Mainos: Duck
Mainos | Duck Hohdokasta kotoilua

Poista pöpöt tehokkasti kylpyhuoneesta

Vessan ja kylpyhuoneen siisteydestä ei kannata tinkiä. Märkätilat ovat yleensä kodin arvokkaimpia remontteja. Siisti vessa ja kylppäri säilyvät pitempään hyvässä kunnossa. Lisäksi niissä on miellyttävämpi käydä - myös vieraiden.

Teksti:
Duck

Siisti ja puhdas kylpyhuone tuo iloa arkeen.

Teksti:
Duck

Vessan ja kylpyhuoneen siisteydestä ei kannata tinkiä. Märkätilat ovat yleensä kodin arvokkaimpia remontteja. Siisti vessa ja kylppäri säilyvät pitempään hyvässä kunnossa. Lisäksi niissä on miellyttävämpi käydä - myös vieraiden.

Juttu julkaistu maaliskuussa 2020

Vessaamme kiteytyy usein koko kodin huolenpito. Wc on kodin kruunu. Sen yleisilme kertoo kodista enemmän kuin tuhat sanaa.

– Kuvittele tilanne, jossa käyt vessassa vieraassa kodissa. Tiedät, miltä tuntuu, jos vessa on epäsiisti. Puhdas vessa on koko kodin käyntikortti, toteaa palvelun ja laadun valvoja Sari Lahti Freska-kotisiivouspalvelusta.

Syy kylpyhuoneen ja wc:n huolelliseen siivoukseen ei kuitenkaan ole vain esteettinen. Tärkeää on myös hygieenisyydestä huolehtiminen. Moni pöpö lähtee usein liikkeelle epäsiististä ja huitaisten pestystä vessasta.

– Bakteerit viihtyvät ovenkahvojen lisäksi hanoissa, vessanpöntössä ja viemärien alueilla.

Freska-kotisiivouspalvelun Sari Lahti
Freska-kotisiivouspalvelun Sari Lahti opastaa, että kylpyhuoneen peilit kannattaa pyyhkiä viikkosiivouksen yhteydessä.

Vaali kodin arvokkaimpia tiloja

Lahti pitää kylpyhuoneen ja vessan säännöllistä huolehtimista myös tilojen kuntoa ylläpitävänä keinona.

– Märkätilojen remontit ovat yleensä kodin kalleimpiin kuuluvia. Säännöllisellä siivoamisella kylpyhuone ja wc pysyvät kunnossa paremmin ja pitempään.

Kylpyhuoneen ja wc-tilojen siivoamiseen vaikuttavat kodin asukkaat ja heidän elämäntilanteensa.

Duck WC-puhdistusaine puhdistaa pöntön näppärästi viikkosiivouksen välissä. Duck WC-puhdistusaineen kaula ylettää myös hankaliin paikkoihin ja pöntön puhdistaminen on helppoa.

– Käyttö aina ratkaisee. Yksin asuvan tarve siivota vessaa on toisenlainen kuin esimerkiksi perheen, jossa on monta pientä lasta. Pienten lasten kanssa vessa ei pysy pitkään siistinä.

Siivouksen aa ja oo ovat välineet ja aineet

Siivouksessa kaiken aa ja oo ovat laadukkaat siivousvälineet. Niihin kuuluvat paitsi wc-tilojen ja kylpyhuoneiden siivoamiseen tarkoitetut harjat, sienet ja siivousliinat, mutta myös siivousaineet.

– Kotiin sopivat tarvikkeet ja aineet löytyvät päivittäistavarakauppojen hyllyiltä. Esimerkiksi wc-pöntön puhdistamiseen kannattaa ehdottomasti käyttää aina tehtävään tarkoitettua, kaulallisessa pullossa olevaa ainetta, joka puhdistaa pöntön parhaiten.

Kun siivousaineet ovat käyttötarkoituksen mukaan valittu, vettä ei tarvitse lotrata. Vettä käytetään Lahden mukaan siivouksessa yleisesti aivan liikaa.

