Havaintoja parisuhteesta

Sinun pitää olla puhdas ja neitseellinen

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Mies, jolla on ollut elämässään sata seksikumppania, on sankari. Aiheesta on kirjoitettu kirjakin. Siinä tositapahtumiin perustuneessa tarinassa, mies yritti löytää vuoden aikana sata eri seksikumppania ja kirjoitti projektista päiväkirjaa.

Nainen, jolla on ollut elämässään sata seksikumppania, on halpa. Voisin käyttää vieläkin loukkaavampaa termiä, mutta en halua. Aiheesta ei ole kirjoitettu kirjaa, jossa nainen yrittäisi löytää vuoden aikana sata eri seksikumppania ja kirjoittaisi projektista päiväkirjaa.

Miksi tästä kirjoitan?

Sain viestin naiselta, jonka kaksi suhdetta on päättynyt siihen, kun hänen miehensä on kuullut naisen aikaisemmista seksikumppaneista. Nainen kun ei olekaan ollut miehen silmissä sen jälkeen neitseellinen ja puhdas.

Nainen kirjoittaa eläneensä noin 10 vuotta sinkkuna ennen rakastumistaan mieheen. Jossain kohtaa mies oli halunnut tietää naisen historiasta. Varsinkin tieto siitä, että kuinka monen ihmisen kanssa nainen oli ollut ennen häntä, kiinnosti miestä.

Nainen vastasi niin rehellisesti kuin osasi. Ei hän tapaamistaan ihmisistä lukua ollut pitänyt. Ehkä joku vähän alle viitisenkymmentä, nainen oli vastannut. Se oli miehelle liikaa.

Ei auttanut, vaikka nainen rautalangasta vääntäen kertoi miehelle, että on ollut 10 vuotta sinkkuna ja jos matemaattisesti laskee, niin se tarkoittaa noin neljä kumppania vuodessa. Jos hän olisi ollut 10 vuotta parisuhteessa, niin hänellä olisi ollut 1 seksikumppani. Hän oli kysynyt mieheltä, että onko mies todella sitä mieltä, että sinkkuna ollessaan sitä pitää tyytyä vain omaan käteensä ja ymmärtääkö mies sen, että seksistä haetaan seksin lisäksi myös läheisyyttä ja turvaa?

Ei ollut ymmärtänyt, eikä ollut seuraavakaan mies ymmärtänyt.

Eikä tietenkään tarvitsekaan, mutta ajatuksessa on jotain häiritsevää. Kuinka yleistä on, että mies olettaa naisen olevan miltei neitseellisen puhdas ja kuinka yleistä on, että mies arvottaa naisen hänen menneisyytensä kautta?

Minua kiinnostaa tämä siksi, koska en tiedä. Itselleni ei tulisi edes mieleen kysyä kumppanini aikaisempien seksikumppanien määrää. Mitä minä sillä tiedolla tekisin? Jos minulle halutaan kertoa, niin saa kertoa. Määrä on minulle yhdentekevä, koska se on hyvinkin riippuvainen siitä, että onko elänyt viimeiset vuodet parisuhteessa vai sinkkuna. Katsos kun, minun mielestäni ihminen saa harrastaa seksiä ilman parisuhdettakin.

Tämä on sukupuolikysymys. Miehelle sallitaan seksuaalisuudessa enemmän pojat ovat poikia asenteella. Mieshän on se metsästäjä, joka elää vaistojensa varassa ja ei vain voi itselleen mitään, kun näkee edessään saaliin. Naisen rooli on olla saalis. Teon kohde, joka tyydyttää saalistajansa tarpeet, mutta ei hyvänen aika liian monen tarpeita. Samaan aikaan pitää säilyttää puhtoisuutensa, kun on miesten halujen kohteena.

Vuosia sitten esitettiin televisiossa suuren suosion saanutta sarjaa ”Sinkkuelämää”. Lähes jokainen teistä tietää tämän sarjan. Sarjassa oli Samantha niminen roolihahmo, joka sanalla sanoen tykkäsi seksistä ja kansanomaisesti sanottuna, pani lähes kaikkea mikä liikkuu, nauttien seksuaalisuudestaan täysin siemauksin.

Valitettavasti en enää löydä artikkelia, jossa kirjoitettiin kyseisestä sarjasta ja varsinkin kyseisestä roolihenkilöstä. Artikkelin sävy oli tuomitseva. Henkilö oli kirjoittajan mukaan huono roolimalli sarjaa paljon katsoville nuorille naisille, koska hän esimerkillään kannusti naisia harrastamaan niin paljon seksiä.

Olisin ymmärtänyt artikkelin sanoman, jos kyseinen roolihahmo olisi kirjoitettu sarjaan alisteisessa asemassa ja miehen himojen täyttäjäksi, mutta rooli olikin kirjoitettu niin, että nainen oli seksissä tekijä eikä teon kohde, niin sehän oli täydellinen esimerkki sarjaa katsoville nuorille. Nainen saa ja naisen pitää olla seksissäkin aktiivinen osapuoli ja ottaa haluamansa ilman, että väsyneet artikkelinkirjoittajat tulevat moralisoimaan sarjan paheellisuudesta ja siitä, että aktiivinen ja seksistä nauttiva nainen on huono esimerkki.

Huono esimerkki olisi nainen, joka harrastaa seksiä vain tyydyttääkseen miehen tarpeet ja nainen, jonka oma seksuaalisuus ja tarpeet olisivat miehen seksuaalisuuden ja tarpeiden alla.

Onneksi minulle kirjoittanut nainen on päässyt eroon miehistä, jolle hänen avoin seksuaalisuutensa oli punainen vaate, koska kenenkään ei pidä piilottaa kynttilää vakkansa alle. Naiselle löytyy varmasti mies tai nainen, jonka kanssa viettää seksuaalisesti tasa-arvoista parisuhdetta ilman, että toisen osapuolen oletetaan olevan jotain vanhakantaista asennetta.

Seksuaalisuus on niin suuri voima, että sen väkisin piilottaminen johtaa väistämättä ahdistukseen. Siksi Sinkkuelämän Samantha voisi olla meidän jokaisen seksuaalinen esikuva, ollaan me sitten sinkkuja tai parisuhteessa.

Kysehän on lopulta vapaudesta olla oma itsensä ja vapaudesta toteuttaa omaa itseään ja omaa seksuaalisuuttaan.

Lue myös

X