Havaintoja parisuhteesta

”Vihaan termiä alkuhuuma”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Sinä kun tunnut oikeasti ymmärtävän ihmisiä parisuhteiden keskellä, niin ajattelin ihan vaan kirjoittaa seuraavan tekstin ja antaa sinulle vapaat kädet tehdä sillä mitä haluat tai vaan vastata siihen, mikäli sinulla on aikaa tai mielipide asiaan.

Parisuhteen kolme vaihetta.

1. Alkuhuuma

Ihan alkuun haluan sanoa, että tuo sana on minulle kuin syöpä. Palaan tähän myöhemmin. Kaksi henkilöä lähtevät tutkimaan toisiaan sekä itseään yhdessä. Tarkoituksenaan vietellä kaikin keinoin tuo henkilö, ketä ilman ei enää osaisi itseään kuvitellakaan. Teette kaikkemme pitääksemme toisenne tyytyväisenä, iloisena ja halutuilta. Perhosia vilisee vatsassa joka kerta, kun näette toisenne ja haluatte vain olla sylikkäin, kosketella, kehua toisianne ja suunnitella sekä jakaa tulevaisuuden unelmia sekä haaveita.

Toisen poistuessa omiin askareisiin, ollaan hyvästelemässä pusujen ja halien kera, vaikka tiedätte olevanne erossa tunnin ehkä kaksi. Viestit paukkuu sydämien kera, etkä ole ehtinyt edes rappukäytävästä ulos. Palattuaan takaisin ollaan vastassa pusuin ja halein koska tuntuu, että olisi ollut ikuisuuden poissa.

Seksi. Tähän tuskin tarvitsee sanoa muutakuin, että sitä on paljon. Tilanteesta huolimatta, sitä halutaan ja sitä annettaan, sillä onhan kyseessä alkuhuuma.

2. Parisuhteen vakiintuminen

Tässä vaiheessa toiset ovat edelleen parisuhteessa, toiset voi olla jo kihloissa tai naimisissa. On alkanut muodostumaan tapoja, jonka mukaan päivät kuluu. Aamukahvit yhdessä, ovella pusu ja omien velvollisuuksien ääreen seuraavaksi kahdeksaksi tunniksi.

Kotona toinen tekee ruokaa ja toinen omia juttujaan, syötte ja ehkä käytte pienellä lenkillä ulkona. Illalla sohvalla tv:n ääressä juttelette päivän tapahtumia ja katsotte jotain sarjaa. Yhteistä tekemistä. Seksiä on silloin tällöin kun jompikumpi sitä ehdottaa.

Seuraavana päivänä sama kuvio toistaa itseään. Olette tyytyväisiä tilanteeseenne, tai ette ainakaan myönnä kaipaavan jotain.

3. Itsestäänselvyys

Tämän jätän tyhjäksi. Suurin osa pidemmässä parisuhteessa oleva tietää, mitä tämä tarkoittaa ja mitä se pitää sisällään. Valitettavasti.

Palataan takaisin siihen alkuhuumaan ja siihen miksi itse henkilökohtaisesti vihaan sitä sanaa.

Tuo helvetin sana. Kiroan sen kuka tämän sanan on keksinyt. Tämä yksi sana on tavallaan lupa luopua tuosta kaikesta ihanasta ajasta ja seikkailusta toisen henkilön kanssa. Sana johon voi turvautua, kun toinen huomaa parisuhteen olevan tasaista alamäkeä.

Se on sana mihin voi vedota kun toinen miettii, miksi meillä ei ole seksiä enää kuten ennen. Se on sana, jonka alkuosa on määritelty siihen muotoon, että on ymmärrettävä sen kaiken täydellisyyden myös loppuvan joskus. Koska kyse on ainoastaan ALKUhuumasta.

Kuten sanoin, haluan vain selkeyttää ajatuksiani, joita mietin tosi paljon ja tätä mietin ehkä liikaakin välillä. Kuulisin mielelläni mielipiteesi tähän asiaan, mikäli sinulla on aikaa.”

Lue myös

X