Havaintoja parisuhteesta

Silitä mun minkkiä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Toimittaja kysyi minulta, että pitääkö tyttöystäväni olla huolissaan siitä, että on rakastunut sarjarakastujaan. No, termi on lainattu netin keskustelupalstoilta. Ei ollut toimittajan oma keksimä. Onhan siinä riskinsä. Minkki on päästetty ulos häkistään. Täällä minä vaanin bussipysäkeillä varomattomia kaupunkilaisia valmiina raapimaan rakkauden terävillä kynsillä. Rakastan hetken, kunnes sarjarakastun seuraavaan uhriin ja edellinen rakastettu joutuu entisten rakastettujen biojäteastiaan.

Tämä kaikki tuli mieleen viestistä, jonka luin. Viestissä nainen kirjoitti, että hänen miehensä ei päästä häntä pikkujouluihin hame päällä. Melkoinen mies. Ehkä ensi vuonna burkha ja seurantalaite. Jos sekään ei riitä, niin käsiraudoilla kiinni patteriin. Eikä siinä mitään, pikkujouluthan ovat täynnä sarjarakastujia. Syytä miehen olla huolissaan, että menettää omaisuuttansa vieraalle.

Nimittäin sehän viestistä minulle tuli mieleeni. Mies pitää rakastettuaan omaisuutena, joita muut eivät saa edes vilkaista. Ehkä miehelle olisi hyvä jonkun sanoa, että liian lyhyessä köydessä pitäminen on varmempi tapa menettää parisuhteensa kuin liian lyhyessä hameessa kulkeminen. Tai mistä omistus- tai riippuvuussuhteesta siinä ikinä onkaan kysymys. Rohkeasti köysi vain poikki ja rakastettu hameessa pikkujouluihin. Ei kai sellaista tarvitse edes toiselta kysyä.

Sehän on vain hienoa, että oma rakas saa huomiota ja katseita. Ei se ole itseltä pois. Sehän on vain merkki siitä, että omaa viehättävän rakastetun. Ihminen kuivuu kokoon jos hänen vapauttaan liikaa rajoitetaan. Ei se hameessa bilettäminen mihinkään johda. Pitää luottaa siihen, että ei hän sieltä ketään parempaa löydä. Ja jos pelkää, että löytää, niin pitää alkaa rakastamaan paremmin. Rakkaus on ainetta, jota ei kannata säästeliäästi käyttää. Ja paras tapa käyttää rakkautta on jakaa sitä hänelle, jota helvetisti rakastaa.

Vastasin toimittajalle, että ei hänen tarvitse olla huolissaan. Hän tietää olevansa ihminen, jota parempaa rakastettua ei ole. Sitä paitsi, olen viettänyt suurimman osan aikuisiästäni avioliitossa, joten Minkistä on pahin villieläin jo kesytetty. Ei silti liian kesy pidä olla. Pitää kasvattaa terävät rakkauden kynnet, joilla raapia rakastaan niin, että se ei satu vaan tuntuu hyvältä. Se riittää pitkälle.

Minä olen kaikesta huolimatta romantikko. Uskon yhä rakkauteen, joka kestää elämänmitan.

Lue myös

X