Horoskooppimerkkien piilevät kyvyt
Horoskooppimerkit

Horoskooppimerkkien piilevät kyvyt – asuuko sisälläsi taiteilija, psykologi tai mestarikokki?

Jokaisella ihmisellä on omat vahvuutensa, mutta emme aina tunnista niitä ja tiedä, miten voisimme käyttää lahjakkuuttamme. Horoskooppimerkkisi kertoo, mikä on sinun piilevä kykysi, ja miten voit hyödyntää sitä elämäsi eri osa-alueilla.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.320.4.) on sporttinen tanssitaituri

Oinas on eläinradan energisimpiä merkkejä. Sarvipäällä riittää virtaa ja kunnianhimoa, ja tasainen elämä turhauttaa häntä. Oinaan on saatava purkaa höyryjään fyysisesti, ja hän onkin liikunnallisesti erittäin lahjakas.

Kunnianhimoinen oinas loistaa nopeissa ja kilpailullisissa lajeissa. Sähäkät maila- ja pallopelit sekä tanssi sopivat hänelle, sillä oinasrakastaa taklaamista ja voittamista. Hän on myös sensuelli ja nauttii tanssin eroottisesta jännitteestä. Kaikki oinaan vahvuudet yhdistyvät kilpatanssissa.

Sporttisuutensa lisäksi oinas on hyvä ohjaamaan muita. Oli hänen päivätyönsä mikä tahansa, jumppatuntien vetäminen ja urheilujoukkueiden valmentaminen tuovat hänen elämäänsä uutta sisältöä. Näissä harrastuksissa oinas saa myös olla äänessä ja esillä.

Härkä (21.4.20.5.) loistaa kauhan varressa

Härkä on herkkusuu, mutta myös tunnettu laiskuudestaan. Hän turvautuu herkästi noutoruokaan ja hemmottelee itseään ravintoloissa. Härän kannattaa kuitenkin kaivaa keittokirjat hyllystä, sillä hänestä kuoriutuu pienellä vaivalla mestarikokki.

Härkä on kärsivällinen horoskooppimerkki. Kokkailusta innostuttuaan hän jaksaa haudutella lihaa ja perata kalan. Härälle kelpaa vain paras, joten keitoksiin ei eksy raakoja tomaatteja tai rupisia perunoita. Herkät aistit auttavat härkää maustamaan ruoan tasapainoisesti ja kekseliäästi.

Koska härkä on rauhallinen, hän jaksaa opettaa ruoanlaittoa myös muille. Hän on hyvä etenkin lasten ja teinien kotitalousopettajana, sillä nuoret kunnioittavat hänen hiljaista auktoriteettiaan. Härkä huolehtii myös siitä, että pikkukokit siivoavat jälkensä.

Kaksoset (21.5.21.6.) saa vieraatkin avautumaan

Kaksoset on tunnettu puheliaisuudestaan ja huumorintajustaan. Tämän tähtimerkin heikkouksia ovat pinnallisuus ja juoruilu. Jos kaksoset oppii kanavoimaan sosiaalisuutensa oikein, hän saa jähmeätkin ihmiset avautumaan.

Kaksoset pystyy puhumaan kenen kanssa tahansa, ja hänestä huokuu kiinnostus toista kohtaan. Tämä on tärkeä piirre esimerkiksi terapeutin, sosiaalityöntekijän ja opettajan työssä. Kaksoset on myös loistava elämäntapavalmentaja, sillä tässä roolissa hän saa tehdä sitä, mitä rakastaa eniten: puhua.

Jos uuden ammatin hankkiminen ei ole realistinen vaihtoehto, kaksoset voi hyödyntää sosiaalista lahjakkuuttaan vapaaehtoistyössä. Hän on hyvä tukihenkilö esimerkiksi vanhuksille ja lapsille. Myös kirjoittamiseen ja esiintymiseen liittyvien harrastusryhmien vetäminen ja sujuu häneltä.

Rapu (22.6.22.7.) osaa hoivata masentunutta

Rapu vaikuttaa ulospäin aralta ja omaan maailmaansa käpertyneeltä. Se, että ravulla on loistavat ihmissuhdetaidot, voi olla yllätys hänelle itselleenkin. Ravun sosiaalisuus ei kuitenkaan ole puheliaisuutta, vaan hänellä on lähes yliluonnollinen kyky aistia muiden tunnetilat.

Rapu huomaa pienet eleet, kuulee vaihtelut toisen äänenpainossa ja huomaa rivien väliin kätketyt viestit. Hän aistii, jos toinen on allapäin ja ymmärtää, mistä masennus johtuu. Ravun olemus on lempeä, ja hänen pelkkä läsnäolonsa piristää masentunutta.

Ravun hoivaamistaitoja tarvitaan silloin, kun puhuminen on vaikeaa. Hänestä huokuu empatia, joka on parasta balsamia akuutissa kriisissä, jolloin ongelman analysoiminen on vielä liian vaikeaa. Rapu hakeutuukin usein hoivatyöhön, ja hän on ystäviensä luotettava olkapää.