– Oikeasti vettä tarvitaan kylpyhuoneen ja wc-tilojen siivoamisessa vain kylpyhuoneen seinien ja lattian puhdistamiseen. Kaikkeen muuhun riittää pyyhkiminen kuivalla tai nihkeällä. Mitä nihkeämpi siivousväline on, sitä parempi on lopputulos, myös kylpyhuoneessa ja vessassa. Pinnoista tulee kiiltävät ja hohtavat, eikä niihin jää pölyrantuja tai roiskejälkiä.

Siivouskalenteri: Kylpyhuone ja wc

Kerran viikossa

 • Aloita siivoaminen imuroimalla, jos samassa tilassa on pyykkihuolto.
 • Poista lattiakaivon päällä olevat hiukset ja roskat.
 • Pese kylpyhuoneen seinät. Kastele pinnat, suihkuta suoraan pinnalle kylpyhuoneen pesuainetta ja pese pinnat esimerkiksi sienellä kauttaaltaan. Huomioi myös laattojen saumat. Niihin kertyy ajan saatossa kalkkia.
 • Muista puhdistaa mahdollinen suihkuseinä ja saunan lasiovi. Kalkki ja lika tarttuvat niihin nopeasti. Lasipinnat on helpoin puhdistaa sienellä tai lastalla kuivaten.
 • Pese kylpyhuoneen lattia. Parhaiten se onnistuu lattianpesuharjalla. Silloin myös laattojen saumat puhdistuvat huolellisesti. Lattian voi kuivata lastalla pesun jälkeen.
 • Pese allasalue ja allaskaapit ulkoapäin sekä lavuaari ja hanat. Muista myös hanan alareuna sekä hanan alapuoli. Lika lähtee parhaiten wc:n ja kylpyhuoneen puhdistukseen sopivalla aineella ja sienellä. Ota allaskalusteissa huomioon niiden materiaali, ja vältä vahingoittamasta sitä.
 • Pese wc-pönttö. Laita pöntön sisäosiin wc:n pesuainetta ja harjaa koko pöntön sisäosa niin, että kaikki lika poistuu. Suihkuta muut wc-pöntön pinnat siihen tarkoitetulla puhdistusaineella ja pyyhi joko wc-paperilla tai nihkeällä siivousliinalla.  Muista siivotessasi pöntön tausta ja lattia.
 • Puhdista kylpyhuone- ja wc-tilojen peilit tehtävään sopivalla ikkunanpuhdistusaineella.
 • Pyyhi oven kahvat ja niiden ympärykset nihkeällä siivousliinalla. Käytä apuna suihkutettavaa siivousainetta.
 • Tyhjennä roskapönttö ja pyyhi se ulkoapäin.

Viikkosiivouksen välissä

 • Puhdista wc-pönttö kaulallisen puhdistusaineen kera tarpeen mukaan. Käytä puhdistukseen sopivaa harjaa.
 • Käytä tarvittaessa wc-raikastinta, joka ylläpitää pöntön puhtautta.

Kerran tai pari kuukaudessa

 • Jos samassa tilassa on pyykinpesukone, puhdista pesukoneen taustat.
 • Pese koko kylpyhuone eli kaikki seinä- ja lattia-alueet.
 • Puhdista lattiakaivo myös sisältä.
 • Pese ja huolla siivousvälineesi. Harva muistaa, että myös kylpyhuoneen ja vessan siivouksessa tarvittavista välineistä on huolehdittava. Wc-harjan kuppi on pestävä säännöllisesti sekä sienet ja siivousliinat on käytön välissä kuivatettava ja pestävä tai vaihdettava tarvittaessa uusiin.

Harvemmin kuin kerran kuukaudessa

 • Puhdista ja siivoa sauna. Siivousväli riippuu saunan käytöstä.
 • Siivoa allaskaappien ja mahdollisten pyykinhuoltokaappien sisäpuoli. Pölyä kertyy myös kaappien sisäpuolelle.

Vinkit siivoukseen antoi Sari Lahti kotisiivouspalvelu Freskasta

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X