Mainos: Kaupallinen yhteistyö Transmeri
Mainos | Kaupallinen yhteistyö Transmeri Hohdokasta kotoilua

Aina kauniit pinnat: Valitse oikea pesuaine kodin lattioille

Kodin lattiat kestävät kaksi- ja nelitassuisten asukkien käyttöä päivästä toiseen, ja oikein huollettuina lattia kuin lattia voi säilyä kauniina jopa vuosikymmeniä. Väärät pesuaineet voivat kuitenkin tuhota lattian kiiltoa kuin varkain, joten kiinnitäthän huomiota oikeisiin tuotteisiin lattioiden pesua suunnitellessasi.

Kodin lattiat kestävät kaksi- ja nelitassuisten asukkien käyttöä päivästä toiseen, ja oikein huollettuina lattia kuin lattia voi säilyä kauniina jopa vuosikymmeniä. Väärät pesuaineet voivat kuitenkin tuhota lattian kiiltoa kuin varkain, joten kiinnitäthän huomiota oikeisiin tuotteisiin lattioiden pesua suunnitellessasi.

Oikeaoppinen lattioiden huolto alkaa materiaaliin katsomatta imuroinnilla tai harjauksella, ja näin tekemällä varmistat, etteivät lattiat pääse pinttymään tai naarmuuntumaan irtolian tai -kivien vuoksi. Entäpä sitten? Lue alta vinkit, joilla pidät kodin erilaiset lattiapinnat hyväkuntoisina sekä raikkaina vuodesta toiseen.

Parkettilattiat

Täyspuusta valmistetut parkettilattiat menettävät näyttävyytensä yllättävänkin nopeasti, mikäli niitä ei huolla oikein. Lujatekoisuudestaan huolimatta kovapuulattia on herkkä liialliselle ilman kosteudelle sekä lämpötilojen vaihtelulle, ja paras sisäilmalämpötila parkettilattiakotiin on 18-24 asteen välillä. Älä pese parkettia märällä mopilla, vaan puhdista se nihkeällä mikrokuituliinalla. Anna lattian kuivua kunnolla käsittelyn jälkeen. Pledgen parketti- ja laminaattipesu muodostaa mikrokuitumopin kanssa mainion parin, joka vähentää lattian staattista sähköä, jolloin pöly ei tartu lattiaan.

Säännöllinen laminaatin puhdistus on tärkeää, ja parhaiten se sujuu nihkeällä mopilla liiallista kastelua välttäen.

Laminaattilattiat

Suosittu laminaatti valmistetaan tiivistä puukuitulevystä, ja siinä yhdistyvät puulattian näyttävyys sekä helppohoitoisuus. Laminaatti on kuitenkin herkkä naarmuuntumaan, joten käytäthän imuroidessasi harjasuulaketta ja poistathan lattialle roiskuvat tahrat mahdollisimman nopeasti. Säännöllinen laminaatin puhdistus on tärkeää, ja parhaiten se sujuu nihkeällä mopilla liiallista kastelua välttäen. Laminaatti ei kestä saippuaa, joten valitsehan pesuaineeksi materiaalia varta vasten kehitetyt pesuaineet. Älä myöskään kiillota, vahaa tai hio laminaattia – peruspuhdistus riittää.

Kivilattiat

Keraamiset tai kiviset lattiapinnat kestävät hyvin esimerkiksi lämpötilan vaihteluita, mutta luonnonkivilattiolle päätyvät rasvatahrat on tärkeä pestä pois mahdollisimman nopeasti lian pinttymisen välttämiseksi. Kivilattiaa pestessä on niin ikään hyvä kiinnittää huomiota saumojen puhtauteen, sillä ne raikastavat koko huoneen ilmeen kuin taikaiskusta. Aloita kivilattian pesu lämminvesimoppauksella, jonka jälkeen voit puhdistaa lattiat niin klinkkerille kuin kivelle sopivalla Pledgen muovi- ja kivipesulla, jota ei tarvitse huuhtoa pois. Kiiltovahalla käsittelet aiemmin vahaamattomat pinnat, ja veteen sekoitettuna se toimii tehokkaana pesuaineena jättäen jälkeensä upean kiillon.

Muista kiinnitää huomiota oikeisiin tuotteisiin lattioiden pesua suunnitellessasi.

Muovi

Muovimatto- tai vinyylilattia on nopea puhdistaa viikoittaisen siivouksen yhteydessä. Valitse pesuun kostea tai nihkeä moppi, sillä mikrokuituliinat lisäävät muovilattian sähköisyyttä ja saavat ne pölyyntymään nopeammin. Moppi ei saa kuitenkaan olla liian märkä, sillä saumoihin päästessään liika vesi voi aiheuttaa muovimaton reunojen ”irvistelyä”. Tavallisen pesun lisäksi muovilattia rakastaa kiiltovahakäsittelyä, ja säännöllisesti tehtynä se auttaa pitämään muovilattian puhtaana pidempään.

Osallistu kilpailuun ja voita tuotepaketti!

Vastaa kyselyyn ja osallistut arvontaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan viisi ihanaa tuotepakettia, jotka sisältävät laadukkaita siivoustuotteita. Yhden palkinnon arvo on noin 20 euroa. Kilpailun voimassaoloaika on 16.10.–3.11.2019.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X