Havaintoja parisuhteesta

Vuoden 2020 parisuhdegaalan voittajat

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Vuoden onnistuja:

Vuoden parisuhdeonnistujaksi valitaan ihminen, joka muisti vuoden aikana katsoa peliin muutenkin kuin peilatakseen, että kuinka erinomainen ihminen hän onkaan ja kaikki muut ovat vähemmän erinomaisia. Tällä teolla hän tuli harrastaneeksi itsekritiikkiä ja tuli samalla nähneeksi vian myös itsessään. Ehdottoman hyvä teko miettien parisuhteensa tulevaisuutta. Saattaa tuoda mukanaan vielä seuraavankin vuoden ja vieläpä samassa parisuhteessa.

Vuoden perseilijä:

Vuoden perseilijäksi valitaan vuoden 2020 osalta kommenttikentällä riehuvat solvaajat, jotka asian sijaan hyökkäävät henkilön kimppuun. Vuoden perseilijät saavat palkinnoksi kuuluisan haistapa kuule paska -pystin, jonka he jakavat keskenään ja saavat vuorollaan pitää pystiä läppärin vierellä, jolla solvata itselle tuntemattomia ihmisiä tulevakin vuosi. Vuoden perseilijät erottaa vuoden onnistujista siitä, että perseilijät eivät koskaan katso peiliin. Parisuhteensa on jo loppunut ja jos ei ole, niin alkava vuosi on se viimeinen.

Vuoden seksi-ihminen:

Vuoden 2020 seksi-ihmiseksi valitaan ja onnellinen lerssi-pystin voittaja on hieman yli 80-vuotias nainen, joka lupautui keväällä nauhoittamani Podcastin vieraaksi aiheella, että kyllä vanhaakin panettaa. Nainen oli ilolla tulossa puhumaan siitä, että ihan kaikki yli 80 -vuotiaat eivät odota kuolemaa vain Sudoku ja Emmerdale seuranaan, vaan iästä huolimatta seksihammasta saattaa kutittaa Emmerdalen mainostauolla ihan huolella. Tämä on meille kaikille elämämme nuoruudessa eläville suorastaan lohdullista. Koskaan ei ole liian myöhäistä saada kunnon kyytiä, tai ainakaan haluta sitä.

Vuoden sonni:

Vuoden 2020 sonniksi raati on yksimielisesti valinnut iskelmätaiteilija Dannyn. Ei perusteluja.

Vuoden parisuhde:

Vuoden parissuhteen palkinnon saa takautuvasti noin seitsemän vuoden takaa eräs silloinen Facebook-kaverini, joka sunnuntaiaamuna vaihtoi Facebookin statukseen sinkun sijaan parisuhteessa ja saman päivän alkuillasta muutti sen takaisin sinkuksi. Erittäin arvostettavaa toimintaa. Siinä tuli yhden päivän aikana elettyä koko parisuhteen kaari, johon keskimääräisellä suomalalaisella parilla menee noin seitsemän vuotta. Jos ei suhde toimi, niin se ei toimi ja turha siinä on sitten pyristellä kuin kala kuivalla maalla. Aamulla elettiin suhteen alkukiimaa, päivällä tasaantumisvaihdetta ja iltapäivän aikana kasvettiin eri suuntiin. Suhde oli lyhyt, mutta poikkeuksena monen meidän muiden suhteisiin, sisälsi seksiä suhteen jokaisena päivänä.

Vuoden ”ette vittu voi olla tosissanne”:

Vuoden ”ette vittu voi olla tosissanne”-palkinto eli inisevä äijä-pysti menee raikasta tuulahdusta menneisyydestä edustavalle kansalaisaloitteelle, jossa Suomeen ehdotetaan abortin täyskieltoa. Voittohymnin voittajille esittää Naisvihakuoro Piipittäjät.

Vuoden romantikko:

Vuoden 2020 romantikoksi raati valitsi pienimuotoisen harkinnan jälkeen miehen, joka kirjoitti viestissään mielipiteensä siitä, että mitä miksi mies ei puhu parisuhteessa tunteistaan. Tällä kommentilla tartuttiin kategorian kultainen suihku-pystiin kiinni:

”Eikö se riitä, että sanoo kerran viikossa haluavansa pillua? Tarvitaanko sitä vielä muka muita sanoja?”

Tämän kategorian palkinnon luovuttaa Frederik, joka esittää voittohymninä coverin Lapinlahden Lintujen kappaleesta Vanha suomalaisten poikain vitutuslaulu.

Vuoden suutelija:

Vuoden 2020 parhaan suutelijan patsas ”kielevä imuttelija” jää tältä vuodelta jakamatta maassamme riehuvan pandemian leviäimisen vaaran vuoksi. Palkinto olisi nimittäin jaettu suutelemalla ja kasvomaski naamalla suuteleminen on kuin harrastaisi seksiä avaruuspuku päällä.

Vuoden hienoin hetki:

Vuoden 2020 hienoin hetki oli hetki, kun vuosi 2020 loppui.

Vuoden rakkausihminen:

Sinä.

 

Näin on vuoden 2020 parisuhdegaalan palkinnot jaettu. Kiitos seurasta. Minä olen gaalan juontaja Mikko Leppila… ei saatana, eihän tämä olekaan teeveeohjelma, enkä minä ole Mikko Leppilampi, vaan parisuhdebloggari Sami Minkkinen eli Minkkisen Sami, josta tulikin vielä mieleen illan erikoispalkintokategoria.

Vuoden blogikommentti:

Vuoden 2020 blogikommentin palkinnon eli kommentoiva mulkero-pystin saa henkilö joskus syksyllä saapuneella kommentillaan:

Kuule Minkkis-Sami, haista sinä kusimaha vittu. Jos maassamme olisi vain sinunlaisia vässyköitä ja hinareita, niin muuttaisin täältä pois. Onneksi on niin, että kotikylälläni on sentään vielä kunnon miehisiä miehiä.

Parempaa vuotta 2021 meille kaikille vässyköille ja hinareille. Voimaa alkavaan arkeen pyhävyöryn jäljiltä. Rakastakaa vielä vähän enemmän kuin viime vuonna rakastitte, sillä rakkautta ei koskaan voi liikaa olla.

Minä rakastan teitä.

Lue myös

X