Havaintoja parisuhteesta

Voisiko joku viimeinkin perustella, että mikä on liian helposti eroamista?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Viesti 1:

Nainen kirjoittaa puolisostaan, joka on kieltänyt naiselta jopa hänen ystävänsä. Naisen tehtävä hänen miehensä mielestä on kantaa lasta ja huolehtia niistä. Naista pidetään aloillaan väkivallan uhalla.

Eivät ole eronneet.

Viesti 2:

Mies kirjoittaa puolisostaan, joka on ensin uhkaillut itsemurhalla ja sen jälkeen sillä, että mies ei koskaan enää näe lapsiaan, jos mies  haluaa erota. Parisuhde pysyy siedettävällä tasolla sillä, että mies on paljon poissa kotoa.

Eivät ole eronneet.

Viesti 3:

Nainen kirjoittaa suhteestaan, jossa seksiä on ollut viimeksi vuonna 2015. Tai siis yhteistä seksiä. Mies on sinä aikana jäänyt kahdesti kiinni pettämisestä. Kotityöt ovat suhteessa jakautuneet suurinpiirtein 100-0. Miehen mukaan kodin askareet kuuluvat naisille. Mies on ollut työttömänä muutaman vuoden.

Eivät ole eronneet.

Viesti 4:

Mies kirjoitti elävänsä täysin tunteettoman vaimonsa kanssa. Vaimo ei kykene antamaan miehelle läheisyyttä, seksiä, kauniita sanoja ei mitään. Mies on pyytänyt yhteistä terapiaa. Nainen ei ole suostunut. Mies on pyytänyt lupaa hakea läheisyyttä muualta. Nainen ei ole suostunut. Mies on ehdottanut eroa. Nainen ei ole suostunut. Mies on hakenut läheisyyttä salaa muualta.

Eivät ole eronneet.

Viesti 5:

Nainen kirjoittaa olleensa sairaalahoidossa mielenterveyden pettettyä kolme kertaa kahden vuoden sisään. Naisen puoliso kohtelee naista kuin rättiä. Täysin välinpitämättömästi. Suhteen ulkopuolella puolisolla on rinnakkaissuhteita.

Eivät ole eronneet.

Ja niin edelleen. Ja niin edelleen.

Minulla on teille tärkeä kysymys. Yksi blogieni kommenttikenttien eniten käytetyistä lauseista on seuraava:

”Ihmiset eroavat nykyään aivan liian helposti.”

Sen jälkeen lausetta ei perustella millään tavalla, vaikka perustelua kysytään.

Voisiko joku perustella minulle tämän lauseen? Minä kun olen sitä mieltä, että ihmiset eivät tunnu eroavan nykyään silloinkaan, kun se olisi ehdottomasti tehtävä.

Samalla haluaisin vastauksen siihen kysymykseen, että mikä on liian helposti eroamista?

Kolmenneksi haluan pohtia, että oletteko koskaan tulleet miettineeksi, että tuollainen fraasi helposti eroamisesta saattaa pitää sellaisiakin pareja yhdessä, joiden olisi pitänyt erota jo aikoja sitten?

Eikö tässä maassa ihmiset koe aivan tarpeeksi syyllisyyttä ilman, että tuollaisilla löysillä fraaseilla syyllisyyttä synnytetään sellaisissakin tapauksissa, joihin syyllisyys ei millään tavalla kuulu, kuten kelvottomasta suhteesta eroamalla?

Mikä on siis liian helposti eroamista ja missä sitä tapahtuu?

 

 

Lue myös

X