Mainos: Suomalainen Tehopesu
Mainos | Suomalainen Tehopesu Hohdokasta kotoilua

Hirsilinna kuin Alpeilta - Caritan koti on harvinaisempi näky Suomessa

Laitilalaisen Carita Hyttilän perheessä on kolme saunaa: kodin sisällä oleva sauna, pihasauna ja mökkisauna. Siivoamista helpottaa uusi Suomalainen Saunan Tehopesu -suihke.

Jackrussellinterrieri Kosti viihtyy 250-neliön hirsilinnassa Varsinais-Suomessa.

Laitilalaisen Carita Hyttilän perheessä on kolme saunaa: kodin sisällä oleva sauna, pihasauna ja mökkisauna. Siivoamista helpottaa uusi Suomalainen Saunan Tehopesu -suihke.

Artikkeli julkaistu toukokuussa 2021

Kun Carita Hyttilä astui ensimmäistä kertaa Varsinais-Suomessa sijaitsevaan jyhkeään hirsilinnaan, hän ei ollut aivan varauksettoman vakuuttunut. Hänen miehensä oli asunut vuonna 1978 rakennetussa talossa jo pari vuotta. Koti oli upea mutta sisustettu poikamiesmäisen pelkistetysti.

– Mies oli valikoinut kodin, ja minä menin hänen perässään sinne, Hyttilä kertaa.

250-neliöinen talo oli tuolloin Hyttilän silmissä valtavan suuri. Hän oli juuri muuttanut pois opiskeluaikojen yksiöstä, jossa pystyi yhdellä silmäyksellä näkemään kaikki nurkat. Muuten Hyttilä ihastui kuitenkin heti näyttävään taloon.

– Alppityylisen talon alakerta on valkoiseksi rapattua kiveä ja yläkerta pyöröhirttä. Talomme on harvinaisempi näky Suomessa.

Olohuoneen huonekorkeus on seitsemän metriä. Alakertaan on remontoitu tilava avokeittiö.

Vuosien saatossa entisestä poikamiesboksista on muovautunut koko perheen rakastama koti. Vuonna 2003 pariskunnalle syntyi ensimmäinen lapsi ja pari vuotta myöhemmin toinen. Sittemmin perhe täydentyi vielä jackrussellinterrieri Kostilla.

– Vuonna 2005 remontoimme taloa ensimmäistä kertaa. Vuonna 2012 teimme isomman remontin ja palkkasimme sisustussuunnittelijan, joka piirsi alakerran kokonaan uudelleen. Keittiön paikkaa siirrettiin, jolloin saimme tilavan avokeittiön.

Pihasauna kruunaa kodin

Pihassa on kota, jonka toinen puoli on grillikota ja toinen puoli sauna. Kodan edustalla on iso terassi ja palju.
Kotasaunassa voi nauttia mökkitunnelmasta omalla kotipihalla.

Hyttilä nimeää kotinsa parhaiksi puoliksi avaruuden ja valoisuuden.

– Talossa on suuret ikkunat ja olohuone on seitsemän metriä korkea.

Kodin sisustus istuu täydellisesti jyhkeään taloon, ja Hyttilä nauttii sen sisustamisesta. Hän kertoo sekoittavansa mielellään vanhaa ja uutta sekä suosivansa ajattomia elementtejä.

– Meillä on paljon puuta, maanläheisiä sävyjä, mustaa ja valkoista. En juurikaan vaihtele sisustusta vaan jos hankin jotakin, se on pitkä sijoitus. Tyynyillä, torkkupeitoilla, matoilla ja muilla tekstiileillä saa tarvittaessa vaihtelua.

Yksi kodin erikoisuuksista on persoonallinen pihasauna. Perhe etsi vuonna 2014 kesämökkiä, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvän.

– Talomme tontti on 7500 neliötä, joten tajusimme, että yksi vaihtoehtohan voisi olla erillinen pihasaunarakennus.

Nyt pihassa kohoaa kotasauna, jonka toinen puoli on grillikota ja toinen puoli sauna. Vuonna 2016 valmistuneella terassilla kelpaa viettää kesäpäiviä.

Triplasti siivottavaa

Suuren kodin siivoaminen vie aikaa, mutta onneksi Carita Hyttilä sattuu rakastamaan siivoamista.

– Siivoaminen ei silti onneksi ole ainoastaan minun vastuullani, vaan siivoamme koko perhe. Torstai on minun siivouspäiväni: haluan, että viikonloppu on pyhitetty rentoutumiseen.

Perheen viikkosiivoukseen kuuluvat yleensä imurointi, lattioiden pesu, pölyjen pyyhkiminen ja tavaroiden järjestäminen.

Hyttilöillä on tänä vuonna entistä enemmän siivottavaa, sillä perheelle löytyi vihdoin myös kesämökki. Nyt perheellä on peräti kolme saunaa: kodin sisällä oleva sauna, pihasauna ja mökkisauna. Saunojen siivoamiseen Hyttilä käyttää Suomalainen Saunan Tehopesu -pesuainetta ja Suomalainen Käyttövalmis Desinfioiva Tehopesua.

– Vapun tienoilla teemme kunnon saunanpesun kesää varten. Pidän Tehopesu-sarjan tuotteiden miedosta ja raikkaasta tuoksusta. Näillä tulee puhdasta!

Lue myös: Näin peset saunan raikkaaksi

 

 

 

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X