Mainos Hohdokasta kotoilua

Kotiunelmat toteutuivat oman talon myötä – ”En vaihtaisi mitään”

Jenna Tallberg rakennutti perheineen unelmatalon keskelle maalaisdylliä. Sisustusartesaanin kodissa sävyt ja tyylit vaihtuvat usein.

Jenna Tallberg halusi kotiinsa avokeittiön, josta voi kokkauksen lomassa seurata lasten leikkejä.

Jenna Tallberg rakennutti perheineen unelmatalon keskelle maalaisdylliä. Sisustusartesaanin kodissa sävyt ja tyylit vaihtuvat usein.

Oman kodin rakennuttaminen on monen haave. Porvoolaisen Jenna Tallbergin kohdalla se toteutui sattuman kautta. Hän oli puolisonsa kanssa pankissa myymässä perheen vanhaa kotia, kun pankkivirkailija kertoi myyvänsä itse omakotitalotonttia.

Tonttikaupat tehtiin, ja pian paikalle nousi Tallbergien unelmien koti. Siellä asuvat Tallberg puolisoineen, perheen 1- ja 4-vuotiaat lapset sekä minipossu ja kissa.

– Vuonna 2019 valmistunut kotimme sijaitsee keskellä pikkukylää ja siitä on kaunis jokinäkymä, Jenna Tallberg kertoo.

Talon lattiamateriaali on tuplakorkkivinyyli, joka jatkuu esteettömänä jokaisessa huoneessa.
Turkoosin sävyt toistuvat erilaisissa tekstiileissä ja seinässä.

Latomainen talomalli tuntui omalta

Tallbergia kiehtoi oman kodin rakentamisessa se, että kokonaisuudesta saisi juuri sellaisen, kun itse haluaa. Hän toivoi, että talo sulautuu mahdollisimman saumattomasti idylliseen maalaismaisemaan. Siksi tyyliksi ei valikoitunut moderni pulpettikattotalo vaan perinteisempi, latomainen talomalli.

– Neliöitä on vain 105, mutta jokainen on hyötykäytössä. Talossa ei ole hukkaneliöitä tai turhia nurkkia. Huonekorkeus on kolme metriä, mikä antaa tilantuntua ja miellyttää silmää. Vähiin neliöihin on saatu mahtumaan kaikki tarvittava: kolme makuuhuonetta, iso olohuoneen ja keittiön yhdistelmä, kodinhoitohuone, pikkuvessa ja kuraeteinen.

Avokeittiö on paras paikka

Talon katetun terassin kautta pääsee erilliseen saunamoduuliin, josta löytyvät oleskelutilat sekä puulämmitteinen sauna.

Tallbergin mielestä paras paikka kodissa on avokeittiö.

– Kotiunelmani oli, että kun seison lieden edessä, näen lasten leikkivän ja voin seurustella vieraiden kanssa. Voimme olla yhdessä ja arki toimii.

Perhe on viihtynyt uudessa kodissa muutenkin erinomaisesti.

– En vaihtaisi mitään vieläkään, vaikka jouduimmekin tekemään kompromisseja rakennusvaiheessa. Tietysti uuden talon rakentaminen on usein mielessä, mutta toistaiseksi viihdymme täällä. Varsinkin, kun selvisi, että aivan kotimme lähellä oleva kyläkoulu saa jatkaa. Se on ihan huippujuttu!

Sisustusartesaanin kodissa kokeillaan erilaisia värisävyjä ja materiaaleja.

Värit vaihtuvat usein

Jenna Tallberg työskentelee sisustusartesaanina ja vastaa myös perheen oman kodin tyylistä.

– Meillä ei ole valkoista kotia, ja värit vaihtuvat usein. Makuuhuoneen päätyseinässä on nyt kolmas väri menossa, Tallberg nauraa.

Hän kokeilee erilaisia sävyjä ja materiaaleja usein ensin kotona ja ehdottaa niitä sitten asiakkailleen. Sisustuksessa Tallberg suosii vintagea.

– Ostan paljon kirpputoreilta. Keittiössä on fafan vanhat pinnatuolit. Ne ovat aivan originaalit, niitä ei ole käsitelty mitenkään.

Simppeli korkkilattia

Lattiamateriaaliksi taloon valikoitui helppohoitoinen tuplakorkkivinyyli, ja lattia toteutettiin esteettömänä.

– Meillä on vesikiertoinen lattialämmitys, joten korkkilattia pysyy hyvin lämpimänä. Se ei ole laminaatin tavoin ollenkaan kopiseva.

Kahden pienen lapsen äitinä Tallberg arvostaa myös sitä, että korkkilattia on helppo pitää puhtaana. Lattia on pitkäikäinen eikä sitä tarvitse huoltaa puulattian tavoin.

– Pesen lattiaa viikoittain lattianpesuaineella. Korkkilattia ei ole laminaatin tavoin aivan sileä, joten välillä eläväistä pintaa täytyy hieman tarkemmin hangata, mutta muuten se on helppo pitää puhtaana.

Kodinhoitohuoneen seinät ja lattiapinnat ovat puolestaan trendikästä mikrosementtiä.

– Lattiapinta on hiottu hyvin sileäksi, jolloin se on helpompi pitää puhtaana, Tallberg vinkkaa.

Suihkuhuoneessa seinät ja lattia ovat mikrosementtiä.
Vessassa on kaakelin sijaan värikäs tapetti.

 


 

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X