti kommentteja suhteessa tekstin lukijamääriin. Seksi on aiheena sellainen, että jos klikki olisi orgasmi, niin se olisi melkoista nautinnon ilotulistusta. Toisin sanoen, seksi kiinnostaa, varsinkin jos seksin kiinnostavuuden saa tehdä niin, että muut eivät huomaa, eli niin sanotulla pimeässä peiton alla taktiikalla.

Oletus, että seksitaudit leviävät juurikin sinkkujen keskuudessa, on sinkkujen aliarvioimista ja demonisoimista. Miksi sinkku olisi aina jokin vastuuton paneskelija? Siksikö, koska joidenkin mielessä jo pelkkä seksin harrastaminen ilman parisuhdetta on irstautta? Eiköhän nimenomaan monen eri partnerin kanssa seksiä harrastava pidä huolen suojautumisestaan, jopa paremmin kuin parisuhteessa elävä.

Mitä siihen tulee, että kenen kanssa kukin harrastaa seksiä, niin eiköhän se ole jokaisen oma asia. Harrastaa sitä sitten useiden eri kumppaneiden kanssa, muutaman seksikumppanin kanssa tai vain yhden vakituisen kanssa, on ihminen sitten parisuhteessa, vapaassa suhteessa tai sinkku, niin sillä perusteella ei voi tehdä olettamia siitä, että kuinka vastuullinen kukin ihminen on käyttäytymisestään.

Vaikka seksi onkin henkilökohtainen asia, niin minusta on tärkeää, että aiheesta puhutaan ääneen ja julkisesti, koska seksin ei pidä olla aiheena pimeässä peiton alla, vaan alastomana näkyvillä. Seksin suhteen on aivan samat säännöt kuin kaikkien muidenkin aiheiden suhteen, että jos aihe on itselle liikaa ja häiritsevää, niin sen voi ohittaa eikä harmistua siitä niin paljon, että haluaa tulla sanoillaan vaimentamaan kirjoittajia. Toisille seksi on niin tärkeä asia, että he haluavat siitä myös lukea artikkeleita ja heille, joille se ei ole, niin he voivat yhdellä hiiren liikkeellä siirtyä itseä kiinnostaviin aiheisiin.

Mitä alussa mainitsemiin uskomuksiin tulee, niin liika seksi ei riko sielua, eikä masturbointi sulata selkärankaa.

Kun saas seksittömyys saattaa aiheuttaa rumiakin lieveilmiöitä.

X