Horoskooppimerkit

Horoskooppi paljastaa, oletko herkkä kaihomieli, tasainen järkeilijä vai karski kovis

Kauris ja härkä arvostavat järkeä enemmän kuin tunnetta. Kalat sen sijaan liikuttuu ja suuttuu yhdestä katseesta. Oinas vaikuttaa karskilta, mutta on todellisuudessa tunneihminen. Herkkyyshoroskooppi paljastaa, oletko herkkä haavanlehti vai jäyhä järkeilijä.

Teksti:
Janica Brander

Kuinka herkkä olet horoskooppisi mukaan?

Kauris ja härkä arvostavat järkeä enemmän kuin tunnetta. Kalat sen sijaan liikuttuu ja suuttuu yhdestä katseesta. Oinas vaikuttaa karskilta, mutta on todellisuudessa tunneihminen. Herkkyyshoroskooppi paljastaa, oletko herkkä haavanlehti vai jäyhä järkeilijä.

Herkkyyshoroskooppi paljastaa, oletko luonteeltasi herkkä vai järkeilijä.

Oinas (21.3.−20.4.) on salaherkkä räiskyjä

Oinas ei vaikuta ulospäin herkältä, vaan itsevarmalta, jopa karskilta horoskooppimerkiltä. Oinas on imagoltaan tällainen, mutta kuoren alla piilee intohimoinen tunneihminen.

Vaikka oinas on herkkä, hän ei ole epävarma. Oinaan herkkyys liittyy rakkaudennälkään, aistillisuuteen ja haluun tulla kuulluksi. Joskus hän on sitä ärhäkkäämpi, mitä turhautuneempi ja yksinäisempi hän on. Oinaan tunteet ovat kuumia, räiskyviä ja kaikennieleviä.

Introvertit ja arat ihmiset joutuvat usein törmäyskurssille oinaan kanssa. Oinas ei kestä arastelua, ja hitaasti lämpiävät tyypit pitävät häntä tunteettomana kuumakallena. Tulkinta on kuitenkin väärä, sillä juuri tunteellisuus tekee oinaasta räiskyvän persoonan.

Härkä (21.4.−20.5.) kuuntelee järkeä, ei tunnekuohuja

Härkä on tasainen ja realistinen maamerkki. Härkä ei ole kovin neuroottinen, ja hän pystyy pitämään tunnekuohunsa aisoissa maalaisjärjen avulla.

Härän sensitiivisyys ilmenee aistillisuutena. Hän on herkkä ympäristölle, äänille, väreille, tuoksuille ja mauille. Luonnossa samoilu ja taide auttavat häntä päästämään irti rationaalisuudesta, mikä tekee hänestä välillä etäisen ja jähmeän.

Härän on vaikea ymmärtää impulsiivisuutta. Hänen mielestään aikuisen ihmisen on osattava hillitä itsensä ja kuunneltava järkeään. Todella herkät tunneihmiset kokevat hänen tasaisuutensa empatiakyvyttömyydeksi, vaikka härkä yrittää vain rauhoitella heitä.

Kaksoset (21.5. −21.6.) on herkkä ärsykkeille ja stressille

Kaksoset on erittäin älyllinen horoskooppimerkki. Kaksoset-tähtimerkki hermostuu ja stressaantuu helposti, mutta neuroottisuus johtuu enemmänkin hänen ajatuksistaan kuin tunteistaan.

Kaksoset on herkkä henkiselle kuormitukselle ja stimulanteille. Kahvi, tupakka, alkoholi, kiire ja liian monet projektit polttavat hänet nopeasti loppuun. Tunnekokemuksiin, kuten rakkauteen, hän suhtautuu kuitenkin kepeästi, jopa pinnallisesti.

Kaksoset on hurmaava, mutta jos toinen osoittaa nopeasti suuria tunteita, hän ahdistuu. Tämä hämmentää niitä, jotka  avaavat sydämensä empimättä. Kaksoset on omalla tavallaan herkkä, mutta häntä liikuttaa ja vaivaa muiden tunteiden sijaan eniten se, mitä muut ajattelevat hänestä.

Rapu (22.6.−22.7.) hautoo tunnemyrskyjään piilossa

Rapu on eläinradan herkimpiä horoskooppimerkkejä. Rapu on kova analysoimaan muiden vaikuttimia ja kantaa jatkuvasti huolta rakkaidensa hyvinvoinnista.

