Havaintoja parisuhteesta

Sielu

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Yksin baariin menevä nainen ja yksin baarissa tanssiva nainen tuntuu olevan monelle miehelle yleistä riistaa ehdotteluille. Eikä edes pelkille ehdotteluille, vaan seksuaaliselle häirinnälle. Kaverini kirjoittaa Facebook-päivityksessään olleensa viikonloppuna yökerhossa tanssimassa, koska hänen teki mieli tanssia. Eipä aikaakaan, kun viineissään oleva kiimakatse tarrautui kylkeen ja käsillä perseeseen. Kaikki tämä tapahtui vähän aikaa sitten myös tyttöystävälleni, hänen ollessaan tanssilattialla.

Kaverini kirjoittaa, että totaalinen hermostuminen ei ollut tilanteessa kaukana. Miten kukaan kuvittelee, että nainen lämpenee sillä, että häntä ensitöikseen puristaa perseestä. Kyllä siinä nopeammin saa vihaisen lähtökäskyn kuin hamuamaansa persettä ja ihan aiheesta. Jos näkee toisen ihmisen palana lihaa, johon voi käydä empimättä käsiksi, niin kannattaisi aloittaa ihmiseksi opiskelu. Kaverini kirjoittaa seinälleen suorasukaisen kommentin, että jos pillua haluaa, niin kannattaa aloittaa lämmittäminen yläpäästä. Aivot ovat keskus ihmisessä, jossa seksuaalinen halukkuus elää. Sitä kutittelemalla saa edes mahdollisuuden johonkin vielä intiimimpään. 

Tuntemattomia ihmisiä perseeseen puristeleva ei lähtökohtaisesti ole paras mahdollinen seksikumppani. Nettipornon ylikyllästämä esineellistäjä, joka haluaa käyttää toista ihmistä omien tarpeidensa tyydyttämiseen. Tähän voin pehmentääkseni lausetta lisätä, että minun mielestäni. Voihan siellä persepuristelijoiden joukossa olla seksuaaliseen tasa-arvoon uskovia seksihumanisteja, joiden tavoite on saada nainen tyydytetyksi. Tosin en usko, että olisi. Eikä tämä tietenkään ole sukupuolisidonnainen ongelma. Kyllä sieltä humalaisten naistenkin keskuudesta moni käsi hamuaa muuta paikkaa kuin toisen ihmisen sielua.

Väestöliiton tutkimusprofessorin Osmo Kontulan mukaan naisen tyydyttäminen on miehelle tärkeä asia. Mies on pettynyt itseensä, jos ei pysty tuottamaan naiselle nautintoa. Tässä kohtaa hän ei osaa sanoa, että välittääkö mies loppujen lopuksi siitä, että nainen saa orgasmin vai siitä, että oma itsetunto saa kolauksen, että nainen ei laukea hänen käsittelyssään. Tämä on Kontulan mukaan syy sille, että miksi monet naiset teeskentelevät orgasmin, koska eivät halua tuottaa kumppanilleen pettymystä. Tämä voi olla myös merkki siitä historiallisesta taakasta, joka seuraa naisia vähäisessä määrin vieläkin, että miehen nautinto on tärkeämpää kuin naisen oma nautinto.

Ympärillämme on vielä heijastumia vanhoista asenteista. Yksi heijastuma on se, että tuntemattomien naisten perseitä puristellaan tanssilattialla. Mies on tekijä ja nainen teon kohde. Mies kokee, että hän on teolleen oikeutettu ja kuvittelee, että nainen siitä lämpenee. Ratkaisu ei ole tähän se, että naiset ottavat miehistä mallia ja alkavat perseilemään itsekin. Onneksi seksuaalinen tasa-arvo on yhteiskunnassamme tullut ison loikan eteenpäin ja perseenpuristelijat saavat enemmän paheksuntaa kuin seksiä. Kyllä sen pitää mennä niin, että ensiksi kosketuksen on hyvä hivellä sielua. Kun kaksi kosketuksesta kiihottunutta ihmistä pääsee toisen iholle, niin ei tarvitse enää teeskennellä.

Lainatakseni kaverini Facebook-kommenttia pehmennettynä, niin toisen ihmisen saa riisuttua turhista vaatteista sillä, että riisuu hänet ensin katsellaan, joka porautuu sieluun asti. 

Lue myös

X