Mainos: Suomalainen Tehopesu
Mainos | Suomalainen Tehopesu Hohdokasta kotoilua

Mökki kesäkuntoon: Näin peset saunan raikkaaksi helposti

Mikä olisikaan parempi tapa korkata kesä ja sen tarjoamat mökkeilypuitteet kuin perusteellinen mökkisiivous? Näillä vinkeillä onnistut kotimaisella sekä ympäristöystävällisellä tavalla.

Saunan lauteet kannattaa pestä etu- ja alaosista sekä laudepuiden väliköistä, jotta lika ei pääse vuosien saatossa pinttymään.

Mikä olisikaan parempi tapa korkata kesä ja sen tarjoamat mökkeilypuitteet kuin perusteellinen mökkisiivous? Näillä vinkeillä onnistut kotimaisella sekä ympäristöystävällisellä tavalla.

Kesä on jälleen käsillä ja mökkeilykausi pyörähtää kunnolla käyntiin. Yksi tärkeimmistä mökin vuosihuollettavista paikoista on mökin sydän sauna. Järven rannassa tai pihalla sijaitseva sauna kannattaa puhdistaa perusteellisesti ennen saunomista, jotta hemmottelevista löylyistä pääsee nauttimaan takuuraikkaassa ympäristössä.

Fiksu saunanpesijä aloittaa operaation kiukaan kuntotarkastuksesta ja pidentää näin kiukaan käyttöikää. Kiuaskivien kunto selviää kopauttamalla: jos kivet murenevat, on ne syytä korvata ne uusilla. Tulipesän puhkipalaneet seinät tai arinan halkeamat puolestaan ovat merkki siitä, että kiuas kannattaa vaihtaa uuteen mahdollisimman pian.

Myös itse puhdistuspuuhat kannattaa aloittaa tulipesän tyhjennyksellä ja kivipölyjen puhdistuksella, mieluiten rikkalapiota imurin sijaan käyttämällä. Myös katon, seinien ja lattian harjaus sekä irtoliasta puhdistus kannattaa ajoittaa tähän kohtaan.

Ohjeet saunan huoltoon

Suomalainen Saunan Tehopesu on raikas mentholin ja eukalyptuksen tuoksuinen puhdistusaine.

Lämminvesi avaa lauteiden huokoset

Kutsuvan ja puhtaan saunan pesu alkaa aukaisemalla lauteiden huokoset lämminvesihuuhtelulla – näin myös lika irtoaa paremmin.

Oikea pesuaineen valinta

Saunaa ei saa pestä kloriittipitoisella pesuaineella, sillä kloriitti haihtuu ilmaan, eikä sitä ole suositeltavaa hengittää. Tehokas keino lauteiden pesuun on lämpimään veteen sekotettu, heikosti emäksinen, mentholin tuoksuinen sekä avainlippumerkitty Suomalainen Saunan Tehopesu.

Harjaus puun syiden mukaisesti

Harjaa Saunan Tehopesua lauteisiin pehmeää harjaa käyttäen puun syiden mukaisesti, jolloin lauteet eivät pääse tikkuuntumaan. Muistathan pestä myös lauteiden raiosta, etupinnoilta sekä alaosista: vaikka likaa ei suoraan näkisikään, voivat vuodet kerätä piilopaikkoihin melkoisen likapotin.

Pesun viimeistely kylmällä vedellä

Perusteellisen pesun jälkeen sulje lauteiden huokoset tällä kertaa kylmävesihuuhtelulla. Kun tulipesä, kiuas, seinät sekä lauteet ovat puhtaat, voit viimeistellä saunan raikkauden lattian pesulla sekä löylykauhan ja -kulhon kaltaisten tykötarpeiden puhdistuksella.

Vastapesty sauna kannattaa kuivattaa se hetkeksi päälle laittamalla, ja saunan kuivuessa voit viimeistellä kevätsiivouksen pukuhuoneen sekä mökin mattojen pesulla.

Muista luontoystävällinen pesuaine matoille

Matot puhdistuvat ympäristöystävällisellä ja biohajoavalla Suomalaisella Mattojen Tehopesulla, ja pesu-urakan ja mattojen auringossa kuivattamisen jälkeen voitkin hyvällä omallatunnolla nauttia ihanista kesäilloista suomalaisilla tuotteilla puhdistetussa mökkisaunassasi.

Suomalainen Maton Tehopesu on ympäristöystävällinen pesuaine vesipestävien mattojen pesuun.

Arvonta on päättynyt!

Vastaa kyselyyn ja osallistut arvontaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kaksi ihanaa tuotepakettia, jotka sisältävät laadukkaita siivoustuotteita. Yhden palkinnon arvo on noin 25 euroa. Kilpailun voimassaoloaika on 10.6.–30.6.2019.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

 

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X