Havaintoja parisuhteesta

”Tiedäthän kuinka onnellinen olen sinusta?”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Hyvää vuosipäivää kulta.

Haluan jakaa tämän sinulle kirjoittamani kiitostekstin julkisesti. Haluan, että luet sen seuraamastasi blogista. Kirjoitin blogin pitäjälle, että voisiko hän julkaista sinulle kirjoittamani tekstin blogissani ja hän suostui. Vieläpä niin, että hän julkaisee sen vuosipäivämme aamuna, hetkenä, jolloin minä olen lähtenyt viereltäsi jo töihin ja sinä et vielä.

Kiitos kulta, että sinä olet. Olet kaunein ja ihanin nainen, jonka olen koskaan tavannut. Tiedäthän, kuinka onnellinen olen, että saan herätä joka aamu viereltäsi? Tiedäthän, että kuinka onnellinen olen, että saan illalla viereesi nukahtaa? En aina muista tai ymmärrä sitä sinulle sanoa, mutta niin kauan kuin olemme yhdessä olleet, niin olen jokaisessa hetkessä ajatellut niin.

Sinä olet uskomatoman hyväsydäminen. Rakastan sinussa sitä, että sinä jaksat olla heidän puolellaan, jotka eniten tukea tarvitsevat. Sinua kauniimpaa ihmistä ei voi olla. Sinä olet kaunis niin monin tavoin. Kauneutesi hehkuu silloin, kun teet työtäsi heikompien auttamiseksi. Kauneutesi hehkuu silloin, kun istumme sohvalla vieretysten ja katsomme elokuvaa. Kauneustesi hehkuu aamuisin, kun näen sinut heräävän tukka hieman pörröllään. Kauneutesi hehkuu silloin, kun tulet iltaisin sängyssä aivan minuun kiinni. Minulla ei ole ollut koskaan mitään yhtä kaunista ylläni kuin sinä olet.

Muistan sen hetken, kun näin sinut ensimmäisen kerran. Vaikka se oli kliseinen baaritapaaminen, niin se oli silti paljon enemmän. Sinä et ollut vain joku tanssilattian lähellä olevan pöydän äärellä. Sinä olit nainen, johon katseeni lukittui ensimmäisestä vilkaisusta. Eikä se katse ole vieläkään sinusta irronnut. Vuodet eivät ole irroittaneet meitä toisistaan, vaan tuonut entistä lähemmäksi ja sen olemme mahdollistaneet sillä, että olemme muistaneet rakastaa toisiamme niissäkin hetkissä, jolloin olisimme voineet väsyneinä keksiä syitä olla rakastamatta.

Minä rakastan sinun lohduttavia ja kannustavia sanoja. Minä rakastan sinua siksi, koska sinä päästät minut niin lähelle kuin ikinä uskallan vain tulla. Minä rakastan sinua, koska päästät minut tarvittaessa myös kauemmaksi. Minä rakastan sinua, koska sinä naurat minun kanssani minun typerille jutuille. Minä rakastan sinua, koska sinä teen sanoillasi ja rakkaudellasi minustakin paremman ihmisen, paremman miehen ja paremman isän ihanalle lapsellemme. Minä rakastan sitä, kun sinä suutelet minua hitaasti. Minä rakastan sinua, koska sinä aiheutat minussa kauniita tunteita. Minä rakastan sinua, koska sinä aiheutat minussa halua, sillä minä haluan sinua usein ja paljon ja minä haluan sinua siksi, että minä rakastan sinua ja sinä tunnut rakastavan minua.

Joskus olen ajatellut, että minä en välttämättä ole helpoin rakastettava. Olen haavoilla, rikki ja yliherkkä. Olen vääränlainen mies tähän yhteiskuntaan, mutta juuri oikea sinulle. Kun olen oikea sinulle, niin se riittää minulle ja voin kirkkain mielin sanoa, että sinä olet oikea minulle. Kukaan koskaan ei voisi olla oikeampi. Minä tunnen ensimmäistä kertaa elämässäni, että minä kelpaan, että minun ei tarvitse olla ja esittää olevani joku muu. Sinä olet tehnyt minusta minulle itselleni kelvollisen. Minä olen kasvanut sinun seurassasi täyteen mittaani ja vaikka yhä olen rikki, haavoilla ja aivan liian yliherkkä, niin sinun seurassasi täysin riittävä.

Sinä olet jaksanut minun huonot hetkenikin. Ajanjaksot, jolloin vanhat perkeleet ovat huutaneet sisälläni ulospääsyä. Sinä olet pitänyt minusta kiinni sairaalan sängyllä ja sanonut, että perkeleet lähtevät pois ja äänet vaimenevat ja minä olen uskonut sinuun. Sinä olet luonut uskon minuun siitä, että olen alkanut uskoa itseeni. Sinun ei tarvitse minua kannatella eikä kantaa, sillä se on liian iso rooli kenelle tahansa, mutta sinä voit olla vierelläni ja siinä sinä olet pysynyt.

Toivon, että olen osannut rakastaa sinua tarpeeksi. Olen yrittänyt niin hyvin kuin voin ja ehkä onnistunut, sillä joka ilta sinä kaivaudut minun lähelleni ja vaikka maailma siinä meidän ympärillämme olisi kuinka musta ja lohduton, niin meillä siinä pienessä tilassa on valo, joka pimeyttä halkoo. Valon olemme myös yhdessä synnyttäneet. Pienen ihanan tyttölapsen, joka kauneudellaan peittää elämän jokaisen mustan kohdan. Olemme saaneet rakkaudellamme aikaan ihmeen kuin merkiksi siitä, että kohtaamisemme oli kuin tähtiinkirjattu.

Rakas, kiitos että sinä olet. Kiitos, että olet rakastanut minua nämä vuodet. Kiitos, että olen saanut kasvaa sinun kanssasi ja jakaa monia erilaisia hetkiä. Minä laitan tänään illalla lapsemme nukkumaan. Sen jälkeen tulen sinun lähellesi ja toivon, että saisin olla siinä mahdollisimman pitkään, kentien jopa elämäni loppuun saakka.

Nämä sanani olkoon sinulle ne kolme pientä, mutta tärkeää sanaa laajemmin ilmaistuna.

Minä rakastan sinua.”

Lue myös

X