Havaintoja parisuhteesta

”Tunnen itseni typeräksi, vanhaksi naiseksi”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”On niiin petetty ja hyväksikäytetty olo, että hävettää.
Minua huomattavasti nuorempi mies bongasi minut sinkkusivustolta.
Yritin estellä tapaamista, mutta suostuin kahvittelemaan.

Tykästyin kyllä herttaiseen ja kivaan mieheen. Hänkin sanoi ihastuneena minuun. Emme tavanneet pitkään aikaan uudestaan. Viestiteltiin kyllä. Kerroin itsestäni paljon, myös sen, että etsin pitempiaikaista suhdetta ja rakastun helposti. Niin sanoi hänkin tekevänsä ja ikäerolla ei olisi väliä. Itse kyllä epäilin, että ikäerolla nimenomaan on väliä.

Tavattiin sitten muutamia kertoja hänen kotonaan. Seksi oli mahtavaa, yhdessäolo ihanaa ja kaikki tuntui taivaallista. Puhuttiin paljon elämästämme. Ymmärsimme ja tuimme toisiamme menneissä tapahtuneissa vaikeissa asioissa. Huumori oli ronskia, mutta molemmille sopivaa.

Minä rakastuin, kuten pelkäsinkin. Sen jälkeen, kun kerroin rakastuneeni, hänen käytöksensä muuttui. Olin panosuhde. Muuta hän ei koskaan omasta mielestään ollut luvannutkaan. Silti seksin aikana hän kutsui minua rakkaaksi ja halusi pitkää suhdetta. Kun tästä sanoin, hän kielsi kaiken.

Viimein tilanne muuttui niin, että hän vaan pyysi viesteillä tulla panemaan. Loppui ne kauniit viestit. Vain ” tule panemaan”.
Viimeisen kerran , kun kävin panemassa, hän vaan alisti minua puheillaan. ”Olet vanha akka, ei sinun pi..usta saa nuorta tekemälläkään”. Kun se ”pi..u” oli ollut jokin aika sitten paras hänellä koskaan ollut.

Tai ”ei sinun kanssasi kehtaa mihinkään lähteä, kun olet niin vanha”. Aikaisemmin olin ollut kaunis nainen. Muitakin loukkauksia kuulin viimeisellä tapaamisella.

Tunnen itseni nyt vaan typeräksi vanhaksi naiseksi. Miten tässä iässä, kaiken kokeneena ei vaan ymmärtänyt jättää tätä ” kokemusta” väliin. Miksi itsesuojeluvaistoni ei toiminut silloin, kun sen olisi pitänyt.

Syytän omaa typeryyttäni tapahtuneesta, vaikka tiedän, että hän olisi voinut lopettaa suhteen kauniillakin tavalla.

Ahdistaa. Olen tunneihminen. Tälläistä ei saisi tapahtua minulle. Miksi en osaa suojella itseäni paremmin.
Tässäkään iässä.”

Lue myös

X