Mainos 11.8.2015

Raikas mansikkahillo

Teksti: Annaleena, Virrat Kuvat: Annaleena, Virrat

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 l mansikoita
puolikkaan sitruunan mehu
100 g Dansukker Hillosokeria

Valmistusohje

Laita peratut ja pilkotut mansikat kattilaan. Purista joukkoon sitruunanmehu ja lisää hillosokeri. Anna mansikoiden mehustua reilu puoli tuntia ennen keittämistä.

Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä seosta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, välillä varovasti sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta lusikalla. Jäähdytä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana. Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Sitruuna tuo mansikkahilloon raikkautta.

Jos hilloon kaipaa enemmän sitruunan makua niin hillon sekaan voi lisätä (luomu) sitruunankuoriraastetta.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi