Havaintoja parisuhteesta

Suomen paskin puoliso

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Televisiossa pyörii talvisin sarja ”Suomen surkein kuski”, jossa kilpaillaan siitä, että kuka on maamme surkein autokuski.

Olen kehitellyt uuden formaatin. Sen nimi on ”Suomen paskin puoliso”. Ohjelmassa etsitään Suomen paskinta parisuhteilijaa.

Parisuhderaati, joka koostuu muutamasta parisuhteilijasta tarkastelee muutamia ihmisten tapoja olla parisuhteessa. Ylituomarin virkaa pitää käsissään allekirjoittanut, joka itse on sössinyt niin monta suhdettaan, että olen itse oikeutettu ylituomari, sillä vaikka useat suhteeni ovatkin kaatuneet, niin silti kirjoitan työkseni parisuhdeblogia. Mielestäni altaaseen voi hypätä, vaikka ei osaisikaan uida hyvin.

Tuomaristo kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin, joista saa erityisen paljon paska suhteilija pisteitä:

1. Miten olla arvostamatta puolisoaan mahdollisimman paljon. Pisteitä tulee erityisesti siitä, että käyttää puolisostaan hänen selkänsä takana jopa solvaavaa kieltä.

2. Kuuntelemattomuus. Kuinka hyvin puolisot osaavat olla kuuntelematta toisiaan.

3. Ehdottomuus. Tuomaristo kiinnittää huomiota siihen, että kuinka hyvin puolisot pitävät kiinni omasta totuudestaan ja kuinka he osaavat tuomita puolisonsa ja kaikki muutkin ylimitoitetulla vaateella parisuhteen virheettömyyttä kohtaan.

4. Seksittömyys. Paska puoliso pisteitä saa hyvillä tekosyillä olla harrastamatta seksiä. Ruuhkavuosi termin käytöstä saa kerralla 100 pistettä.

5. Omistamisenhalu ja mustasukkaisuus. Tästä kategoriasta pisteitä saa eniten puoliso, joka osaa pitää puolisoaan mahdollisimman lyhyessä remmissä ja tosissaan kuvittelee, että ihmisen voi omistaa.

6. Tunnekylmyys. Mitä kylmempi ja tunteettomampi on puolisoaan kohtaan, niin sitä enemmän saa pisteitä.

7. Välinpitämättömyys. Kun sitä on kerran jumalan ja suvun edessa tahdottu, niin se sitten pitää -lauseen käyttämisestä on jo lähellä koko kilpailun voittamista.

8. Puhumattomuus. Mitä mykempi sitä enemmän pisteitä. Olen minä kerran sanonut rakastavani, niin pitääkö sitä sen jälkeen enää sanoa. Ilmoitan sitten jos tilanteeseen tulee muutos. Tästä fraasista on jo lähellä saada porttikiellon parisuhteisiin.

9. Nalkuttaminen. Varsinkin negatiivisesta ja naputtavasta puhetyylistä saa pisteitä ropisemalla. Pakkohan sitä on nalkuttaa, kun kerrasta ei opi -lauseesta saa erikoispalkinnon.

10. Uhriutuminen ja marttyyrius. Paskassa suhteessa pysyminen vuosikymmenestä toiseen ja oman vastuun ulkoistamisesta saa elämäntyöpalkintona martyyrinviitan.

Bonus:

Bonuspisteitä saa siitä, että kerta toisensa jälkeen jättää katsomatta peiliin ja osaa häpeämättä nostaa syyttävän sormen kaikkia muita kohti paitsi itseään.

Suomen paskin puolioso kilpailun voittaja saa ison palkinnon nimittäin avioeron, koska itse hän ei kuitenkaan saa sitä aikaiseksi. Kunniakirjassa lukee isolla teksti ”nykyään erotaan aivan liian helposti. Kunniakirjan voi ja se pitää polttaa nuotiossa.

 

 

Lue myös

X