Havaintoja parisuhteesta

Vanha, mutta niin rakastettava!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta
.

Imurini lakkasi toimimasta. Kesken ihanan letkuvalssin se vain hiljeni. Oli imuripussi täyttynyt liikaa. Ei auttanut kuin lähteä uutta imuripussia ostamaan.

Kyllä, minulla on vanha imuri. Tänä aikana, kun muiden kotona pyörii robotti-imurit ja pölypussittomat modernit imulaitteet, niin minulla on käsissäni ikäloppu vehje.

Olen aina sanonut, että mielummin viisikymmentäluvulta oleva imuri ja sen päässä tasa-arvo kuin viisikymmentäluvulta olevat arvot ja niiden päällä puoliso. Sellaiselle kannattaa näyttää ovea.

Sanottakoon, että ei imurini enää nuoruuden voimissaan ole. Sillä äänellä, joka siitä lähtee kuvittelisi, että tehotkin on kohdillaan. Ei ole. Imurini on kuin sosiaalisen median palstoilla meuhaava keski-ikäinen, joka huutaa, mutta kukaan ei enää kuuntele, joten sanoilla ei ole mitään tehoa. Siksi pitää huutaa kovemmalla äänellä. Aika on ajanut ohitse.

Sellainen on imurini. Ei se enää ime. Nuorempana oli kovakin imijä, mutta ikä tekee tehtävänsä imureillekin. En silti henno siitä luopua. Vaikka se ei enää jaksakaan nuoruuden vimmalla imeä, niin on siinä hyvät ja rakastettavat puolensakin. Tuntuu hyvällä kädessä ja kovasti on tehtävässään uskollinen.

Ei se saa niin mennä, että kaikki vanha heitetään pois ja nuorempaa vain tilalle. Vanhenee ne nuoremmatkin ja kohta kokevat saman kohtalon kuin vanhempansa. Imu loppuu ja hylkäys.

Sitten se viedään hylättyjen kodinkoneiden hautausmaalle ja siellä se maatuu yksinäisenä lohduttomaan loppuunsa. Minä vastustan sellaista kehitystä. Minä haluan viimein nähdä vanhan imurin arvon ja pitää sitä kodissani, vaikka se ei enää nuoruudenvoimissaan ole.

Imee mitä imee ja huutaa mitä huutaa. Ei se pahalla tee huonoa työtä. On vain voimat jo loppuneet. Pitää olla armollinen. Silti se haluaa tehdä niin hyvin kun voi ja pystyy. Siksi minä kävin ostamassa uusia imuripusseja ja aion huudattaa sitä vielä vanhoilla päivillään.

Ei kai kukaan meistä halua tulla hylätyksi, sillä hylättynä ja yksinäisenä ihminenkin alkaa huutamaan kovalla äänellä sosiaalisen median kommenttipalstoilla.

Sylissä ei varmasti huutaisi.

 

Lue myös

X