Havaintoja parisuhteesta

Elämänmuutos vol 1: Smoothiekone ja Sportstracker

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Tein viime viikolla jotain todella villiä. Ostin itselle saman päivän aikana uudet hyvät juoksulenkkarit ja smoothiekoneen. Ajattelin, että nyt aloitan uuden elämän. En minä sillä, että se vanha elämä olisi jotenkin huono ja viallinen. Enkä siitä aio edes luopua, mutta ajattelin ottaa siihen vanhan elämän rinnalle uuden elämän. Sitähän voi elää kahta elämää samanaikaisesti rinnakkain.

Voihan käydä niin, että innostun tuosta uudesta elämästä, johon kuuluu pitkät juoksulenkit ja terveellinen ruokavalio. Muutan blogini liikunta- ja ravitsemuspainotteiseksi. Lataan värikkäitä kuvia, joissa seison uuden keksimäni smoothien kanssa kaverikuvassa. Jaan jokaisen juoksulenkkini Sportstrackeristä saamani tiedot ja lataan kuvia, jossa seison ryhdikkäästi ja hikisenä uusien ja uljaiden juoksulenkkarien päällä.

Kuulin eräältä tuttavaltani, että hän oli kuullut tuttavaltansa, että hänen vaimonsa oli niin hurahtanut Sportstrackeriin, että oli halunnut kokeilla sen päällä pitämistä seksin aikana. Tuttavan tuttava oli ihmetellyt, että miten saattoi olla mahdollista, että seksin aikana hänen vaimolleen oli tullut muutama sata askelta. Hän arveli, että oliko avioseksi käynyt jo niin rutiininomaiseksi, että sen tiimellyksessä ei edes huomaa, että toinen käy seksin väliosan aikana jossakin muualla ja palaa sitten paikalleen siinä loppuosassa.

Syy tähän haluuni uuteen elämään on hitaasti kehittyvä ikäni. Olen neljäkymmentä, enkä tästä enää nuorru. Minusta olisi mukavaa jos vielä kahdenkymmenenkin vuoden päästä jaksaisin katsoa urheilua televisiosta hengästymättä, istua saunassa yli kymmenen minuuttia putkeen ja harrastella silloin tällöin seksiä muistuttavaa aktiviteettia. Nämä kaikki vaativat jonkinmoisen kunnon ja ajattelin, että ilman hyviä juoksulenkkareita ja smoothiekonetta en tuota vaadittua kuntoa saavuta.

Ihanan kevyet ne minun uudet juoksukengät ovat. Koekäytin ne katsomalla yhden jalkapallo-ottelun kengät jalassani. Tuntui kuin kenkiä ei olisi ollut jalassa ollenkaan. En tiedä jos tässä elämänmuutoshurmiossani villiinnyn vieläkin hurjempiin tekoihin ja ensi kesänä alan jo käyttää ostamiani juoksukenkiä ja smoothiekonetta. Sitä ennen käytän tämän vanhan elämäni loppuun, koska olisihan se silkkaa tuhlausta heittää toimiva elämä roskapönttöön. Uuden elämän voi korkata käyttöön sitten, kun vanhasta ei ole jäljellä enää kuin reiät, josta kaikki tuntuu valuvan ulos.

Vähän kuitenkin hivelen uutta elämää tässä rinnalla. Koska eihän sitä ihminen saa jäädä virtaamattomaan veteen seisomaan. Jos mikään ei muutu, kaikki vain jatkuu loputtomasti samana ja jos kaikki jatkuu loputtomasti samana, niin sitä ei edes uudet juoksukengät tai smoothiekone pelasta.

Lue myös

X