Havaintoja parisuhteesta

Sinä et ole ilmaa ihmisesi edessä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Nouse ylös. Tee itsestäsi näkyvä. Tee itsestäsi numero. Äläkä tee edes mitään pientä numeroa, vaan tee mahdollisimman suuri numero. Sano ääneen, että sinä olet parisuhteessasi sitä varten, että sinua rakastetaan ja sinä tulet nähdyksi. Aseta rakastetullesi ehto. Älä anna hänen kävellä joka ikinen päivä sinusta ohi. Älä anna kaiken muuttuvan pelkäksi tavaksi.

Mene peilin eteen. Katso, kuinka kaunis sinä olet. Katso huuliasi, jotka ovat olleet aivan liian pitkään ilman suudelmia. Katso ihoasi, jonka pinnassa ei ole sormenjälkiä. Katso koko vartaloasi, jota kukaan ei ole koskettanut aikoihin halukkaasti. Katso syvälle silmiisi ja kysy itseltäsi, että oletko muka vain sen arvoinen, että sinä olet kuin ilmaa ihmisesi edessä.

Ota hyvä ryhti. Kerää kaikki rohkeutesi. Pue päällesi kaikkein kaunein hymysi. Hymy, joka kutsuisi luoksensa minkä tahansa huoneen huoneessa olevan katseen. Ymmärrä arvosi. Se on paljon enemmän kuin ihminen, joka on luvannut sinua rakastaa, mutta joka on yhdessäkin ollessa aivan jossain muualla kuin sinun kanssasi.

Sinä olet kaiken rakkauden arvoinen. Sinä olet jokaisen kosketuksen arvoinen. Jokainen suudelma, joka huulillesi on jäänyt antamatta, vaatii saada ne kaksin verroin takaisin. Eihän rakkauden pitänyt olla välinpitämättömyyden muotoinen tila, jossa itkeä iltaisin itsensä uneen. Rakkauden piti olla yhteinen koti, jonka seinien sisällä hukuttaa toisensa kosketuksilla ja huomiolla.

Sen sinä ansaitset. Sitä sinulla on oikeus pyytää. Sinun ei ole tarkoitus mennä rakkaudessasi hukkaan. Sinun ei kuulu olla koriste-esine kirjahyllyn päällä pölyttymässä. Sinun kuuluu saada olla huoneen keskeisellä paikalla, jossa sinä tulet nähdyksi ja kuulluksi. Sinun tulee saada rakkaus, joka sinulle luvattiin. Mikään muu ei saa riittää. Mihinkään muuhun ei tarvitse tyytyä. Ei rakkaus ole jatkuvaa kosketusta ja halua, mutta ei se ole myöskään jokapäiväistä ohikävelyä ja huomaamattomuutta.

Pidä hymy kasvoillasi. Pidä ryhti hyvänä. Kävele rakastettusi eteen ja sano hänelle, että sinä olet jäänyt paitsi. Sano, että sinä tarvitset paljon enemmän kuin huoneen kokoisen välimatkan ja iltojen hiljaisuuden. Sano, että sinä olet kaunis ja sinä ansaitset se, että se sanotaan ja näytetään sinulle. Sano, että yksin voi olla olematta yhdessä. Yhdessä yksin oleminen tuntuu kaikkein yksinäisemmältä. Tee itsestäsi näkyvä. Vaadi, että sinua rakastetaan ja jos ei rakasteta, niin päästetään vapaaksi.

Älä suostu siihen, että elät loppu elämäsi saamatta siltä sitä, mitä kaikkein eniten kaipaat ja haluat. Tyhjän saa pyytämättäkin.

Sinä olet paljon enemmän.

Sinä olet maailman kaunein hymy, jolla saa huoneen jokaisen katseen kutsuttua luoksensa.

Lue myös

X