Horoskooppimerkkien piilevät kyvyt.

Kaksoset pystyy puhumaan kenen kanssa tahansa, ja hänestä huokuu kiinnostus toista kohtaan.

Leijonan (23.7.22.8) huumori laukaisee jännitteet

Leijona rakastaa huomiota ja imartelua. Vaikka tämä horoskooppimerkki on egoistinen, leijonalla on tarkat sosiaaliset tuntosarvet ja hyvä tilannetaju. Hän on perusluonteeltaan positiivinen, ja hänen ylvään kuorensa alle kätkeytyykin älykäs viihdyttäjä.

Leijonan piilevä kyky on taito murtaa jää kankeissa tilanteissa. Kun ihmiset eivät tunne toisiaan tai heidän välillään on jännitteitä, leijona estää kiusalliset tilanteet huumorillaan. Hän ei vitsaile kenenkään kustannuksella, vaan suuntaa huomion pois seurueen ristiriidoista hauskoihin asioihin.

Leijona voi käyttää kykyään improvisaatiossa tai stand up -komiikassa, sillä hän osaa lukea muita ja hänellä leikkaa nopeasti. Näitä taitoja tarvitaan myös hankalissa asiakaspalvelutilanteissa ja työpaikan kahnauksissa.

Neitsyellä (23.8.22.9.) on valokuvamuisti

Neitsyet ovat tunnetusti pikkutarkkoja ja järjestelmällisiä. He ovat myös vaatimattomia, eikä muilla ole aina  käsitystä neitsyen lahjakkuudesta. Kyse ei nimittäin ole vain tarkkuudesta, vaan ilmiömäisestä kyvystä havaita, muistaa ja lajitella asioita.

Neitsyt huomaa virheet suurissakin kokonaisuuksissa ja muistaa kaiken poikkeuksellisen. Pahimmillaan piirre tekee hänestä itsekriittisen valittajan. Jos neitsyt opettelee armollisuutta itseään ja muita kohtaan, hän voi hyödyntää taitojaan esimerkiksi tutkimus- ja arkistointityössä.

Valokuvamuisti, tunnollisuus ja rakkaus listoihin voivat viedä neitsyen tieteelliselle uralle. Hyvästä muistista ja tarkkuudesta on hyötyä myös käytännön töissä. Kaupan tai kirpputorin pitäminen luonnistuu neitsyeltä vaivattomasti, sillä hän muistaa kaikki tuotteet ja huomaa huijausyritykset.

Vaaka (23.9.22.10.) on mestari suostuttelussa

Vaaka on eläinradan miellyttävin ja diplomaattisin horoskooppimerkki. Hän yrittää ymmärtää kaikkia ja uskoo, että ristiriidat voidaan ratkoa kuuntelemalla ja keskustelemalla. Vaa´an piilevä taito onkin ilmiömäinen suostuttelukyky.

Vaa´an suostuttelutyyli ei ole painostava. Hän osaa manipuloida, mutta tekee sen niin hienovaraisesti, että muut kuvittelevat muuttaneensa itse mieltään. Vaaka saa riitapukarit halaamaan toisiaan, ja myös vaa´an kanssa eri mieltä olleet taipuvat hänen puolelleen.

Suostuttelukyvystä on hyötyä juridisella alalla, asiakaspalvelussa ja myyntityössä. Vaaka ei ole päällekäyvä myyjä, mutta hän tahkoaa tiimin parasta tulosta. Työkaverit ihmettelevät, mikä on ujohkon vaa´an menestyksen salaisuus. Hänhän vain nyökkäilee ja kuuntelee – ja juuri siksi häneltä ostetaan.

Skorpionin (23.10.22.11.) tahdonvoima siirtää vuoria

Skorpioni vaikuttaa usein hiljaiselta, jopa passiiviselta persoonalta. Hän on kuitenkin kaikkea muuta. Jähmeän kuoren alla virtaa laava, joka sulattaa tieltään kivet ja kannot. Skorpionin piilevä kyky on uskomaton tahdonvoima, joka saa hänet sitoutumaan pitkiin projekteihin.

Oli kyse sitten laihduttamisesta, kirjan kirjoittamisesta tai uuden tuotteen lanseeraamisesta, skorpioni tekee sen, minkä päättää. Muut eivät aina tiedä, miten sinnikäs skorpioni on, sillä hän pitää matalaa profiilia. Skorpioni on myös taikauskoinen. Hän pelkää tahdonvoimansa herpaantuvan, jos hän kertoo suunnitelmistaan muille.

Skorpionin kannattaa käyttää lahjaansa pitkissä, kärsivällisyyttä vaativissa hankkeissa. Tämä voi tarkoittaa niin talon rakentamista kuin 1000-sivuisen fantasiaeepoksen kirjoittamista.

