Havaintoja parisuhteesta

”Tinderin öljytyt miehet”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Latasin Tinderin eron jälkeen puolisentoista vuotta sitten ja yllätyin miten helppoa deittailu sitä kautta oli. Kaikilla meillä varmaan on omat kriteerit miten peliä pelaa, mutta minä käytin sitä seuraavasti: rajasin haun 60 kilsan säteelle, +6 vuotta omasta iästäni ylöspäin ja pari vuotta alaspäin. Hylkäsin automaattisesti: profiilit ilman kuvia tai tekstiä, profiilit joissa näkyi vessaselfie, moottoripyörä, lihasten pullistelua tai henkilö, jota oma ulkomuoto kiinnostaa liikaa.  Oma profiilini taas kertoi minusta. Ei pintaa, vaan kuvia esimerkiksi sienestyksestä, silmälasit päässä ja ihan omana itsenäni, mutta tietenkin söpöllä hymyllä varustettuna. Kirjoitin muutakin, kuin että pidän viineistä ja matkustelusta (mikä kuulemma on naisille tyypillistä). Kerroin itsestäni oikeasti, en vain sitä mitä kuvittelin miesten haluavan kuulla. Ja yllätys: en saanut yhtään munankuvaa enkä panoviestiä. Sen sijaan sain hyviä keskustelun avauksia kohteliailta ja fiksuilta miehiltä. Hyvä miehet!

Tyypillisesti kävin lyhyen keskustelun viesteissä ja tapasin aika nopeasti ne kenen kanssa viesteilin. Pari oli aika kamalaa, en tajunnut miten kuvat, viestit ja todellisuus kohtasivat, mutta suurin osa oli ihan kivoja miehiä, eivät vaan minua varten. Sitten lähdin treffeille miehen kanssa, jonka viestit ei erityisesti sytyttäneet, mutta eivät vihastuttaneetkaan. Insinööri vielä kaikenlisäksi. Lähdin ilman mitään ennakko-odotuksia. Tapaaminen oli erikoinen, menimme kävelylle, juttua riitti ja se oli siinä samantien selvää. Totesimme yhdessä heti, että tapaamme uudelleen jo samalla viikolla. Ja tapasimmekin. Myöhemmin olemme todenneet, ettei kumpikaan miettinyt kahta kertaa, että vieläkö tavataan. Ei millään tapaamiskerralla. Ja nyt aikaa onkin kulunut puolitoista vuotta, ja minun Korona-aika on ollut upeaa.

Kävimme mieheni kanssa auttamassa ystävätärtäni remonttiasioissa ja hän toivoi meitä katsellessaan, että voisin hoitaa hänen Tinderiään. Se hänen kun on rikki. Olen katsonut vuosia sitten, miten hän käytti sitä ja mietin jo silloin, miten persiilleen fiksu nainen voi sitä käyttääkään. Huomasin nimittäin, että hänen silmäänsä miellyttävät ne sellaiset profiilit, joissa on miehen öljytty yläruumis ja sixpack, moottoripyörä ja todennäköisesti se vessaselfiekin. Niille hän vastaa, niiden kanssa menee ulos ja sitten hän ihmettelee kun miehet haluavat vain panon tai ovat hieman epäluotettavia tai jotain muuta outoa, eikä hän löydä parisuhdetta. Ja minä en kehtaa sanoa, että jos katsoisit niitä tavan miehiä. Niitä parisuhdeihmisiä.

Olen tätä miettinyt, ja sanoisin siis, että Tinder on juuri sellainen kuin minkä siitä itselleen tekee, eli ei ole olemassa vain yhtä Tinderiä, vaan jokaiselle on olemassa se Tinder minkä itse luo. Minun Tinder toimi loistavasti, niin hyvin ettei sitä puhelimessa ole ollut pitkään pitkään aikaan. Ja hyvä niin.”

X