Mainos: Suomalainen Tehopesu
Mainos | Suomalainen Tehopesu Hohdokasta kotoilua

Miia Metson kotiunelma toteutui – koko perhe nauttii tunnelmallisen pihasaunan lempeästä lämmöstä

Vaikuttaja Miia Metso haaveili pitkään pihasaunasta. Nyt sellainen lämpenee perheen kodissa Liedossa ja löylyistä pääsee suoraan uimaankin.

Vaikuttaja Miia Metso haaveili pitkään pihasaunasta. Nyt sellainen lämpenee perheen kodissa Liedossa ja löylyistä pääsee suoraan uimaankin.

Kun vaikuttaja Miia Metso alkoi muutama vuosi sitten rakennuttaa perheelleen omakotitaloa Lietoon, oli saunan paikka selkeä. Metso oli nimittäin jo pitkään haaveillut pihasaunasta. Hänellä oli ollut mielessään sauna, josta pääsee suoraan pihaan vilvoittelemaan. Sauna, jonka oven avattuaan ei olisikaan ensimmäisenä vastassa kodinhoitohuone pyykkeineen.

Perhe unelmoi myös erillisestä vierashuoneesta, jonka voisi rakentaa pihasaunan pukuhuoneen yhteyteen.

– Vierashuoneeseen voivat tulevaisuudessa majoittua perheen teinit, kun heille tulee kavereita yökylään. Siellä voi sitten rauhassa valvoa ja kikatella, kolmen lapsen äiti pohtii.

Upea pihasauna valmistuikin samaan aikaan päätalon kanssa vuonna 2020. Sisällä talossa ei ole saunaa ollenkaan.

– Tavallinen sauna sisätiloissa jäisi meillä helposti varastoksi. Pihasauna pysyy saunana.

Pihasauna oli Miia Metson haave. Saunan edessä on keidasmainen vilvoittelualue, jossa on poreamme.

Puukiuas sen olla pitää

Pihasauna tekee saunomisesta myös hiukan tavallista spesiaalimpaa. Perhe tykkää esimerkiksi toisinaan mennä yhdessä päiväsaunaan. Sen lämmittäminen on aina isompi numero lapsillekin, sillä kiuas lämpenee puilla.

– Sähkökiuas ei ole meidän juttu. Puukiuas ja elävä tuli tuovat ihanan tuoksun ja tunnelman. Sauna lämpenee nopeasti.

Saunarakennus toimii vierasmajan lisäksi tarvittaessa myös Metson hiljaisena työtilana.

– Sinne voi mennä illalla tekemään töitä rauhassa, kun kotona volyymit nousevat kaakkoon.

Perheen aikuiset ovat tyytyväisiä, että pihasaunaunelmaan satsattiin heti alkuunsa. Jos saunarakennuksen rakentaminen olisi jäänyt tulevaisuuteen, se ei välttämättä olisi rakentunut ollenkaan.

– Rakentamisen hinnat ovat kallistuneet niin paljon. Sisäsauna on tietysti selvästi edullisempi. Onneksi tätä ei tarvitse enää päättää, Metso nauraa.

Pukuhuone noudattaa vaaleaa linjaa. Siellä vilvoittelijaa ja yövieraita odottaa roskalavalta pelastettu rautainen sänkysohva. Laudeliinoja säilytetään vanhassa puuarkussa.

Saunasta suoraan altaaseen

Miia Metso ei tunnustaudu kovin ahkeraksi saunojaksi. Pihasauna lämpenee silloin tällöin, vähän useammin kesäkaudella. Päärakennuksen ja pihasaunan välissä on viihtyisä, keidasmainen allasalue purjekatoksineen ja porealtaineen. Erityisesti perheen 3-, 5- ja 8-vuotiaat lapset viihtyvät altaassa polskien. Uimisen yhteydessä on kiva mennä saunaan lämmittelemään.

– Jätimme löylyhuoneen aika kompaktin kokoiseksi. En koe pienten lasten kanssa saunomista kovin rentouttavaksi, pelkään aina, että joku kaatuu kiukaalle. Mutta ehkä se on rauhallisempaa joskus myöhemmin. Lapset eivät ole pieniä ikuisesti.

Pihasaunassa on haluttu säilyttää tunnelmallinen hämäryys ja luonnollinen ilme: se on rakennettu ruskeasta, painekyllästetystä puusta. Tunnelmallinen tumma sisustus jatkuu suihkutiloihinkin.

Metsoille on tärkeä pitää sauna puhtaana ja lauteet huuhdellaan suihkupäällä aina saunomisen jälkeen. Perusteellisemman siivouksen yhteydessä sauna imuroidaan ja pestään Suomalainen Käyttövalmis Saunan Tehopesu -suihkeella.

Sauna on helppo ja nopea pestä suihkeen ansiosta esimerkiksi saunavieraita varten ja vastaavasti saunavieraiden jälkeen. Kun saunan pesee useammin, välttyy isommalta urakalta.  Käyttövalmiin suihkeen ansiosta saunan pesu on mieluista ja helppoa.

Suomalainen Käyttövalmis Tehopesusuihke nopeuttaa saunan pesua kätevyydellään.

 Näin peset saunan tehokkaasti mutta hellävaraisesti

  1. Avaa lauteiden huokoset lämminvesihuuhtelulla, näin lika irtoaa paremmin.
  2. Suihkuta pinnoille Suomalainen Käyttövalmis Saunan Tehopesua suutin spray-asennossa.
  3. Harjaa lauteita pehmeää harjaa käyttäen puun syiden mukaisesti, jolloin lauteet eivät pääse tikkuuntumaan. Muista pestä myös lauteiden raoista, etupinnoilta sekä alaosista. Huuhtele lämpimällä vedellä.
  4. Viimeistele lauteiden pesu kylmävesihuuhtelulla, jotta puun huokoset sulkeutuvat.
  5. Puhdista tarvittaessa myös kiuas ulkopuolelta, seinät, lattia sekä löylykauha ja -kulho. Saunan Tehopesu -suihke pesee tehokkaasti lauteiden lisäksi muutkin saunan ja pesutilan pinnat.
  6. Kuivata vastapesty sauna laittamalla se hetkeksi päälle.

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X