Havaintoja parisuhteesta

Suomi sai varmasti hyvän presidentin

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Alexander Stubb valittiin eilen Suomen uudeksi presidentiksi. Onnea hänelle siitä. Toinen kierros oli tiukka ja ilahduttavan siisti. Itse äänestin Pekka Haavistoa, koska koin hänen persoonansa ja työhistoriansa olevan ylivoimaisesti sopivin presidentin tehtävään. Tavallaan toisella kierroksella oli helppo hengittää, sillä vastakkain oli kaksi suhteellisen arvoliberaalia ehdokasta.

On paljon keskusteltu, että estitkö Haaviston matkan presidentiksi hänen seksuaalinen suuntautumisensa. Olisiko luvut olleet toisinpäin jos yksikään äänestyspäätös ei olisi ollut niin sanotusti homoseksuaalia ehdokasta vastaan. Sitä on vaikea sanoa, mutta surullista on jos näin on käynyt.

Eilisen vaali-illan yksi kauneimmista hetkistä oli kun Pekka Haaviston vaalivalvojaisiin saapui vaalit voittanut Stubb. Hän kehui Haavistoa sanoilla, että hän on yksi hienoimmista ihmisistä jonka hän on koskaan tavannut. Tämä on sitä jota yhteiskuntamme tarvitsisi enemmän.

Toivottavasti uusi presidenttimme pitää arvoliberaalit arvonsa ja toimii meille kaikille mallina siitä, että länsimaisen demokratian ja oikeusvaltion periaatteet ovat se pohja, jolla pienen valtion on hyvä seistä, vaikka niitä periaatteita onkin yritetty viime aikoina horjuttaa.

Suomi sai varmasti hyvän presidentin.

X