Havaintoja parisuhteesta

Tuu mun kanssa tekemään lumienkeleitä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kuin hidastetussa kuvassa leijuvat talven ensimmäiset lumihiutaleet.

Valkoinen marrasmaa. Ilta hämärtyy jo ennen kello neljää. Katuvalojen loisteessa lumihiutaleet näyttävät entistä valkoisemmalta. Kuin syntymä keskellä pimeää.

Me synnymme mukana.

Lumesta iloinen lapsi menee lumeen selälleen. Heiluttaa käsiään ja jalkojaan. Nousee varovasti pois ja näkee lumessa enkelin. Menee lumienkelin viereen makaamaan. Heiluttaa käsiään ja jalkojaan. Nousee varovasti pois ja näkee lumienkelin vieressä toisen lumienkelin.

Ne ovat lumienkeliystäviä, lapsi sanoo.

Ota minua kädestä kiinni. Vien sinua mäkeä pitkin ylös paikkaan, jossa taivas on kuin kattoon kiinnitettyjä led-valoja ja maa kuin pehmeää pumpulia. Mene selällesi lumeen ja katso pitkään kohti taivasta. Huomaatko kuinka tähtien määrä lisääntyy, mitä kauemmin taivasta kohti katselet. Minä tulen sinun vierellesi. Katson samaa taivasta. Niin kuin me kaikki täällä katsomme, mutta vain sinä olet siinä minun vierelläni. Silti yhteydessä koko maailmaan.

Liikuta jalkojasi ja käsiäsi. Nouse varovasti pois. Minäkin liikutan käsiäni ja jalkojani. Nousen varovasti pois. Lumessa kaksi vierekkäin olemaa lumista enkeliä.

Ne ovat lumienkelirakastavaisia.

Tartu minun käteeni. Alamäki on liukas. Tartu minun käteeni voimakkaammin. Pysäytetään kamera tähän. Kaksi toisistaan kiinnipitävää ihmistä kävelee luotisuoraa alamäkeä alas. Heidän takeilleen sataa hiljaa ilmassa leijuvaa lunta. Ylhäällä mäen päällä heidän tekemänsä jäljet. Kaksi vierekkäin makaavaa lumista enkeliä. Ensin enkelinkuvat hukkuvat satavan lumen alle, sen jälkeen lumen sulettua haipuvat pois koko maisemasta. Lakkaavat olemasta.

Kaksi toisistaan kiinnipitävää ihmistä on hävinnyt kuvasta jonnekin mäen alla olevan mutkan taakse. Haipuvat pois maisemasta.

Yhtä yhteistä hetkeä rikkaampana.

Mitä sen jälkeen tapahtuu? Mitä huomenna tapahtuu?

Mitä sillä on väliä?

 

Lue myös

X