Havaintoja parisuhteesta

Sinä lähdit pois

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Niin kuin se olisi vastuunpakoilua ja helpon elämän perässä juoksemista. Hän ei kestänyt lapsiperhearkea ja pakeni viettämään helppoa elämää. Siellä hän kuorii kermat päältä ja viettää kivakiva-aikaa lastensa kanssa silloin kuin hänelle se sattuu sopimaan. Hän edustaa tässä tapauksessa ihan ketä tahansa meistä.

Niin, elämähän on valintoja ja emmehän koskaan pääse toisen ihmisen pään sisälle. Motiivit ovat arvailuja.

Unohdetaan utopiat ja tullaan takaisin oikeaan maailmaan. Miehen tehtyä eropäätöksen, melko usein se selitetään pyllyn perään lähtemiseksi. Liha on heikkoa ja mies ei kestä lapsiperhearjessa yli kolmea tuntia kestävää seksittömyyttä. Väitän rohkeasti, että eroamisen syyt lienevät jossain lihan tuolla puolen. Seksittömyyden monet selättää käymällä vieraissa. Yksi suurimpia maksullisia naisia käyttäviä ihmisryhmiä on ihan tavalliset hyvin toimeentulevat perheenisät. Sillä tavalla saa pidettyä avioliiton ja tyydytettyä seksuaaliset tarpeensa.

Helvetin moraalitonta, mutta sellaista täällä tapahtuu.

Moraalitonta on myös se, että elää rinnakkaiselämää, mutta ei tee elettäkään irrotakseen toisesta. Pahimmillaan sitä hakee itselleen sivusuhteen ja jättää sen toisen naisen tai toisen miehen kuin nalli kalliolle, kun ei olekaan ryhtiä lähteä sieltä turvallisesta pesästä. Se vasta sitä kermojen kuorimista on jos mikä.

Tämä maa on täynnä hylättyjä toisia naisia ja valheessa eläviä puolisoita.

Turha sitä on tietenkään selittää korville, jotka eivät halua kuulla. Sanon silti. Tuskin edes yksi kymmenestä avioerosta johtuu kolmannesta osapuolesta ja siitä, että perse vie ja mies vikisee. Kolmas osapuoli saattaa olla eroa vauhdittava elementti, jos suhteessa tapahtuu rakastuminen.

Usein saattaa kyllä käydä niin, että muutaman vuoden seksittömän jakson jälkeen parisuhteen toinen osapuolista eksyy vieraaseen sänkyyn. Sehän on sinänsä ihan ymmärrettävää. Tuskin kuitenkaan ainoa syy avioerolle. Kyllähän siinä tapauksessa luulisi ymmärryksen riittävän. Ehkä olen ihmisenä liian vapaamielinen, mutta jos kuulen usean vuoden seksittömyyden jälkeen puolisoni harrastaneen suhteen ulkopuolista seksiä, asia ei voi tulla minulle täysin puun takaa.

Kysymys on siitä, että parisuhde on jo jonkun aikaa mennyt muutenkin kuin seksuaalisesti vitulleen. Pari alkaa erkaantua toisistaan ja vaikka arki on täynnä vaaran merkkejä, niin niiltä haluaa sulkea silmänsä. Siinä vaiheessa parisuhteeseen tulee aukkoja, jotka voivat täyttyä. Toiset täyttävät ne korviketoiminnoilla, kuten juomalla liikaa viinaa, syömällä liikaa sokeria, urheilemalla itsensä hengiltä, viettämällä töissä kohtuuttoman paljon aikaa tai ripustautumalla lapsiinsa.

Helvetin surullista, mutta sellaista täällä tapahtuu.

Jokainen järkevä ihminen tietää, että avioeroilu ei ole maailman ihanin harrastus. Jokainen tietää, kuinka vaikea siitä tutusta ja turvallisesta on lähteä. Ei sellaisia päätöksiä tehdä saatana päivässä tai hetkellisesti ihastuessa. Usein siinä on käännetty kivet ja kannot moneen kertaan.

Munatonta on vehkeillä aitojen vihreämmillä puolilla, mutta munatonta on myös teeskennellä onnellista ja estää suhteen toiseltakin osapuolelta mahdollisuus onnellisempaan parisuhteeseen. 

Lue myös

X