Havaintoja parisuhteesta

Syntymä, kuolema, syntymä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Toukokuun kahdeksantena päivänä 2017 istuin yksin hotellihuoneen sängyllä. Olin edellisenä iltana julkaissut blogitekstin, jossa kerroin eronneeni ja rakastuneeni ihmiseen. Eron syistä en ole kirjoittanut, koska ne eivät kuulu muille, vaikka julkista asiasta teinkin.

Kuuntelin hotellihuoneessa Chisun ”Onni” kappaletta useita kertoja peräkkäin. Takana oli päivä, jollaista en kuvitellut koskaan elämässäni kokevani. Lauseet, joita luin itsestäni eivät olleet vain täynnä vihaa, ne olivat myös uhkauksia. Minua neuvottiin nopeasti laittamaan osoite ja numero salaisiksi.

Huoneen ikkunan takana kevät teki jo tuloaan. Maisema kuin uuden syntymää. Syntymää mennyt vuosi olikin täynnä. Juuri päättynyt vuosi ei ole kuvattavissa monellakaan sanalla. Vuosi oli monella tapaa hurja. Kaiken sen ruman seassa syntyi kauneimpia asioita mitä elämä voi antaa. Syntyi suloinen, kaunis ja valloittava tyttö. Syntyi herkkä, kaunis ja ihana rakkaustarina. Kun jouluaattona nuo kauneudet nukkuivat vierekkäin, kaikki tuntui kovin oikealta.

Päättynyt vuosi tarjosi sekä helvetillisiä että helvetin kauniita hetkiä. Olisi elämää kohtaan väärin antaa niille paskoille hetkille liikaa huomiota. Siksipä on parempi katsoa hyvän suuntaan ja olla kiitollinen siitä mitä elämä on antanut. Olen etuoikeutettu. Se on antanut paljon enemmän kuin olen uskaltanut edes pyytää. En tiedä, ehkä kaikki onkin sitä, että olen uskaltanut pyytää.

Täksi vuodeksi jokainen voisi luvata olla itselleen hyvä. Jokainen voisi luvata tehdä asioita, joita tykkää tehdä. Jokainen voisi uskaltaa pyytää. Voisi jopa pyytää mahdotonta. Joskus senkin saa. Sitä ei kannata jättää huomiseksi. Kaiken voi aloittaa jo tänään. Chisun ”Onni” kappaleessa lauletaan onnesta, joka tulee tervehtimään. Sulkemalla itsensä maailmalta, jättämällä haaveensa huomiseen, onni ei ehkä koskaan tule.

Rakkaus ei ole pöytälaatikkorunoutta, jota kukaan ei koskaan lue. Rakkaus on sormenpäillä ihmisen iholle kirjoitettuja sanoja. Ihminen, joka rakastaa on kaunis. Ihminen jota rakastetaan, on vielä kauniimpi. Ihminen, joka on itselleen hyvä, on sitä kaikille muillekin. Jokainen vuosi, jokainen päivä, jokainen hetki on aina uusi mahdollisuus.

Olkoon rakkaus vuoden 2018 tärkein sana meille kaikille. Sitä ei kannata säästellä. Miksi pihdata jos on mahdollisuus antaa? Hyvää alkanutta vuotta teille kaikille ja kiitos kuluneesta vuodesta. Suunnataan yhdessä avoimin mielin kohti uusia seikkailuja!

Lue myös

X