Rapu pelkää paljastaa tunteensa, mutta hänen mielessään pyörii loputon tunne- ja tulkintavyöry. Joskus hän vetää muiden käytöksestä omia johtopäätöksiään, loukkaantuu ja vetäytyy. Rapu on niitä ihmisiä, joka alkaa itkeä tai mököttää, kun joku katsoo häntä ikävällä tavalla.

Vaikka ravun herkkyydessä on itsekkäitä ja diivailevia piirteitä, hän tarkoittaa hyvää. Tämä hellä perheihminen tarkkailee läheisiään ja miettii, onko heillä kaikki hyvin. Perheenjäsenen tuska voi viiltää rapuun haavat, joiden parantumisessa kestää vuosia.

Leijona (23.7.−22.8.) on usein sokea muiden tunteille

Leijonan rento itseriittoisuus luo vaikutelman teflonpinnasta. Leijona on vahva ja egoistinen merkki, mutta hänelläkin on herkät kohtansa. Leijona tosin yrittää kätkeä ne.

Vaikka leijona on joskus päsmäröivä pomottaja, hän on orpo ilman laumaansa. Yksinäisyys tekee kissavaltiaasta aran ja heikon. Leijona tuntee myös suurta häpeää huomattuaan, että hänen jyräämisensä meni liian pitkälle. Asian myöntäminen on hänelle kuitenkin vaikeaa.

Leijona tarvitsee rakkautta ja huomiota tunteakseen itsensä vahvaksi. Valitettavasti hän ei ole aina valpas muiden tunteille ja aroille kohdille. Leijona voi mennä liian pitkälle, koska hän ei aisti muiden ärtymystä ajoissa.

Neitsyt (23.8.−22.9.) huolehtii yökaudet muiden puolesta

Tämän pidättyväisen horoskooppimerkin pinnan alla kuohuu. Neitsyt on empaattinen huolehtija, joka imee itseensä muiden tunteet ja ympäristön ärsykkeet.

Neitsyt viettää unettomia öitä miettiessään, miten hänen läheisensä pärjäävät, mitä muut ajattelevat hänestä ja miten työasiat saadaan rullaamaan. Hän on herkkä kritiikille, vaatii itseltään paljon ja tekee kaikkensa miellyttääkseen muita.

Neitsyt yrittää pitää tunteensa kurissa tiukoilla säännöillä ja rutiineilla. Hän voi myös vaikuttaa ulospäin tylyltä. Neitsyt nimittäin kätkee herkkyytensä, sillä hän pelkää, että muut pitävät häntä heikkona tai nolona.

Vaaka (23.9.−22.10.) huomaa heikot signaalit

Vaaka on aistillinen ja sosiaalisesti herkkä. Vaaka nauttii taiteesta, erotiikasta, ruoasta ja keskusteluista. Vaaka on myös diplomaattinen ja hänellä on tarkka sosiaalinen silmä.

Vaaka huomaa pienet signaalit ja luo niiden avulla kokonaiskuvan tilanteesta. Hän kannustaa muita puhumaan ja yrittää luoda ympärilleen luottamuksellisen ilmapiirin. Pehmeys ja miellyttävyys kuvaavat tätä eleganttia kaunosielua.

Äärimmäiset tunneilmaisut voivat kuitenkin säikäyttää vaa’an. Etenkin rajut itku- tai raivokohtaukset voivat saada hänet häkeltymään, jolloin hän pakenee edustushymyn taakse. Sekä pehmeys että pinnallisuus ovat osa vaakaa, ja epävarmana hän voi olla jopa kylmä.

Skorpioni (23.10.−22.11.) on äärimmäisen tunteellinen ja tunteeton

Skorpioni on malliesimerkki siitä, miten eri tavoin herkkyys voi ilmetä ihmisessä. Herkkyys nimittäin tekee hänestä yhtä aikaa pehmeän ja julman.

Tämä horoskooppimerkki elää vaistojen ja tunteiden maailmassa. Skorpioni näkee muiden motiivit, ja joskus hän kehittelee mielessään turhankin villejä salaliittoteorioita. Hän on valmis syöksymään rakkaidensa puolesta tuleen, mutta vihollisiaan hän kohtelee säälimättömästi.

