Havaintoja parisuhteesta

Ulos kaapista

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Ainakin kerran viikossa joku kysyy Antti Tuiskulta, että onko hän homo. Antti ei vastaa uteluihin, koska hänen mielestään kenenkään ihmisen seksuaalisuudella ei ole mitään väliä. Näin lukee tämän päivän iltapäivälehdessä, jossa Antti Tuiskua on haastateltu.

Aika monelle tuntuu olevan merkitystä muiden ihmisten seksuaalisuudella. Tuntuu olevan pakonomainen tarve selvittää, että onko ihminen homo vai hetero. Pohdinta on alusta pitäen harhainen, sillä eiköhän suurin osa ole jotain siltä väliltä.

Olen kuullut määritelmiä, joista homouden tunnistaa. Minä kuulemma olen homo. Siihen on olemassa monia todisteita. Yksi on se, että käytän huiveja, tarkemmin sanottuna homohuiveja. Kukaan itseään arvostava heteromies ei kommenttipalstan mukaan käytä huiveja. Niin siellä oli joku nimimerkin takaa viisastellut.

Siis, voi apua.

Tämä on harmillinen tieto, sillä kyllä näin syksyn ja talven tullen huivilla olisi hyvä arvo tuomaan lämpöä ihmisen kehoon. Surullista, että itseään arvostavat heterot jäävät kaiken tämän lämmön ulkopuolelle, koska eivät huiveja käytä. Vähän kannustaisin leikittelemään seksuaalisilla rooleilla ja laittamaan talvipakkasella huivin kaulaansa. Miksei jo syksyn viilenevinä iltoinakin. Ei kannata ihmisen elää liian ahtaassa lokerossa. Sellaisissa lokeroissa alkaa helposti vihaamaan ympärillä olevaa avaraa maailmaa.

Tunnen miehen, joka joutui nuorena onnettomuuteen ja hänen oli käytännössä opeteltava kävelemään uudestaan. Mies oli sinnikäs ja hän oppi. Hän ei vieläkään pysty kävelemään pitkin askelin, Mies oli nuorena herkkä ja hiljainen. Sellainen runopoikamainen haaveilija. Tiedättehän mitä sellaiselle runopojalle käy joka kävelee sipsuttaen itseään kunnioittavien heteromiesten seurassa.

Hänet koetaan uhaksi, joten häneen aletaan suhtautua vihamielisesti. Hänen kävelytyyliään aletaan arvostella. Sillä hän paljastaa olevansa homo, koska eivät itseään kunnioittavat heteromiehet kävele sipsuttaen. Eihän kiusaajille tullut koskaan edes mieleen kysyä, että miksi hän kävelee niin kuin kävelee. Oma seksuaalinen epävarmuus on helpompi ulkoistaa kiusaamiseen kuin alkaa rakentaa omaa identiteettiään niin kokonaiseksi, että muiden identiteetteihin ei tarvitsisi puuttua.

Mitä Antti Tuiskuun tulee, niin olen nähnyt hänen kaulallaan huiveja. Minusta on hienoa, että miehet uskaltavat tulla huiveineen viimein kaapista ulos. Näin lehdessä melko tuoreen kuvan pääministeristämme Juha Sipilästä. Hänenkin kaulaansa koristi huivi.

Mitä minuun tulee, niin rakastan huiveja. Minulla on niitä kymmeniä. Rakastan myös erästä naista, mutta eihän sitä koskaan tiedä, bussipysäkit ovat nykyään pullollaan seksikkäitä, huiveja käyttäviä miehiä.

Lue myös

X