Horoskooppimerkit

Ikuinen isosisko vai huoleton kuopus? Tällaisia eri horoskooppimerkit ovat sisaruksina

Haaveileva kalat on perheen vauva, jonka jälkiä isommat siivoavat. Kauris taas tekee niin omat kuin sisarustensa läksyt. Lue, miten horoskooppisi vaikuttaa rooliisi perheessä, ja mistä riitelet sisarustesi kanssa.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.–20.4.) ojentaa isompiaankin

Oinas ottaa johtajan rooliin niin työelämässä kuin sisarusparvessakin. Vaikka sarvipää olisi katraan pienin, hän jakelee isommilleen ohjeita, eikä kuuntele heidän varoituksiaan.

Aikuisena oinaan dominointi ilmenee pätemisentarpeena ja itsekkyytenä. Hän organisoi sukujuhlat omin päin kuuntelematta muita. Juhannuksen leikkimielinen krokettikisa yltyy veriseksi taistoksi. Oinaan on pakko voittaa!

Sähläyksestään ja räjähtelystään huolimatta oinas rakastaa sisaruksiaan syvästi. Hän on valmis keskeyttämään työmatkansa maailman toisella puolella näiden vuoksi. Oinas myös puolustaa läheisiään pelottomasti.

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (21.4.–20.5.) ilmaisee rakkautta järkiteoilla

Perhe on härälle tärkeä, mutta jalat maassa -tyyppi ei ilmaise sitä aina tunteellisesti. Härkä näyttää sisarrakkautensa palvelusten ja tekojen kautta, ei korusanoilla.

Tunteellinen sisarus ajautuu härän kanssa helposti törmäyskurssille. Kun toinen unelmoi, härkä kyselee, millä sisarus aikoo rahoittaa haaveensa. Perinnönjaossa voi syntyä riitoja, sillä härkä kanavoi surunsa materialismiin ja organisointiin.

Ärsyttävimmillään härkäsisarus on holhoava lannistaja. Hän ei kuitenkaan laske rahaa, aikaa ja vaivaa, jonka hän satsaa rakkaisiinsa. Härkä on myös äärimmäisen luotettava ja uskollinen.

Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Kaksonen (21.5.–21.6.) on kuin ikuinen villi pikkusisar

Kaksonen viihdyttää sisaruksiaan vitseillään ja mielikuvituksellaan. Tämä horoskooppimerkki välttelee riitoja, mutta lipsauttelee läheisilleen valkoisia valheita ja peruu sopimuksia.

Päiväperhomaisuus korostuu, jos kaksosen on pikkusisar. Isompi sisarus on helisemässä, sillä hän joutuu setvimään sanasepon sotkuja. Isosisaruksena älykäs kaksonen ottaa luennoivan professorin roolin ja viihtyy omissa kuvioissaan.

Tunteellinen sisarus voi kokea, että emotionaalinen side kaksoseen on löyhä. Tämä liitelee projekteissaan ja tekee ohareita. Kaksosen muistaa rakkaitaan kuitenkin ihanilla viesteillä.

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (22.6.–22.7.) murehtii läheistensä huolet

Rapu on perhekeskeinen persoona. Tämä horoskooppimerkki murehtii sisarustensa huolet, vaikka piirre saa hänet välillä vaikuttamaan  marttyyrilta.

Rapu hoivaa rakkaitaan, oli hänen roolinsa sisarussarjassa mikä tahansa. Jos ikäero pienempiin sisaruksiin on suuri, rapu ottaa äidillisen roolin. Hän odottaa sisaruksiltaan samanlaista sitoutumista ja loukkaantuu, jos he eivät ole yhtä uhrautuvia.

Rapu ei riitele räiskyvästi, vaan vetäytyy loukkaantuessaan. Hän suhtautuu tunteellisesti suvun perinteisiin. Sisarukset ihmettelevät, mikä rapua vaivaa, kun tämä mököttää muiden pohtiessa, pitäisikö perheen mökki myydä.

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.–22.8.) puolustaa pienempiään

Leijona on sisarusparven viihdyttäjä, mutta myös pomottaja. Huomionhakuisen pinnan alla hän on kuitenkin lojaali heimoihminen, joka puolustaa perhettään joka tilanteessa.

Isosisaruksena leijona on kaitsija, pikkusisaruksena huomion kerääjä. Tulisten sisarusten kanssa on tiedossa taisteluita. Kiltti ja herkkä sisarus taas voi joutua leijonan kynnysmatoksi ja passaajaksi.

Tosipaikan edessä kuninkaallinen kuori karisee. Kun sisarus tarvitsee apua, leijona ei kysele tämän motiiveja. Hän puolustaa läheisiään vaikka oikeudessa asti. Vaikka leijona pompottaa laumaansa, muilla ei ole siihen oikeutta.

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyt (23.8.–22.9.) siivoaa sisarusten sotkut

Neitsyt on kuin kansansatujen ahkera isosisko. Tämä horoskooppimerkki siivoaa hurvittelijoiden jäljet, mutta tekee myös selväksi, kuinka paljon hän näkee vaivaa.

Isosisaruksena neitsyt huolehtii, että pienimmillä on puhtaat vaatteet ja välipalaa. Pikkusisaruksena hän ihailee isompiaan, mutta tekee itse turvallisia valintoja. Hän jää usein huolehtimaan ikääntyvistä vanhemmista, pyydettiin sitä häneltä tai ei.