Ulkoisesti skorpioni on usein pidättyväinen. Hän voi antaa itsestään kuvan lepsukkana tai kylmänä koviksena. Kulissin takana piileskelee tunneihminen, jonka herkkyys voi ajaa hänet uhrautumaan, hullaantumaan tai kostamaan.

Jousimies (23.11.−22.12.) välittää syvästi koko maailmasta

Suorassa ja optimistisessa jousimiehessä on viehättävää lapsekkuutta. Tämä maailmanvalloittaja uhkuu elinvoimaa ja tunteita. Jousimies on kiinnostuneempi ihmisistä kuin pykälistä ja materiasta.

Oinaan tavoin jousimiestäkin voidaan pitää yli-itsevarmana öykkärinä, sillä hän ei pyytele anteeksi. Jousimies puhuu välillä ohi suunsa, mutta se ei johdu tunteettomuudesta, vaan suoruudesta ja innostumisesta. Loppupeleissä hän haluaa muille vain hyvää.

Jousimies välittää yhteiskunnasta, ympäristöstä ja vähäosaisista. Hän on hedonisti, mutta hänen on vaikea nauttia, jos joku kärsii. Jousimiehen herkkyys onkin globaalia empatiaa koko maailmaa, luontoa ja eläimiä kohtaan.

Kauris (22.12.−19.1.) on kulmikas kylmähermo

Kauris on tähtimerkeistä jäyhin ja rationaalisin. Ei ole olemassa asiaa, josta hän ei voisi tehdä Excel-taulukkoa tai projektisuunnitelmaa, siltä häntä ohjaa järki, ei tunteilu.

Kauris ei ymmärrä avointa tunteellisuutta. Se pelottaa häntä, ja hän voi verhota neuvottomuutensa halveksuntaan. Toisaalta pehmeät ja räiskyvät ihmiset kiehtovat kaurista. Hän on tottunut olemaan kaikessa hyvä, ja häntä häiritsee, miksi herkkyys on hänelle vaikeaa.

Kauris kestää stressiä paksun nahkansa ansiosta. Parhaimmillaan hän auttaa herkempiään pysymään kasassa. Joskus kauriin tapa ilmaista asiat on kuitenkin liian töksähtävä. Kauris vihaa häviämistä, joten vika on hänen mielestään yliherkässä loukkaantujassa.

Vesimiehen (20.1.−19.2.) viileä äly torppaa hempeilyn

Vesimiehen suhde herkkyyteen on erikoinen. Vesimies on pehmeitä arvoja kannattava humanisti, mutta hänen viestintätyylinsä on välillä kaukana pehmeydestä ja empaattisuudesta.

Vesimies ei välitä, mitä muut ajattelevat hänestä. Hän ei pelkää kiihkeitä väittelyitä, ja hän suorastaan nauttii ollessaan yksin oppositiossa. Tämä kapinallinen ei aina ymmärrä, miten pahasti hän loukkaa muita, ja miksi se on väärin.

Filosofointi ja äly ovat vesimiehen tapoja hallita ahdistusta ja epävarmuutta. Lisäksi hänen herkkyyteensä kohdistuu enemmän aatteisiin kuin ihmisiin. Vesimies voi reagoida kiihkeästi ympäristörikkomuksiin, mutta ihmissuhteet hän voi hoitaa viileästi.

Kalat (20.2.−20.3.) iloitsee, loukkaantuu ja ahdistuu päivittäin

Kalat on äärimmäisen herkkä, vaistojensa varassa elävä ja ilmaisuvoimainen horoskooppimerkki. Kalat reagoi voimakkaasti arjen pieniin käänteisiin, joita paatunut ihminen ei huomaa.

Kalojen elämä on herkkyyden vuoksi antoisaa ja raskasta. Tämä tunneihminen liikuttuu kyyneliin nähdessään ensimmäisen leskenlehden. Jos kaupan kassa on kaloille tyly, hän murehtii asiaa viikkokaudet ja jankuttaa, mitä pahaa hän on tehnyt.

Kalat on kaihoisa nostalgikko, jolla on voimakas hoivavietti. Välillä hän kantaa koko maailman murheita harteillaan. Etenkin lapset, eläimet ja vanhukset herkistävät hänet, eikä hän laske heikompien vuoksi tekemiään työtunteja.

Lähteet: Astro Centre, Spiritual Unite, Your Tango

X