Havaintoja parisuhteesta

Sinä olet minun elämän parasta seksiä

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Suljen silmäni, kouraisen Ilmarin pakaraa ja jännitän reiteni. Orgasmi on aivan lähellä. Kohta se vapauttaa meidät ja saan kurottaa kohti yöpöydällä olevaa kirjaa. Seksikello on nollattu taas kolmeksi kuukaudeksi.”

Kohtaus Riikka Suomisen kirjasta ”Suhteellisen vapaata”. Pariskunnan seksi on sitä, että kun se on tehty niin se on taas poissa päiväjärjestyksestä. Sen jälkeen voi uskotella itselleen, että suhteessa on seksiä, vaikka se onkin harvoin tapahtuvaa tarpeiden tyydyttämistä. Seksiksi sitä voi kutsua sellaiset ihmiset, joiden mielestä kerrosateria on illallinen.

Kohtaus kertoo tuhansien muidenkin parien seksielämästä kaiken.

Tapaseksi on kuin tapasuhde. Se on olemassa, koska niin pitää vain olla. Kaikki tunne ja intohimo loistaa poissaolollaan, mutta sitä ei osata edes kaivata, koska vallalla olevaan on vain tyytynyt. Eihän intohimoinen seksi pitkään parisuhteeseen kuulu, vaan siihen kuuluisiaan alkuhuumaan. Orgasmeja voi toki tapaseksissäkin saada, mutta eniten niitä parisuhteissa saadaan tekemällä itse.

Intohimoinen seksi ei ehkä kuulukaan pitkään suhteeseen, jos suhteessa on vääristä syistä tai itselle väärän ihmisen kanssa. Seksin perusjalka 0n yhteys. Henkinen yhteys synnyttää fyysisen yhteyden, joka synnyttää luottamuksen ja turvan. Siinä sinulla on edessäsi ihminen, joka herättää sinussa valtavan halun hänen iholleen. Olet henkisesti hänen kanssaan samassa tilassa, olet turvassa heittäytymään rajoille ja vähän jopa yli, sillä sinun ei tarvitse pelätä, että sinulle tehdään jotain sellaista, josta sinä et pidä. Sinun ei tarvitse hävetä mitään, sillä sinulla on tietoisuus, että sinua halutaan sinuna, juuri sellaisena kuin sinä olet ja kun ihminen kokee olevansa haluttu ja hyväksytty, niin hän vapautuu olemaan seksuaalisesti täysin auki, vailla häpeää ja pelkoa.

En tiedä, onko parisuhteissa olemassa ihmisiä, jotka eivät ole kokeneet seksiä niin kuin sitä pitäisi jokaisen kokea. Niin, että kokee olevansa toisen silmissä haluttu ja himottu. Niin, että nautinto tulee jo tunteesta, että toinen haluaa sinua niin, että sukat pyörivät päässä. Niin, että uskaltaa heittäytyä toisen vietäväksi luottaen täysillä siihen, että toinen vie sinne, minne itse haluaa pääsevän. Pelkään, että sellaisia ihmisiä on. Heitä, jotka ovat tyytyneet. Heitä, joille seksi on säännöllisen epäsäännöllisesti tapahtuva velvoite. Sellaisen seksielämän omaavana onkin helppo sanoa, että seksi ei ole tärkeässä roolissa parisuhteessa. Miksi se olisikaan, jos se ei tuntuisi oikein missään.

Toisella puolella se elämän paras seksi.

Se kun voi olla ihan mitä vain ja missä tahansa. Se ei ole kalenterimerkintänä avioliittokalenterissa, vaan hetkessä koetussa tunteessa. Se alkaa itselle oikean ihmisen viestistä, katseesta, kosketuksesta tai odotuksesta. Se voi olla pelkkää kosketusta alusta loppuun. Se ei aina tarvitse ympärilleen puitteita. Se voi tapahtua kesken ”ruuhkavuosi”-illan kekseliäisyyttä käyttäen. Jokaisessa asunnossa on jotain lukollista tai taloyhtiössä kerhohuone. Elämän paras seksi voi olla toisinaan pelkkä ajatus seksistä. Loputon halu, joka odottaa vapauttajaansa. Toisinaan se on koko aamupäivän kestävä yhteinen hetki, jossa brunssi yhdistyy sängyssä nautinnoksi toisen ihon jokaisesta sopukasta.

Seksi tapahtuu aivoissa. Seksi on kemiaa ja kun kahden toisilleen oikean ihmisen kemiat kohtaavat niin elämän parasta seksiä ei saa vain alkuhuumassa, vaan sata vuotta vähintään.

Mitä tekstini alussa viittaamaani kirjan kohtaukseen tulee, niin tapaseksin sijaan annettu haluseksi ei lopu kirjan hamuamisen yöpöydältä, vaan ihmisen hamuamiseen ihan lähelle, jossa loppusilittely kertoo hänelle, että sinä olet minulle elämän parasta seksiä.

Ja rakkautta.

X