Mainos: GLADE
Mainos | GLADE Hohdokasta kotoilua

Jaanan viihtyisä yksiö kutsuu kotoilemaan

Lappeenrantalaisen yksiön viihtyisyyden takaa suuri parveke, jossa voi viettää niin tyttöjen iltoja kuin lämpimiä kesäöitäkin.

Teksti:
Glade

Jaana innostuu trendeistä, mutta haluaa myös persoonallisia elementtejä.

Teksti:
Glade

Lappeenrantalaisen yksiön viihtyisyyden takaa suuri parveke, jossa voi viettää niin tyttöjen iltoja kuin lämpimiä kesäöitäkin.

Sisustus on Lappeenrannassa asuvalle Jaana Toukkarille rakas harrastus. Yksin asustava Toukkari sisustaa uutta ja vanhaa yhdistäen, luonnonläheistä värimaailmaa vaalien.

Toukkari muutti upouuteen kerrostaloon puolisentoista vuotta sitten ja on viihtynyt yksiössään mainiosti. Noin kahden kilometrin päässä keskustasta sijaitsevasta kodista on vain viiden minuutin matka Saimaan rantaa seurailevalle Rantaraitille, missä Toukkari mielellään kävelee.

Valot luovat tunnelmaa talvella parvekkeelle.

Yksiön erikoisuus on peräti 16 neliön kokoinen parveke. Siellä Toukkari kasvattaa yrttejä, lukee kirjoja, kestittää vieraita ja onpa parvekkeella nukuttu muutamat lämpimimmät kesäyötkin. Talvella parveketta koristavat tunnelmalliset valot.

– Parveketta vastapäätä on rauhallinen omakotitaloalue, jonne ei ole näköyhteyttä, kun puissa on lehdet. Siellä saa siis olla rauhassa, Toukkari kertoo.

Luonnonläheistä ja persoonallista

Kodin sisustustyylin kulmakivenä on luonnonläheinen materiaali- ja värimaailma.

Syksyisin Toukkari innostuu uudistamaan kodin sisustusta. Hän inspiroituu trendeistä, mutta haluaa kuitenkin tehdä persoonallisia valintoja, joita ei aivan joka kodissa tule vastaan.

– En haluaisi, että kotini on kuin huonekaluliikkeen mallinurkkaus. Viime aikoina olen halunnut selkeyttää kodin ilmettä ja karsinut ylimääräisiä tavaroita. Tykkään yhdistää vanhaa ja uutta. Ostin talvella nettihuutokaupasta 50 vuotta vanhan ruokapöydän. Kaksi vanhaa senkkiä ovat kulkeneet mukanani jo kaksi vuosikymmentä.

– Greigeä, mustan ja ruskean sävyjä, rottinkia ja puuta. Sama värimaailma jatkuu parvekkeelle. Uusi innostukseni ovat canvastaulut, joita haluaisin teettää enemmänkin omista valokuvista.

Valo tuo tunnelmaa

Syksyisin Jaana sytyttää tuoksukynttilän. Kuvassa on Gladen tuoksukynttilän I Love You -tuoksu.

Kotoisaa tunnelmaa Toukkari luo kotiinsa erilaisilla valoilla. Syksyisin hän sytyttää tuoksukynttilöitä ja valaisee parvekkeen ajastettavilla ledivaloilla.

– Tietysti kotona viihtymiseen vaikuttavat myös ihmiset. Asun yksin, mutta luonani käy usein ystäviä, joskus naapureitakin. Minulle on tärkeää, että voin nähdä vaivaa vieraiden eteen, luoda miellyttävän tunnelman, laittaa ruokaa ja leipoa.

Toukkarille kodin viihtyvyyteen vaikuttaa oleellisesti myös sen siisteys. Vaikka mielessä ei aina olekaan uusia sisustusideoita, tärkeintä on pitää koti puhtaana.

– Pyrin järjestämään kodin siistiksi aamulla kotoa lähtiessäni. Iltapäivällä on mukava palata kotiin, kun ei tarvitse aloittaa vapaa-ajan viettoa kodin järjestelyllä. Samoin uutteen päivään on mukavampi herätä, kun on illalla laittanut tiskit koneeseen, pyykkiin menevät vaatteet pyykkikaappiin ja seuraavan päivän puhtaat vaatteet valmiiksi, Toukkari listaa.

– Puhtaat pinnat ja raikas koti ovat sitä arjen luksusta.

KILPAILU PÄÄTTYNYT!

Kerro, mikä tuoksu on mieleesi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yksi Ticket To The Moon Original Hammock -riippumatto (arvo noin 60 e). Osallistumisaikaa on 28.9.2021 saakka.

 

 

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X