Riidat johtuvatkin usein neitsyen uhrautuvuudesta. Hän puunaa suvun kesäpaikkaa oma-aloitteisesti, mutta torjuu sisarusten tarjoaman avun. Toisaalta neitsyt on aina valmis auttamaan perheenjäseniään, vaikka välit olisivat etäiset.

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.–22.10.) on perheen rauhanrakentaja

Vaaka on sisarusparven diplomaatti. Hienotunteinen myötäilijä välttelee riitoja, ja sisarusten on välillä vaikea saada hänestä irti suoria mielipiteitä.

Vaaka on perheen ilmapuntari, joka aistii muiden tunteet. Hän yrittää olla puolueeton ja sovittelee sisarusten riitoja. Yrittäessään ymmärtää kaikkia hän voi sanoa yhdelle yhtä ja toiselle toista. Konflikti paisuu, kun muut syyttävät häntä mielistelijäksi.

Kiltti vaaka ei valehtele sisarustensa vuoksi, mutta ei paheksu rakkaidensa hölmöjäkään tekoja. Sukuriidoissa vaaka asettuu usein oikeudenjakajan rooliin, ei rähisijäksi.

Lue myös: Vaa´an luonnehoroskooppi

Skorpioni (23.10.–22.11.) nuuskii sisarusten salaisuudet

Skorpioni on hellä ja rakastava horoskooppimerkki, joka kuitenkin kätkee pehmeät tunteensa. Hän suhtautuu sisaruksiinsa omistushaluisesti, jopa takertuvasti.

Isosisaruksena skorpioni on dominoiva, pikkusisaruksena tarvitsevainen. Jos muut saavat enemmän huomiota, skorpioni voi teeskennellä sairasta. Hän nuuskii sisarusten salaisuudet ja tavarat ja käyttää ovelasti hyväkseen näiden heikkoja kohtia.

Riidellessään skorpioni on pisteliäs ja manipuloiva. Hän on kuitenkin myös uskollinen ja lojaali. Pinnalliset kärhämät eivät uhkaa sisarrakkautta, ja jos joku loukkaa skorpionin perhettä, loukkaaja kokee hirmuisen koston.

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (23.11.–22.12.) on sisarusparven kapinallinen

Jousimies on perheen kapinallinen, jonka tempauksia pienemmät ihailevat ja matkivat. Ärsyttävimmillään hän on myös vastuunpakenija, joka loukkaa läheisiään suorapuheisuudellaan.

Jousimies valaa sisaruksiinsa uskoa vaikeina aikoina. Välillä hän tosin unohtaa, että läheisillekin pitää olla hienotunteinen. Hän jakelee neuvoja kyselemättä ja kyseenalaistaa muiden järkiratkaisut.

Vastuuntuntoiset läheiset ovat helisemässä jousimiehen kanssa. Hän on ikuinen lapsi, joka kaipaa ymmärrystä oikuilleen. Sisarustensa lapsille hän on jännittävä setä tai täti, joka jaksaa leikkiä ja kertoa huimista seikkailuistaan.

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12.–19.1.) pätee perheessäkin

Kauris on perhekeskeinen, tunnollinen ja kunnollinen. Hän siivoaa villikkosisarusten sotkut, tekee näiden läksyt ja nauttii pikkuvanhasta roolistaan.

Tämä horoskooppimerkki ei lähde pikkunahinoihin, jotka ovat hänen mielestään lapsellisia. Kauris haluaa olla kympin oppilas myös kotona. Hän ei järjestä bileitä, kun vanhemmat lähtevät reissuun, vaan selvittää sisarustensa sekoilut.

Kiltteys on myös kauriin ärsyttävin piirre. Boheemi sisarus kokee hänen rinnallaan riittämättömyydentunnetta. Kauriilla on myös tapana nostaa itsensä epäsuorasti jalustalle. Hän haluaa olla ykkönen, mutta ei myönnä tätä.

Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.–19.2.) on perheen Nuuskamuikkunen

Vesimies on oman tiensä kulkija. Hän on sisarusparven Nuuskamuikkunen, joka ei kestä kylki kyljessä nyhväämistä ja pakenee etelään, jos perhe käy liian läheiseksi.

Vesimies on älyllinen ja diplomaattinen horoskooppimerkki. Hän yrittää sovitella sisarusten riitoja, eikä moralisoi muiden elämäntyyliä. Vesimies ponnistelee omien tavoitteidensa eteen, mutta ei patista laiskempia sisaruksiaan.

Nuorena vesimies on korostetun kapinallinen, ja tämä ärsyttää kilttejä sisaruksia. Aikuisena he alkavat arvostaa tämän liberaaliutta. Vesimiestä on turha painostaa mökkitalkoisiin, mutta hän ei myöskään riitele perinnönjaossa.

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (20.2.–20.3.) ei halua kasvaa aikuiseksi

Kalat kiintyy sisaruksiinsa syvästi. Riidat ovat hänelle toissijaisia verisiteen rinnalla, mutta tämä ei merkitse kitkattomuutta.

Kalat on uneksija, joka hukkaa tavarat ja myöhästyy koulusta. Tunnollisemman sisaruksen pitää huolehtia kaloista, ja rooli jatkuu usein aikuisuuteen. Kalat heittäytyy ja luottaa siihen, että perhe pelastaa hänet pälkähästä.

Kalat on myös hoivaava horoskooppimerkki. Uhrautuvat kalatyypit venyvät sisarustensa vuoksi jaksamisensa rajoille. He antavat hulttioille loputtomasti mahdollisuuksia ja voivat tulla höynätetyiksi, sillä he uskovat rakkaistaan hyvää.

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

X