Havaintoja parisuhteesta

”Suhteen ulkopuolinen seksi avasi silmäni”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Olen reilu 30-kymppinen nainen. Elämästäni suuren osan olen elänyt parisuhteissa. Seksuaalisesti olen aina ollut melko aktiivinen, mutta yhdenillan jutuista en sinkkuaikoinakaan liiemmin syttynyt. Naimisissa en ole ollut koskaan.

Parisuhteet ovat olleet kestoltaan ikääni peilaten melko pitkiä ja myös pettämistäkin on ollut, niin, että olen itse saanut kylmää rättiä kasvoille.

Pettämiseenhän kaikilla on syynsä ja uskon, ettei ongelmattomassa parisuhteessa päädytä pettämiseen. Syiden tuskin tarvitsee kuitenkaan hipoa ydinfysiikkaa, mutta uskon jotain olevan vähän vinossa, jos kokee tarpeelliseksi mennä heiluttamaan peittoa toisaalle ilman erillistä sopimusta asiasta.

Meillä eksän kanssa kaiken taustalla aikanaan oli tunteiden hiipuminen. Seksiäkin oli ja se oli sellaista tavallista panemista, ei hekumallista, mutta sitä oli. Enemmänkin kokisin sen olevan henkisen yhteyden hiipumista, mikä hiljaa hiivutti toisen osapuolen pettämään ja sitä myöten parisuhteemme eroon.

Jälkikäteen osaan olla kiitollinen tästä, pääsimmehän molemmat jatkamaan elämäämme tahoillamme. Ja minä kun päätin, että en koskaan aio itse pettää, mutta toisin kävi.

Muutama viikko sitten tein sen itse, petin puolisoani, toisen kanssa ja vielä pariinkin kertaan. Harrastin seksiä toisen kanssa ja se oli ihanaa.

Olen varmasti tunnevammainen tai hirviö, mutten juurikaan kadu tapahtunutta, päin vastoin, vaikken siitä omassa tilanteessanikaan ylpeäkään ole. Uskon kaikella olevan tarkoitus ja jokin tarkoitus oli myös tällä, vaikka en juuri nyt osaa sanoa mikä se on.

Tapahtunut on saanut avaamaan silmäni sekä ajatukseni suurilta osin, vaikka pettäminen oli väärin, seksi toisen kanssa tuntui taivaallisen hyvältä. Se oli myös todella luonnollista, luontevaa enkä olisi halunnut jättää mitään tekemättä. Tunsin kaikin puolin olevani arvokas, haluttava nainen, en itsestäänselvyys tai pelkkä panopuu.

Kuitenkaan jatkoa luvulle ei ole luvassa, molempien elämäntilanteet huomioiden kaikki olisi tässä kohtaa todella vaikeaa.

En kuitenkaan tiedä, pystynkö tapahtuneen jälkeen jatkamaan elämää tässä. Kokemus avarsi ajatuksia niin syvälle ja elämässä eteenpäin, että olen alkanut epäillä tunnenko nykyistä puolisoani lainkaan.

Meillä on seksiä, mutta minulle ehkä liian yksipuolista ja tavanomaista parisuhdepanemista. Tunteella eläjä kun vaatii suurta intohimoa ja tunnetta myös seksiin, kaikissa muodoissaan.

Elämät ja ihmiset ovat ihmeellisiä. Minun täytyy kaiken vannomiseni myötä nöyrtyä ja sanoa, etten sano enää koskaan ”en koskaan.” Minun täytyy myös työntyä syvälle omiin ajatuksiin ja tunteisiin, miksi kävi kuten kävi.

Tiedän, että syyt ovat olemassa, kunhan rohkenen ne itselleni myöntää. Täytyy myös pohtia niitä epäkohtia ja tyytymättömyyden palasia, mikä minut juuri tähän tekoon ajoi.

Mitä minä haluan? Muuta kuin hyvää seksiä, muuta kuin kokea olevani haluttava, arvokas, nainen isolla ännällä.
Seksi on kuitenkin siinä mielessä ihmeellinen väylä kahden ihmisen välille, että sen kautta sekä tietää, että tuntee, mikäli henkinen yhteys syttyy, sitä ei enää ole tai se on hiipunut”

Lue myös

X