Havaintoja parisuhteesta

Sitku, mutku, voiku

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Miksi kaikki yksinkertainen on niin vaikeaa?

Jos tuhlaa rahaa enemmän kuin tienaa niin velkaantuu. Jos syö enemmän kuin kuluttaa niin lihoo. Jos nukkuu liian vähän niin on väsynyt. Jos on mulkku toisia kohtaan niin jää yksin tai perustaa maahanmuuttovastaisen vihasivuston. Jos pitää kaiken sisällään niin ahdistuu. Jos ei kosketa niin parisuhde kuihtuu.

Kovin yksinkertaista.

Onneksi on olemassa selitykset. Ei ole aikaa liikkua. Epäsäännöllinen työ aiheuttaa epäsäännölliset ruokailutottumukset. Maailma ympärillä on mulkku, minunkin pitää olla pärjätäkseni. Ei sitä ennenkään ole asioista puhuttu. Olenhan jo kerran sanonut, että rakastan. Pitääkö sitä alvariinsa toistella. Ei tässä kiireisessä arjessa ehdi koko ajan olla toista lääppimässä.

Voisitko siirtyä pois television edestä?

Huomenna aloitan taas terveellisen ruokavalion. Ensi viikolla aloitan treenaamisen. Sitten kun olen eläkkeellä, meillä on aikaa kosketella toisiamme. Kohta, huomenna, ensi viikolla, ensi vuonna, sitten kun lapset ovat muuttaneet pois, eläkkeellä. Onhan noita ajanjaksoja mihin kaikki suunnitelmat voi haudata.

Mistä olemmekaan oppineet tämän jalon itsensä huijaamisen taidon?

Kun se ei vain toimi sillä tavalla. Ei ehkä tule sitä eläkeikää, jolloin voimme kosketella toisiamme. Ei tule, koska olemme jo vuosia aikaisemmin eronneet tai ainakin olisi pitänyt. Yhteys on kadonnut jo aikoja sitten. Aivan kuin rakastettu olisi jokin saalistettava eläin, jonka saalistettuaan voi ripustaa kuin taljan seinälle pölyttymään loppuelämäksi.

Ei se saatana niin mene.

On suudeltava tänään, jos aikoo samoja huulia vielä eläkeiässäkin suudella. Suutelematta huulet näivettyvät ja lakkaa olemasta. Eikä kenenkään pidä tyytyä suutelemattomuuteen. Tyhjää saa pyytämättäkin. Eikä tule mitään ensi viikkoa, jolloin aloittaa liikunta. Tai tulee ensi viikko, mutta silloin sen voi taas sysätä ensi viikkoon. Elämä on täynnä ensiviikkoja, jonka jälkeen kuolema.

Elämä unohtui välistä.

Sitten siihen mulkkuuteen. Maailma ei ole mulkku. Ihmiset siitä maailmasta tekevät mulkun, joten lakkaa olemasta jos olet. Sillä tavoin se maailmakin muuttuu kauniimmaksi. Aloita lähipiiristäsi. Sinulla on ehkä vierelläsi ihminen, jota olet sanonut rakastavasi.

Siispä rakasta häntä!

Äläkä edes kehtaa keksiä tekosyitä jättää se huomiseen. Niitä ei loputtomiin tule.

Tee se jo tänään.

Lue myös

X