Jousimies (23.11.22.12.) motivoi muut muutoksiin

Jousimies on sosiaalinen ja positiivinen horoskooppimerkki. Hän ei murehdi epäonnistumisiaan, vaan suuntaa katseensa tulevaisuuteen ja koko maailmaan. Hänellä on poikkeuksellinen kyky ilahduttaa muita ja saada heidät näkemään ympärillään olevat mahdollisuudet.

Jousimiehen iloinen olemus tuottaa muille mielihyvää ja luo kannustavan ilmapiirin. Hän katsoo ihmisiä silmiin, hymyilee ja kuuntelee tarkasti. Jousimies on myös leikkisä, ja hän saa innostettua kaavoihin kangistuneet ihmiset kokeilemaan uusia asioita.

Motivointikykyä voi hyödyntää niin lasten kuin aikuisten opettamisessa. Uraorientoitunut jousimies on kuin kotonaan start up -yrityksissä hengenluojana. Hän ei tosin viihdy pitkään aloillaan, sillä hän on innostaja ja aloittaja, ei puurtaja.

Kauriin (22.12.19.1.) teräshermot eivät herpaannu

Kauris on kunnianhimoinen, rautaisella moraalilla varustettu uraihminen. Hän haluaa menestyä ja on valmis uhraamaan sen vuoksi paljon aikaa ja energiaa. Päivätyönsä lisäksi kauris pyörittää firmaa, tekee väitöskirjaa ja golfaa. Hektinen elämä ei kuitenkaan saa häntä ylikierroksille.

Hyvät hermot ja keskittymiskyky ovat kauriin salaisia aseita. Hän vaikuttaa hiljaiselta ja kiltiltä, mutta menestyy bisneksessä, koska pystyy hillitsemään itsensä tiukoissa tilanteissa. Vaikka kauris on herkkä, hän keskittyy työelämässä tiukasti faktoihin.

Hyvien hermojensa ansiosta kauris menestyy rahoitusalalla, toimittajana, poliisina, palomiehenä tai ensihoitajana. Muiden paniikki ei saa häntä hätääntymään. Päinvastoin, mitä hektisemmäksi tilanne muuttuu, sitä enemmän kauris on elementissään.

Vesimies (20.1.19.2.) uskaltaa kulkea omaa tietään

Vesimies etsii elämän tarkoitusta. Hän uskoo, että jokaisella on oma roolinsa universumissa. Porvarillisiin kaavoihin kangistuminen ja muiden matkiminen on hänelle kauhistus. Vesimiehen piilevä kyky onkin rohkeus, joka kätkeytyy hänen hiljaisuutensa alle.

Vesimies ei yritä taivuttaa muita tahtoonsa. Hän lipuu omaa reittiään pitkin kuin suuri ja tyyni valtamerilaiva. Vesimies uskaltaa tehdä elämässään rohkeita valintoja, vaikka ne olisivat epämuodikkaita ja muut kritisoisivat häntä.

Vesimies on kiinnostunut tieteestä ja taiteesta. Hän kanavoikin rohkeutensa usein muotiin, musiikkiin tai keksintöihin. Massat eivät kuitenkaan innostu hänen luomuksistaan, ja vesimiehen nerous ymmärretään usein jälkeenpäin. Hän on kuitenkin sinut asian kanssa eikä katkeroidu.

Kalat (20.2.20.3.) osaa loihtia kauneutta kaikkialle

Kalat on eläinradan visuaalisin merkki, joka näkee kaikkialla mahdollisuuksia askarteluun, maalaamiseen, sommitteluun ja tuunailuun. Vaikka hänen leipätyönsä olisi arkinen, hänen sisällään asuu taiteilija, joka pyrkii vimmatusti ulos.

Empaattinen kalat hakeutuu usein hoiva- tai opetusalalle. Palo kuvataiteisiin, musiikkiin ja teatteriin on kuitenkin niin voimakas, että hän hyödyntää taidetta työssään. Hän voi erikoistua esimerkiksi kuvaamataidonopettajaksi, tanssi- tai taideterapeutiksi.

Kalat näkee kauneutta kaikkialla, ja hän osaa luoda jokaisesta ympäristöstä miellyttävän. Hänen kotonaan on usein maalauksia, patsaita ja itse nikkaroituja tavaroita. Sisustussuunnittelusta tuleekin hänelle usein sivutyö, josta kalat luo uuden uran kypsemmällä iällä.

Lähteet: Astrology, Astrology Weekly, High Perspectives, Poxpo, Your Tango

Lue myös:

Horoskooppimerkkien pimeät puolet – tällainen olet pahimmillasi

Henkisen kasvun horoskooppi – näin kehität luonnettasi horoskooppimerkkisi mukaan

Harrastushoroskooppi – näin nautit vapaa-ajastasi entistä enemmän!

Työntekijähoroskooppi – tällaisia eri tähtimerkit ovat töissä

Numerologia: Elämänpolun numero paljastaa luonteesi ja elämäntehtäväsi

X