Havaintoja parisuhteesta

”Tajusin vasta vuosien jälkeen, että parisuhteessa ei ole ok, että toinen herättää sut panemalla sua”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Haluan kertoa tämän tarinan siksi, että kyseiset asiat tapahtui parisuhteessa ja moni varmasti joutuu kokemaan samaa ja käy varmasti samanlaisia ajatuksia ja tuntemuksia kuin minä. Siksi haluan tuoda tarinani julki.

Seurustelin noin 4 vuotta erään miehen kanssa. Alkuun meni ihan hyvin, hän ei ollut kovin aloitteellinen koskaan seksin kanssa.

Jossain vaiheessa hän alkoi puhumaan lapsista, itse sanoin, etten ole vielä valmis, jouduin myös hankkimaan salaa pillerit, ettei hän olisi vetänyt hirveitä raivareita.

Muistaakseni samana päivänä kun oltiin puhuttu lasten hankkimisesta, ja tein kantani selväksi, hän seksin aikana päätti laueta sisälleni. Ensin siis veti käteensä ja sitten tuli minuun.. (Yököttää edes sanoa tota ääneen).

Vuosien aikana koin paljon henkistä väkivaltaa, sekä seksuaalista hyväksikäyttöä. Tajusin nämä asiat vasta vuosien jälkeen. Kun minä olin aloitteellinen seksiin, hän ei ollut koskaan mukana, saattoi jopa kesken kaiken puhua ihan arkipäiväisiä asioita.

Nöyryyttävimmät hetket olivat ne, kun heräsin siihen, että hän panee minua. Kaikessa järkytyksessä esitin nukkuvaa, niin tämä paskiainen kehtasi vielä antaa suukon niskaani ja kuiskata kiitos.

Tosiaan, tajusin vasta vuosien jälkeen, että parisuhteessa ei ole ok se, että toinen herättää sut panemalla sua. Että ei ole ok, että toinen käyttää sua hyväksi, vaikka itse et haluaisi. Se on raiskaus.

Raiskaus ei ole aina se pimeällä puskassa ventovieraan kanssa tapahtuva asia, vaan myös se sinun tärkein ihminen elämässä voi raiskata. Se, kehen pitäisi voida luottaa eniten, satuttaa pahimmalla mahdollisella tavalla.

Käyn tätä nykyä terapiassa näitä asioita puimassa, mutta edelleen nuo kokemukset vaikuttavat nykyiseen parisuhteeseen ja minä-kuvaani. Kun tajusin, mitä minulle on tehty, hajosin ihan totaalisesti, ja nyt pikkuhiljaa kasailen itseäni kasaan.

Joka päivä käyn kamppailua itseni kanssa siitä, että en ole nykyiselle puolisolleni mikään lelu, jota saa käyttää panoalustana kun itseään huvittaa. Pitkät katseet, kaksimieliset vitsit ovat edelleen asia jotka saavat paniikkikohtauksen.”

X