Havaintoja parisuhteesta

Vittu mitä draamaa taas

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kirjoitin muutama päivä sitten tekstin missä kerroin äijämäisistä piirteistä, joita minustakin löytyy. Tuli lukijalta aiheellinen kysymys. Mitkä ovat sitten niitä naismaisia piirteitä ihmisessä? Lähestyin asiassa elämäni parasta asiantuntijaa eli tyttöystävääni ja hän kertoi minulle ”naismaisista” piirteistäni. Yllättävän nopeasti sain vastauksen.

Tiedättekö sellaisen ihmistyypin, jolla on taipumusta vetää draamailu semisti yli. Ihminen, joka tekee pienestä asiasta mahdottoman ison ja tulkitsee asioita -useimmiten väärin. Sellaista ihmistä kutsutaan draamakuningattareksi. Minä olen sellainen. Onhan niitä esimerkkejä. Olen nykyisessäkin suhteessa jo muutaman kerran aloittanut pienimuotoisen surutyön päättyvän parisuhteen vuoksi, kun en ole saanut iltaan mennessä viestissä sydänemojia. Sellainen piirre vie helposti rakastetulta järjen. Sitä kun voisi omata sellaisen järkisyihin perustuvan tasaisen luonteenlaadun, mutta kun ei saatana omaa. Olen hiljalleen oppinut pitämään draamaa hihnassa, että se ei niin sanotusti karkaa käsistä, mutta kyllä se sieltä aika ajoin nostaa päätään ja tummat värit alkavat värjäämään hetkeksi aikaa taivasta.

Suomalainen mies ei puhu. Ne ovat naiset, kun puhuvat, puhuvat ja puhuvat. Eivät lopeta edes pyydettäessä. Olen aiemmin kirjoittanut, että jatkan puhumista vielä senkin jälkeen, kun tyttöystäväni on nukahtanut. Haluan puhua asiat loppuun, vaikka sitten itsekseni. Helpottaa, että saa sanottua. Vaikka sitten seinille. Puhuminen on pääsääntöisesti pelkästään parisuhdetta positiivisesti ruokkivaa. Kyllä se puhumattomuus enemmän parisuhteita tappaa kuin liika keskustelu. Minä kuulun jälkimmäiseen kategoriaan. Olen ajoittain pohtinut, että onko lopulta rakentavaa puhua tunti auki viidentoista minuutin seksisuoritusta. Vai olisiko parempi vaan nauttia seksin jälkeen yksi tumma olut ja siirtyä seuraavaan toimintaan. Äh, puhuminen ja seksin analysointi on minulle luontevampaa. Siitä puuttuu enää fläppitaulu, niin tilanne alkaisi olla täydellinen. Onneksi tyttöystävänikin arvostaa puhumista. Muistan eräänkin sunnuntain, jonka vietimme yhdessä. Siinä kahdentoistatunnin aikana ehti sielu venyä niin äärimmilleen, että jos sielusta olisi päästänyt kesken irti, niin olisi sattunut. Se oli tarpeellinen sunnuntai.

Tapoihin kuuluvat piirteet ovat asia erikseen. Kuten istumapissa. Se on minulle niin itsestään selvää, että en pidä sitä edes miehelle epänormaalina. Ihmettelen miehiä, jotka pissaavat seisten. Kuinka sekin asia olisi ratkaistu, että roiskeita ei löydy pitkin vessaa, kun jokainen mies istuisi pissatessaan. Se on ehdottomasti yksi parisuhteen kantavimpia voimia. Kuinka paljon antoisampaa se onkaan. Siinä voi samalla selailla älypuhelinta, ratkoa sudokua tai orastavia parisuhdeongelmia. Mielestäni jokaisen miehen olisi syytä jo tänään aloittaa istumapissailu. Sen vuoksi olisi suotavaa, että miesten yleisistä vessoista poistettaisiin pisuaarit. Oppisimme jonottamaan vessaankin siinä samalla. Se on räikeä tasa-arvo-ongelma, että naiset joutuvat jonottamaan vessaan paljon pidempään kuin miehet. Ihan vain siksi, etteivät voi pissata seinään.

Olen kuullut, että kävelen neitimäisesti ja käsieni liikkeistä paljastuu, että olen kaappihomo. Ei siinä mitään, kyllä minä pystyn mielikuvittamaan itseni kävelemään kohti yleistä vessaa. Neitimäisesti käsiäni heilutellen, värikäs huivi kaulalla, kasvoillani dramaattinen ilme kun teen pienestä asiasta isoa. Koppiin päästyäni käyn istuen pissaamaan. Kyllä minä itseni tuosta tunnistan. Onneksi siinä peiliin katsoessani näen nenästäni esiin työntyvän irtokarvan. Niin. Ehkä on olemassa piirteitä, jotka tulevat enemmän esiin miehillä ja piirteitä jotka yhdistyvät enemmän naisiin. Ovatko ne sitten geeniperimää vai opittuja, en tiedä. Loppujen lopuksi, mitä väliä?

Lue myös

X