Havaintoja parisuhteesta

Skool!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Olette varmaan nähneet tilanteita, joissa humalassa oleva pariskunta alkaa riitelemään baarissa tai juhlissa ollessaan? Vanhat sanomatta jääneet kaunaksi kasvaneet asiat alkavat valua humalan myötä sanoina ulos. Alkaa riita, jossa ei ole mitään järkeä. Asiat saavat järkyttävän suuret mittakaavat ja ratkaisukeskeisyys on vain pitkä sana, jota ei usean alkoholiannoksen jälkeen pysty edes sanomaan. Se on kiusallista sivusta seurattavaa. Tai niitä tilanteita, joissa pitkästä aikaa ilman puolisoa ulos päässyt juo itsensä mielikuvissaan niin hurmaavaksi, että alkaa häpeilemättömästi lähestyä jokaista seurueessa olevaa ihmistä himokas katse silmissään.

Nälkä lähtee syömällä ja vaimo juomalla. Tämä on yksi kauheimpia tekstejä, joita olen nähnyt ihmisen päällä olevassa t-paidassa. Sinänsä tekstissä ei ole mitään totuuden vastaista. Harmillisen moni parisuhde kaatuu alkoholin vuoksi tai jos ei kaadu, niin ainakin tuo mukanaan haasteita. Eihän siinä mitään, jos suhteessa molemmat pämppäilevät niin, että kumpikaan ei häiriinny toisen juomisesta. Voihan sitä halutessaan viettää yhteisen viikonlopun kännissä heiluen. Yhteinen parisuhdeharrastus se sekin on. Olettaen, että läsnä ei ole lapsia.

Alkoholin käyttö parisuhteessa on ongelmallista silloin, kun toinen seurustelee alkoholin kanssa huomattavasti enemmän kuin toinen. Sitä, että puoliso pitää enemmän kiinni pullosta kuin rakkaastaan ei pidä liian pitkään hyväksyä. Eikä sitä, että viikonlopun tullen yhteisen parisuhdeajan eteen aina tulee kavereiden kanssa vietetyt alkoholinhuuruiset illat.

Pidämme tyttöystäväni kanssa hyvästä viinistä. Olen onnekas, sillä jos menemme hänen kanssaan ravintolaan ja haluan tarjota hänelle viini-illan, niin se ei käy minulle koskaan kalliiksi. Mitä kaksi viinilasillista maksaa. Pitkiä ne illat silti ovat. Muistan sellaisenkin illan, että odottelin hänen suoriutumistaan viinilasillisesta puolitoistatuntia. Voisinhan minä juoda siinä odotellessani enemmän, mutta olisin sitten niin kännissä, että rakkaudesta ei tulisi mitään. Alkuvaiheessa suhdetta on syytä vielä näyttäytyä hyvässä valossa. Eikä hänen juominen ilman minuakaan sinänsä käsistä riistäydy. Viimeksi hänen viettäessään tyttöjeniltaa, oli hän 10 tunnin aikana juonut kolme annosta alkoholia. Sama määrä, joka poikienillassa menee kymmenessä minuutissa. Meidän siis pitää keksiä muua ajankohta riitelylle kuin laskuhumalan aikana.

Olen nähnyt läheltä, mitä liiallinen alkoholinkäyttö saa aikaan. Niitä kännejä kuljetellaan mukana pitkälle elämään, vaikka itse ei ole niitä vetänyt. Ihan jokaisen meidän lähipiirissä on ihmisiä, jotka juovat parisuhteensa ja elämänsä viimeiseen seinään saakka. Surullisinta siinä on se, että yhden ihmisen juominen vaikuttaa niin moneen muuhun ihmiseen. 

Elämä on valintoja. 

 

 

Lue myös

X